Τετάρτη 06 Δεκεμβρίου 2023

Αγωγή κατά της δασκάλας που έβαλε ερωτική ταινία σε μαθητές Δημοτικού από τους γονείς – ΒΙΝΤΕΟ

"Μόλις μας κοινοποιηθούν τα αποτελέσματα της έρευνας, θα αποφανθούμε σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία" ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αγωγή κατά της δασκάλας που έβαλε ερωτική ταινία σε μαθητές Δημοτικού από τους γονείς – ΒΙΝΤΕΟ EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Σάλος προκλήθηκε με τη δασκάλα που έβαλε ερωτική ταινία σε μαθητές Δημοτικού σχολείου της Αθήνας, με τους γονείς να προχωρούν σε αγωγή εναντίον της.

Για την υπόθεση που είναι υπό διερεύνηση από τη Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και για την οποία δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη το υπουργείο Παιδείας.

“Την Παρασκευή 19/5 γνωστοποιήθηκε διαμαρτυρία γονέα σχετικά με το ζήτημα αυτό. Την ίδια ημέρα η διαμαρτυρία απεστάλη αμέσως στην αρμόδια Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ώστε να ελέγξει και να ερευνήσει επισταμένως το περιστατικό, να διαπιστώσει τι ακριβώς συνέβη και να μας ενημερώσει σχετικά. Μόλις μας κοινοποιηθούν τα αποτελέσματα της έρευνας, θα αποφανθούμε σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία” ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής ενώ η εκπαιδευτικός που προέβαλε την σουηδικής παραγωγής ταινία δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη για το συμβάν.

Δασκάλα έβαλε ερωτική ταινία σε μαθητές: “Δεν είναι μεμονωμένο συμβάν”, ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας

“Πρόκειται για μια κατεξοχήν ταινία με ομοφυλοφιλικό περιεχόμενο, το οποίο εκτυλίσσεται μεταξύ αρρένων εφήβων 12 ετών”, ανέφερε δικηγόρος της οικογένειας, Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς,  επισημαίνοντας ότι οι εντολείς του ζητούν να ελεγχθεί πειθαρχικά κατά πόσο η δασκάλα πληροί τις προϋποθέσεις ή πήρε μόνη της την πρωτοβουλία να προβάλλει την συγκεκριμένη ταινία.

Αναφερόμενος στο εξώδικο – διαμαρτυρία προς τον διευθυντή του σχολείου, την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και το υπουργείο Παιδείας ο κ. Κατσιμπαρδάς δήλωσε ότι “το μείζον της Πολιτείας είναι να προστατευθεί η παιδική ανηλικότητα”.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο δικηγόρος της οικογένειας του μαθητή αποκάλυψε ότι οι πελάτες του είναι και οι δύο εκπαιδευτικοί ενώ για το περιεχόμενο της μικρού μήκους ταινίας υπήρξαν διαμαρτυρίες και από άλλους γονείς. “Μετά τη δημοσιότητα που έλαβε η συγκεκριμένη υπόθεση είχα τηλεφωνήματα και από γονείς από άλλα σχολεία για μια αυθαιρεσία που υπάρχει στο Δημόσιο με τέτοια ζητήματα” ισχυρίστηκε μη διευκρινίζοντας, ωστόσο, εάν έχει στοιχεία γι’ αυτές τις καταγγελίες. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι “δεν είναι ένα μεμονωμένο συμβάν”, κάνοντας λόγο για εκπαιδευτικούς οι οποίοι αυθαιρετούν στα κρίσιμα ζητήματα του σεξουαλικού προσανατολισμού.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ