Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022

Αγαπηδάκη: Όσοι διασπείρουν fake news για τα ασυνόδευτα ανήλικα θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη – Μήνυση στον Άρειο Πάγο

Κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για διασπορά ψευδών ειδήσεων από την Ειρήνη Αγαπηδάκη.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αγαπηδάκη: Όσοι διασπείρουν fake news για τα ασυνόδευτα ανήλικα θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη – Μήνυση στον Άρειο Πάγο EUROKINISSI

Η Ειδική Γραμματέας για την Προστασία των Ασυνόδευτων Ανηλίκων Ειρήνη Αγαπηδάκη κατέθεσε σήμερα μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ζητώντας τη διερεύνηση της συστηματικής επιχείρησης διασποράς ψευδών ειδήσεων και θεωριών συνωμοσίας η οποία, όπως λέει, εκτυλίσσεται τις τελευταίες τρεις εβδομάδες στο Twitter από ανώνυμους χρήστες και εργαλειοποιεί με βάναυσο τρόπο τα ασυνόδευτα ανήλικα, ώστε να διαπιστωθεί αν προκύπτουν αξιόποινες πράξεις.

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη δήλωσε μετά την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς:

«Εδώ και τρεις εβδομάδες, ανώνυμοι χρήστες στο Twitter συνδυάζοντας ψέματα, θεωρίες συνωμοσίας, ρίχνοντας λάσπη κατά πάντων και κυρίως των θεσμών, προτρέπουν σε βία, χρησιμοποιώντας ως εργαλεία για την εμετική καμπάνια τους, τα ασυνόδευτα. Αδίστακτοι, χυδαιολογούν θεωρώντας ότι έτσι υπηρετούν πολιτικούς στόχους. Όσοι εμπλέκονται σε αυτήν την επιχείρηση, παρανομούν και θα πρέπει να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη.

Επίσης οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να σταθούν αποφασιστικά απέναντι σε τέτοια φαινόμενα. Η Δικαιοσύνη θα ερευνήσει τις σκοτεινές πτυχές τους.  Έχουμε χρέος να υπερασπιστούμε τη Δημοκρατία και να επαναφέρουμε την πολιτική εκεί που της αξίζει να βρίσκεται: στο φως του κοινοβουλίου και της δημόσιας και επώνυμης αντιπαράθεσης.

Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη διαχείριση αυτού του τόσου ευαίσθητου θέματος κάναμε ό,τι χρειαζόταν ώστε να βελτιωθεί η ζωή των ασυνόδευτων. Και το πετύχαμε».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ