Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

Αγωνία για τον 9χρονο με κορονοϊό που μπήκε στη ΜΕΘ – Τι λέει η μητέρα του- 1 στους 2 υγειονομικούς του νοσοκομείου “Άγιος Ανδρέας” φέρεται να μην έχει εμβολιαστεί / ΒΙΝΤΕΟ

"Εγώ όχι δεν είχα εμβολιαστεί. Δεν είχα προλάβει, τέλοσπαντων δεν είχα μπει στη λίστα για να εμβολιαστώ. Είπα θα το κάνω αργότερα. Είπα δεν θα το κάνω τώρα, θα το κάνω αργότερα. Δεν ήμουν αρνητική" λέει η μητέρα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αγωνία για τον 9χρονο με κορονοϊό που μπήκε στη ΜΕΘ – Τι λέει η μητέρα του- 1 στους 2 υγειονομικούς του νοσοκομείου “Άγιος Ανδρέας” φέρεται να μην έχει εμβολιαστεί   / ΒΙΝΤΕΟ

Από την περασμένη Τετάρτη το 9χρονο αγόρι είχε διαγνωστεί θετικό όπως και οι δύο του γονείς.

Όσο περνούσαν οι μέρες όμως, η κατάσταση υγείας του 9χρονου χειροτέρευε με τον πυρετό να είναι το κύριο σύμπτωμα.

Η μητέρα του 9χρονου παιδιού εξηγεί μιλώντας αποκλειστικά στο LIVE NEWS του Mega, γιατί δεν είχε εμβολιαστεί, παρόλο που είναι νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας.

“Εγώ όχι δεν είχα εμβολιαστεί. Δεν είχα προλάβει, τέλοσπαντων δεν είχα μπει στη λίστα για να εμβολιαστώ. Είπα θα το κάνω αργότερα. Είπα δεν θα το κάνω τώρα, θα το κάνω αργότερα. Δεν ήμουν αρνητική” λέει η μητέρα.

Δεν το είχανε κάνει το εμβόλιο, καμία νοσηλεύτρια σχεδόν, κάτι 2-3 νομίζω έχω ακούσει, αναφέρει ο πατέρας.

Αυτό που ερευνάται είναι αν το παιδί έχει προσβληθεί από το βρετανικό μεταλλαγμένο στέλεχος με το δείγμα του να έχει ήδη αποσταλεί στην Αθήνα για εργαστηριακό έλεγχο.

Είναι πολύ πιθανό να είναι το βρετανικό στέλεχος. Δεν είχε υποκείμενα νοσήματα ο ασθενής μας, σύμφωνα με τον Ανδρέα Ηλιάδη, Υπεύθυνο ΜΕΘ.

Ο 9χρονος εισήχθη στον θάλαμο αρνητικής πίεσης στις 11 :00 το μεσημέρι της Τρίτης. Το παιδί δεν έχει διασωληνωθεί, αλλά του παρέχεται οξυγόνο με τη μέθοδο του «high flow».

Ο μικρός ασθενής νοσηλεύεται από τις 11 στον θάλαμο αρνητικής πίεσης στη ΜΕΘ. Πάσχει από σοβαρή πνευμονία, υποξυγοναιμία λόγω covid 19. Αυτή τη στιγμή υποστηρίζεται η αναπνοή σε μη παρεμβατικό αερισμό.

Τα επόμενα δύο 24ωρα είναι τα πλέον κρίσιμα για την κατάσταση υγείας του παιδιού με τους θεράποντες γιατρούς πάντως να διατηρούν συγκρατημένη αισιοδοξία.

Σύμφωνα με τους γιατρούς είναι μεν σοβαρά αλλά είναι αισιόδοξοι πως θα ξεφύγει από αυτό.

Το ευχάριστο ωστόσο είναι ότι δεν έχει διασωληνωθεί αμέσως. Το επόμενο 24ωρο θα είναι πιο ξεκάθαρη η εικόνα.

Ένας στους δύο υγειονομικούς του νοσοκομείου φέρεται να μην έχει εμβολιαστεί

Από την αρχή που ξεκίνησε η εμβολιαστική διαδικασία άνοιξε μια λίστα εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε όλα τα νοσοκομεία της χώρα, Γιάννη Καρβέλη, διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αχαΐας.

Η λίστα έμεινε ανοιχτή για μεγάλο διάστημα σύμφωνα με τον κ. Καρβέλη, σε αντίθεση με όσα δήλωσε ο κ. Πετρόπουλος, ο οποίος ανέφερε πως η λίστα ήταν ανοιχτή για μια μέρα.

Ο κ. Καρβέλης απευθύνει έκκληση στο υγειονομικό προσωπικό να εμβολιαστεί τονίζοντας πως υπάρχουν κενά ραντεβού τα οποία μπορούν να αναπληρωθούν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο Νοσοκομείο του Ρίου έχει εμβολιαστεί το 60% ενώ στης Πάτρας 44% του υγειονομικού προσωπικού, τονίζοντας πως δεν υπήρξε παρενέργεια σε κανέναν.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ