Δευτέρα 05 Δεκεμβρίου 2022

Αγωγή για ιατρική αμέλεια στη Ρόδο – Κατηγορούν τους γιατρούς ότι άφησαν το παιδί τους παράλυτο

Διεκδικούν αποζημίωση συνολικού ύψους 5 εκατ. ευρώ περίπου για ιατρικές παραλείψεις και αστοχίες που προκάλεσαν παράλυση του παιδιού τους.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αγωγή για ιατρική αμέλεια στη Ρόδο – Κατηγορούν τους γιατρούς ότι άφησαν το παιδί τους παράλυτο EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Πειραιώς (μεταβατική έδρα Ρόδου) αναβίωσε την Παρασκευή η πολύκροτη υπόθεση της αγωγής ενός ζευγαριού κατά του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου και της Β’ ΔΥΠΕ Νοτίου Αιγαίου με την οποία διεκδικείται αποζημίωση συνολικού ύψους 5 εκατ. ευρώ περίπου για ιατρική αμέλεια και αστοχίες που προκάλεσαν παράλυση του παιδιού τους (απεβίωσε το έτος 2017) υποστηρίζοντας ότι ευθύνη για την αναπηρία του φέρουν οι ιατροί που έκαναν τον τοκετό.

Με την υπ’ αρίθμ. 648/2006 απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου η αγωγή των ανωτέρω είχε απορριφθεί και με την έφεσή τους ζητούν να ακυρωθούν όλες οι πραγματογνωμοσύνες που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της πρωτόδικης απόφασης και η ΕΔΕ που είχε διενεργηθεί αρμοδίως για την απόδοση πειθαρχικών ποινών, υποστηρίζοντας ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Το παιδί γεννήθηκε στις 6:40 π.μ. της 2ας Δεκεμβρίου 2002 με περιγεννητική ασφυξία και διεκομίσθη με το EKAB στην Aθήνα. H ολοκλήρωση του τοκετού έγινε με αναρροφητικό εμβρυουλκό. Oι γονείς του παιδιού ισχυρίζονται ότι η 27χρονη τότε μητέρα είχε ερρηγμένο θυλάκιο και έπρεπε να υποβληθεί σε καισαρική τομή και να ακολουθηθεί η διαδικασία της αναρρόφησης. Oι γιατροί από την άλλη πλευρά υπεραμύνονται της διαδικασίας που ακολουθήθηκε.

Στην απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου αναφέρεται ότι η μέθοδος που ακολουθήθηκε κατά την διάρκεια του τοκετού ήταν η μόνη ενδεδειγμένη και ότι η βλάβη που σημειώθηκε στο παιδί δεν οφείλεται σε κακή εφαρμογή συκυουλκίας είτε σε ανοξία κατά την διάρκεια του τοκετού.

ΠΗΓΗ: dimokratiki.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ