Τρίτη 03 Αυγούστου 2021

Αγόρασε Lamborghini με επιδότηση κυβερνητικού προγράμματος για την πανδημία Covid-19

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αγόρασε Lamborghini με επιδότηση κυβερνητικού προγράμματος για την πανδημία Covid-19

Την κατηγορία της κατάχρησης του κυβερνητικού προγράμματος Προστασίας Μισθών για την πανδημία της νόσου Covid-19 καλείται να αντιμετωπίσει ο 29χρονος David T. Hines από το Μαϊάμι (στην Φλόριντα), ο οποίος σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, ο Hines υπέβαλε διάφορες αιτήσεις δανείων αρωγής (σε δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες) κάνοντας πολλές ψευδείς και παραπλανητικές δηλώσεις σχετικά με τα έξοδα μισθοδοσίας των εταιρειών του, για τα οποία χρειαζόταν τα χρήματα, προκειμένου να διασκεδάσει και να αποκτήσει πολλά και ακριβά αγαθά, όπως μία Lamborghini Huracan.

Ο 29χρονος, αντί να υποβάλει αίτηση για την κάλυψη περίπου 200.000 δολαρίων, των μηνιαίων επιχειρηματικών του εξόδων, υπέβαλε τέσσερις αιτήσεις μέσω της Bank of America απαιτώντας συνδυασμένα μηνιαία έξοδα ύψους 4 εκατομμυρίων δολαρίων για να πληρώσει 70 υπαλλήλους.

Τρεις από τις τέσσερις υποβολές εγκρίθηκαν και η κυβέρνηση σύντομα πραγματοποίησε την πρώτη από τις τρεις προγραμματισμένες καταθέσεις 3.984.557 δολαρίων στην Bank of America.

Μέσα σε λίγες μέρες από την παραλαβή σχεδόν 4 εκατομμυρίων δολαρίων, οι αρχές ισχυρίζονται ότι ο Hines αγόρασε μία Lamborghini Huracan Evo 2020 για 318.497 δολάρια. Μεταβίβασε επίσης 60.000 δολάρια σε ένα άτομο που αναφέρεται ως «Μαμά», ξόδεψε 4.000 δολάρια στο κατάστημα ρούχων Saks Fifth Avenue, 8.500 στη μπουτίκ κοσμημάτων Graff και άλλα 7.000 δολάρια στο ξενοδοχείο Setai στο Μαϊάμι.

Οι αρχές άρχισαν να υποπτεύονται τι γίνεται όταν ο Hines είχε ατύχημα με την Lamborghini τον περασμένο Ιούνιο. Το συμβάν τράβηξε την προσοχή των αρχών και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομοσπονδιακού Αποθεματικού Συστήματος και το Γραφείο Χρηματοοικονομικής Προστασίας των Καταναλωτών κατάφεραν σύντομα να προσδιορίσουν τι είχε πετύχει ο Hines.

Οι κατήγοροι ισχυρίζονται ότι ο Hines δεν πραγματοποίησε καμία από τις πληρωμές μισθοδοσίας, για τις οποίες πήρε τα δάνεια και τα επιδόματα. Έχει κατηγορηθεί για τραπεζική απάτη, ψευδείς δηλώσεις σε ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα και συμμετοχή σε συναλλαγές με παράνομα έσοδα.

Πηγή: newsauto.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ