Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Αγωγή κατά νοσοκομείου για χειρουργείο αφαίρεσης σκωληκοειδίτιδας που δεν έγινε – Ασθενής ζητά 80.000 ευρώ

Με την αγωγή της διεκδικεί αποζημίωση ύψους 80.000 ευρώ από το νοσοκομείο.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αγωγή κατά νοσοκομείου για χειρουργείο αφαίρεσης σκωληκοειδίτιδας που δεν έγινε – Ασθενής ζητά 80.000 ευρώ freepik

Ενώπιον του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου θα εκδικαστεί την 30ή Ιουνίου 2022 ακόμη μια αγωγή ασθενούς κατά του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου ο οποίος διεκδικεί αποζημιώσεις από αδικοπραξία, και συγκεκριμένα για ιατρική αμέλεια.

Μια κάτοικος Κοσκινού εισήχθη την 2α Ιανουαρίου 2010 εκτάκτως στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου με κοιλιακό άλγος ΔΕ λαγονίου βόθρου και νοσηλεύθηκε στην Α΄ Χειρουργική Κλινική από την 2.1.2010 έως και την 10η Ιανουαρίου 2010 για νόσο του Crohn και οξεία σκωληκοειδίτιδα.

Αυθημερόν χειρουργήθηκε ως έκτακτο περιστατικό και υποβλήθηκε σε σκωληκοειδεκτομή.

Τι προκάλεσε την αγωγή κατά του νοσοκομείου

Σύμφωνα με το πρακτικό του χειρουργείου, το οποίο συνέταξε ο θεράπων χειρούργος ιατρός, ως διάγνωση αναφέρεται το άλγος δεξιού λαγονίου-νόσος Crohn, είδος επέμβασης η σκωληκοειδεκτομή, η οποία έγινε με γενική αναισθησία.

Στη συνέχεια, στη με αρ. πρωτ. 121068/2010 ιστολογική εξέταση της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αναφέρεται ότι «παραλάβαμε σκωληκοειδή απόφυση μ. 6 εκ και μεδ 0,6 εκ. Στη μεσότητα και επί εκτάσεως 1,5 εκ. αναγνωρίζεται στένωση του τοιχώματος. Μικροσκοπικώς αναγνωρίζονται αλλοιώσεις οξείας βλεννογονικής σκωληκοειδίτιδας».

Ρόδος αγωγή

freepik

Μετά την εγχείρηση παρέμεινε και νοσηλεύθηκε στη χειρουργική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου έως και την 10η Ιανουαρίου 2010, οπότε και εξήλθε με ανάγκη περαιτέρω θεραπείας και αναρρωτική άδεια ενός μηνός.

Η κατάσταση όμως της υγείας της έβαινε συνεχώς επιδεινούμενη και στις 6 Μαρτίου 2010 νοσηλεύθηκε στην παθολογική κλινική της Γενικής Κλινικής Δωδεκανήσου Euromedica με διάχυτα κοιλιακά άλγη και εμετούς μέχρι και την 8η Μαρτίου 2010.

Από τον εργαστηριακό έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι πάσχει από την νόσο Crohn λεπτού εντέρου σε έξαρση και της δόθηκε φαρμακευτική αγωγή και αναρρωτική άδεια μέχρι και την 15η Μαρτίου 2010.

Στις 28 Μαρτίου 2010 εισήχθη εκ νέου στην Γενική Κλινική Δωδεκανήσου Euromedica με διάγνωση εισόδου νόσο του Crohn – ατελής ειλεός, η θεραπεία ήταν συντηρητική και της δόθηκε αναρρωτική άδεια 2 εβδομάδων από την ημέρα εξόδου, ήτοι την 6η Απριλίου 2010.

Στις 2 Μαΐου 2010 εισήχθη στο Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Γεώργιος Παπανικολάου με διάγνωση ειλεού σε έδαφος νόσου Crohn, υποβλήθηκε σε πλήρη εργαστηριακό έλεγχο, ο οποίος έδειξε ενδοκοιλιακό απόστημα και συλλογή υγρών, η οποία συλλογή περιορίστηκε κατά τη νοσηλεία της στο εν λόγω νοσοκομείο στην υποδιαφραγματική επιφάνεια του ήπατος και στην ελάσσονα πύελο. Εξήλθε στις 28 Μαΐου 2010 και έλαβε αναρρωτική άδεια 10 ημερών με σύσταση για υπέρηχο κοιλίας σε 10 ημέρες από της εξόδου της.

Κατά τον επανέλεγχο για τον οποίο προσήλθε στις 4 Ιουνίου 2010 στο ίδιο ως άνω Νοσοκομείο, διαπιστώθηκαν εγκυστώμενες υγρικές συλλογές που επικοινωνούν μεταξύ τους στην ελάσσονα πύελο. Συλλογή στην ελάσσονα πύελο, περιηπατικά –υφηπατικά και στον περινεφρικό χώρο δεξιά, ενώ της συστήθηκε συνέχιση της αναρρωτική αδείας της για άλλες 7 ημέρες.

Ρόδος αγωγή

freepik

Στις 11 Ιουνίου 2010 προσήλθε στα εξωτερικά ιατρεία του Γενικού Περιφερειακού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Γ. Παπανικολάου και σύμφωνα με την ιατρική βεβαίωση που της χορηγήθηκε, ετέθη σε συνεχή φαρμακευτική αγωγή και της συστήθηκε διαρκής παρακολούθηση και αναρρωτική άδεια 15 ημερών από την 12η Ιουνίου 2010.

Στις 21 Ιουνίου 2010 νοσηλεύτηκε εν νέου στην παραπάνω γαστρεντερολογική μονάδα για τη συντηρητική αντιμετώπιση της ασθένειάς της οπότε και εξήλθε αυθημερόν.

Στις 24.06.2010 εξετάσθηκα από την Α΄ βάθμια Υγειονομική Επιτροπή του τοπικού Υποκαταστήματος ΙΚΑ Βέροιας, η οποία απεφάνθη με την εκδοθείσα ιατρική γνωμάτευσή της πως συντρέχει στο πρόσωπό της το ποσοστό 30% αναπηρίας από την εξέταση της κατάστασης της υγείας της (Νόσος Crohn σε ύφεση υπό συνεχή φαρμακευτική αγωγή).

Στους επόμενους τρεις μήνες εισήλθε εκ νέου στην παθολογική κλινική της Γενικής Κλινικής Δωδεκανήσου Εuromedica και συγκεκριμένα στις 7.07.2010, στις 3.08.2010, και στις 13.09.2010 όπου παρέμεινε για μία μέρα, έκαστη φορά για την φαρμακευτική αντιμετώπιση και παρακολούθηση της νόσου.

Χρειαζόταν συνεχώς νοσηλεία λόγω της έξαρσης της ασθένειας της

Στις 15.10.2010, διαπιστώνεται μετά την εξέτασή της στα εξωτερικά ιατρεία του Γενικού Περιφερειακού Νοσοκομείου Γ. Παπανικολάου Θεσσαλονίκης, η επιδείνωση της κατάστασης της νόσου Crohn με μεγάλη απίσχναση και απώλεια βάρους λόγω ενδοκοιλιακού αποστήματος παρατεινόμενου εμπύρετου από τον Ιούνιο του 2010 και της συστήθηκε η λήψη συμπληρωμάτων διατροφής Fortimel για διάρκεια έξι μηνών.

Ρόδος αγωγή

Freepik

Με δεδομένη τη διαρκή λήψη φαρμακευτικής αγωγής και την συντηρητική παρακολούθηση της ασθένειάς της μέσω των επισκέψεων της τόσο στην Γενική Κλινική Δωδεκανήσου Εuromedica όσο και στο Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Γ. Παπανικολάου, από το τέλος του 2010 και εν συνεχεία το 2011 και 2012 της χορηγούνταν διαρκώς αναρρωτικές άδειες πολλών ημερών για την αντιμετώπιση της έξαρσης της ασθένειάς της.

Ακολούθησαν κι άλλες νοσηλείες οπότε με μεγάλη κατάπληξη διαπιστώθηκε ότι αφαιρέθηκε η σκωλικοειδής της απόφυση (η οποία ανευρέθη ακέραιη) στο χειρουργείο του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης στις 22 Φεβρουαρίου 2013, στο πρακτικό του οποίου γίνεται αναλυτική αναφορά της επέμβασης, στην οποία υπεβλήθη, ενώ η αφαίρεση αυτή υποτίθεται ότι είχε λάβει χώρα ήδη από τις 02 Ιανουαρίου 2010, όταν διενεργήθηκε επείγον χειρουργείο και βεβαιώθηκε η σκωλικοειδεκτομή της στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου Α. Παπανδρέου, όπως προκύπτει από το συνταχθέν πρακτικό χειρουργείου.

Με την αγωγή της διεκδικεί αποζημίωση ύψους 80.000 ευρώ από το νοσοκομείο.

Πηγή: dimokratiki.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ