Τρίτη 03 Οκτωβρίου 2023

Αγωγή-“μαμούθ” ύψους 1,15 εκατ. ευρώ κατά της Περιφέρειας Κρήτης από συγγενείς νεκρού σε τροχαίο – ΦΩΤΟ

Η αγωγή για τον θάνατο του 35χρονου στο γεφυράκι του Αγίου Σίλα ορίστηκε εκ νέου να συζητηθεί την Πέμπτη 1 Ιουνίου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αγωγή-“μαμούθ” ύψους 1,15 εκατ. ευρώ κατά της Περιφέρειας Κρήτης από συγγενείς νεκρού σε τροχαίο – ΦΩΤΟ neakriti.gr

Αντιμέτωπη με αγωγή-“μαμούθ”, με την οποία αξιώνεται αποζημίωση προς την οικογένεια νεκρού σε τροχαίο 1,15 εκατ. ευρώ, βρίσκεται η Περιφέρεια Κρήτης, αντιμετωπίζοντας ευθύνες για το οδικό δίκτυο και την κατάσταση στην οποία βρισκόταν την εποχή που συνέβη το δυστύχημα.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, η αγωγή έχει κατατεθεί από την οικογένεια του 35χρονου Μ. Κ, ο οποίος αγνοούνταν επί ένα 24ωρο και εν τέλει βρέθηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του, που είχε κατακρημνιστεί από γεφυράκι ύψους περίπου 5 μέτρων στην επαρχιακή οδό Ηρακλείου-Μαλάδων.

Ειδικότερα, το δυστύχημα συνέβη μεταξύ 27 και 28 Νοεμβρίου 2018 ενώ η οικογένεια του 35χρονου έχει προσφύγει στα αστικά δικαστήρια αξιώνοντας αποζημίωση, υποστηρίζοντας ότι το δυστύχημα συνέβη λόγω της πλημμελούς συντήρησης της οδού και της ελλιπούς σήμανσης στο συγκεκριμένο σημείο του δρόμου.

Οι συνολικά 7 συγγενείς του άτυχου 35χρονου αξιώνουν χρηματική αποζημίωση λόγω ψυχικής οδύνης συνολικού ποσού 1.150.000 ευρώ εντόκως, από την επίδοση της αγωγής.

Σημειώνεται πως η αγωγή είχε προσδιοριστεί να συζητηθεί τον περασμένο Μάρτιο, όμως δόθηκε αναβολή, καθώς εκκρεμούσε η συμπλήρωση της ποινικής δικογραφίας. Έτσι, η αγωγή για τον θάνατο του 35χρονου στο γεφυράκι του Αγίου Σίλα ορίστηκε εκ νέου να συζητηθεί μεθαύριο Πέμπτη 1η Ιουνίου.

Αγωγή από οικογένεια νεκρού σε τροχαίο

neakriti.gr

Αγωγή-“μαμούθ” από την οικογένεια νεκρού σε τροχαίο: Το χρονικό της τραγωδίας

Η τραγωδία με τον 35χρονο Μ.Κ. συνέβη τον Νοέμβριο του 2018. Ο άνδρας, που ήταν αγρότης και ιδιοκτήτης ταβέρνας στον Άγιο Σίλα, αγνοούταν για περίπου ένα 24ωρο. Το απόγευμα της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου 2018, οι κάτοικοι της περιοχής έλαβαν την απόφαση να συγκροτήσουν ένα πεζοπόρο κλιμάκιο για να ερευνήσουν την περιοχή και να εντοπίσουν τον συγχωριανό τους, που αγνοούταν.

Περίπου στις 7 το απόγευμα εκείνης της ημέρας, κάτοικοι που “χτένιζαν” την περιοχή εντόπισαν το αυτοκίνητο του 35χρονου κατακρημνισμένο από το γεφυράκι του Αγίου Σίλα. Είχε πέσει από ύψος 4-5 μέτρων, ενώ το στενό γεφυράκι αποτελούσε τον κεντρικό περιφερειακό δρόμο της περιοχής, που ενώνει Μαλάδες, Προφήτη Ηλία, Άγιο Σίλα και γενικά όλο το Τέμενος.

Το στενό γεφυράκι βρίσκεται έναντι στης ταβέρνας του “Κούκου” στην περιοχή. Μόλις εντοπίστηκε το μαύρο αυτοκίνητο του 35χρονου, κλήθηκαν η Αστυνομία και τα σωστικά συνεργία, ΕΚΑΒ και Πυροσβεστική για τον απεγκλωβισμό του οχήματος, μέσα στο οποίο τελικά βρισκόταν νεκρός ο οδηγός.

Έγγραφο- “καμπανάκι” έξι μήνες πριν το ατύχημα!

Το στενό πέρασμα ήταν γεμάτο καλάμια, ενώ το πλάτος του δε χωράει δύο μεγάλα αυτοκίνητα. Η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μαρία Κυπράκη είχε αποκαλύψει τότε ότι από τις 25 Μαΐου του 2018, δηλαδή έξι μήνες πριν το τροχαίο, είχε αποστείλει έγγραφο στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης για άρση της επικινδυνότητας της περιοχής, επισημαίνοντας ότι υπήρχε μεγάλος κίνδυνος για ατύχημα.

Τότε οι κάτοικοι κατήγγειλαν ότι όχι μόνο τα καλάμια, αλλά και η ίδια η στενή γέφυρα ήταν επικίνδυνη, καθώς τα θεμέλια έμοιαζαν κομμένα, δεν υπήρχε σήμανση, ούτε φως καθώς και προστατευτικά κιγκλιδώματα. Στο έγγραφο, που είχε αποσταλεί στις 25 Μαΐου 20218 προς τον περιφερειάρχη Κρήτης, τον αντιπεριφερειάρχη και τις αρμόδιες Υπηρεσίες, αναφερόταν ξεκάθαρα μεταξύ πολλών άλλων: «Επικίνδυνα σημεία που χρήζουν αποκατάστασης υπάρχουν και στον κεντρικό δρόμο από Κάμπο προς Μαλάδες, Άγιο Σίλα και Τσαγκαράκι. Επίσης, όπως έχουμε αναφέρει και στο υπ’ αριθμ. 39466/10-5-2018, στον κεντρικό περιφερειακό δρόμου Κάμπου Αγίου Σίλα, σε σημείο που είναι εμφανές, έχει “ανοίξει” ο δρόμος, έχουν δημιουργηθεί σοβαρές βλάβες στο οδόστρωμα, με μεγάλο κίνδυνο να προκληθεί κάποιο ατύχημα. Το συγκεκριμένο σημείο χρήζει άμεσα αποκατάστασης και τοποθέτησης φωτεινής σήμανσης. Καθαρισμός από τα ξερά χόρτα στον κεντρικό περιφερειακό δρόμο της ευρύτερης περιοχής Αγίου Σίλα, διότι δεν υπάρχει ορατότητα.

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας και τον άμεσο προγραμματισμό των εργασιών σας, προκειμένου να αποκατασταθούν όλες οι προαναφερόμενες ζημιές στο οδικό δίκτυο, να καθαριστούν οι δρόμοι από ξερά χόρτα για την ασφάλεια των δημοτών μας, την αποφυγή ατυχημάτων και δυσάρεστων γεγονότων».

Πηγή: neakriti.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ