Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

Αγωγή Τσίπρα για το εξοχικό στο Σούνιο: Δικαίωση από το Πρωτοδικείο – Ζήτησε ανάκληση των αναρτήσεων

Έκρινε πως ήταν ψευδείς και συκοφαντικές και θα πρέπει να αποσυρθούν με αναφορά στη δικαστική απόφαση.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αγωγή Τσίπρα για το εξοχικό στο Σούνιο: Δικαίωση από το Πρωτοδικείο – Ζήτησε ανάκληση των αναρτήσεων eurokinissi

Για «ψευδείς και συκοφαντικές» αναρτήσεις από τον εκδότη των Παραπολιτικών, σχετικά με την μίσθωση της εξοχικής κατοικίας στο Σούνιο από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών μετά την αγωγή Τσίπρα που είχε κατατεθεί τον Ιανουάριο του 2021.

Τσίπρας

eurokinissi

Το Δικαστήριο, σύμφωνα με την avgi.gr, έκανε δεκτή ως προς την ουσία της την αγωγή που είχε καταθέσει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και υποχρεώνει τον εκδότη των Παραπολιτικών να διαγράψει την επίμαχη ανάρτηση από το λογαριασμό του στο Twitter, καθώς και να προβεί σε νέα ανάρτηση που θα αποκαθιστά την αλήθεια.

Σύμφωνα με την απόφαση, το Πρωτοδικείο έκρινε ψευδείς και συκοφαντικούς τους ισχυρισμούς του εκδότη της εφημερίδας Παραπολιτικά περί δήθεν «μετακόμισης» του Αλέξη Τσίπρα από την Κυψέλη στο Σούνιο, περί δήθεν αγοράς πολυτελούς βίλας, περί δήθεν πολυτελούς επισκευής από μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία, περί δήθεν μεταχρονολογημένης κατασκευής «ενοικιαστηρίου συμβολαίου», υπογραμμίζοντας μάλιστα πως τα όσα δημοσίευσε ο εναγόμενος ήταν «επινοήσεις» και ότι τελούσε «εν γνώσει της αναλήθειάς τους».

Αλέξης Τσίπρας

EUROKINISSI

Aγωγή Τσίπρα: Τι προβλέπει η απόφαση

Ειδικότερα, το Δικαστήριο υποχρεώνει τον εκδότη των Παραπολιτικών, Γιάννη Κουρτάκη:

α) να αποαναρτήσει – διαγράψει από τον παραπάνω προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter την επίδικη ανάρτηση με το εξής περιεχόμενο: «Είναι αργά για να φτιάξουν ενοικιαστήριο συμβόλαιο. Όπως είναι σχετικά αργά για να βρουν άκρη πώς πληρώθηκαν τα μηνιαία τιμήματα. Και αυτό που είναι δύσκολο είναι να κρύψουν την κατασκευαστική εταιρία που πλήρωσε τις εργασίες επισκευής του ακινήτου. Γενικώς, είναι αργά».

β) Να προβεί σε ανάρτηση (tweet) στον προσωπικό λογαριασμό του με το εξής κείμενο: «Δημοσίευση της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία έγινε εν μέρει δεκτή η υπ’ αριθ. 3857/156/2021 αγωγή του Αλεξίου Τσίπρα σε βάρος μου», με συνημμένα επ’ αυτής της ανάρτησης φωτογραφικά αρχεία, επί των οποίων θα αποτυπώνεται το πλήρες σκεπτικό της παρούσας απόφασης εντός 15 ημερών από την επίδοσή της σε αυτόν.

Aγωγή Τσίπρα

freepik

Η απόφαση είναι προσωρινά εκτελεστή και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, ο εναγόμενος όπως αναφέρεται «καταδικάζεται σε χρηματική ποινή πέντε χιλιάδων ευρώ και προσωπική κράτηση τριών μηνών».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ως προς το σκέλος της αποζημίωσης, ο Αλέξης Τσίπρας δεν κατέθεσε το πλήρες δικαστικό ένσημο, δεδομένου ότι επιθυμία του ήταν η αποκατάσταση της αλήθειας, η ηθική του δικαίωση και όχι η οικονομική εξόντωση του δημοσιογράφου.

Εκκρεμεί αντίστοιχη αγωγή για δημοσιεύματα κατά του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου, για την οποία δεν έχει εκδοθεί ακόμα η απόφαση του δικαστηρίου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ