Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

ΣτΕ: Αίτηση ακύρωσης του υποχρεωτικού διαγνωστικού ελέγχου για COVID-19  στις Ένοπλες Δυνάμεις

Η προσφεύγουσα αναφέρει ότι η επίμαχη ΚΥΑ προβλέπει την υποχρεωτική δοκιμασία αυτοδιαγνωστικού ελέγχου και την ηλεκτρονική καταγραφή του αποτελέσματος, χωρίς να προηγουμένως να ερωτηθεί αν συναινεί σε αυτό. 

NEWSROOM icon
NEWSROOM
ΣτΕ: Αίτηση ακύρωσης του υποχρεωτικού διαγνωστικού ελέγχου για COVID-19  στις Ένοπλες Δυνάμεις eurokinissi

ΣτΕ: Εργαζόμενη στην  γραμματεία  στρατιωτικού εργοστασίου στην οποία απαγορεύτηκε η είσοδος επειδή αρνείται να υποβληθεί σε διαγνωστικό έλεγχο COVID-19, προσέφυγε στο ΣτΕ και ζητάει να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία, η υπ΄ αριθμ. 26390/2021 κ.υ.α. για την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου διαγνωστικού ελέγχου του  κορονοϊού. 

Η ίδια περιγράφει ότι ενημερώθηκε από τους αρμοδίους της στρατιωτικής υπηρεσίας, ότι εάν δεν  υποβληθεί στον προβλεπόμενο υγειονομικό έλεγχο δεν θα επιτρέπεται η είσοδός της και θα καταγράφεται είτε ως αρνούμενη την παροχή εργασίας, είτε ως μη προσερχόμενη  στην εργασία της. Η προσφεύγουσα αναφέρει ότι η επίμαχη ΚΥΑ προβλέπει την υποχρεωτική δοκιμασία αυτοδιαγνωστικού ελέγχου και την ηλεκτρονική καταγραφή του αποτελέσματος, χωρίς να προηγουμένως να ερωτηθεί αν συναινεί σε αυτό.

Μάλιστα, απέστειλε επιστολή στην υπηρεσία της και στον υπουργό Εθνικής Άμυνας επισημαίνοντας ότι η επίμαχη ΚΥΑ είναι αντισυνταγματική, παράνομη, κ.λπ., λόγω της καταστρατήγησης του  συνταγματικού  θεμελιώδους δικαιώματός της να προστατεύει τα  προσωπικά της δεδομένα. 

Στην αίτηση ακύρωσης, αναφέρει ότι παραβιάζεται ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η συνθήκη λειτουργίας της Ε.Ε., μια σειρά άρθρων του Συντάγματος  (2, 4, 5, 9Α και 22), προσβάλλεται η ανθρώπινη αξιοπρέπειά της, προσβάλλονται τα δικαιώματα προστασίας των προσωπικών δεδομένων της, κ.λπ.

Γονείς και μια φοιτήτρια στο ΣτΕ 

Στο μεταξύ, στο ίδιο δικαστήριο προσέφυγαν 49 γονείς τα παιδιά των οποίων είναι μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως και μια φοιτήτρια και ζητούν να ακυρωθεί ο νόμος 4790/2021 που αφορά τις ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνεχιζόμενες συνέπειες της πανδημίας του  COVID-19.

Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι τα προβλεπόμενα μέτρα από το  νόμο  4790/2021 για την προστασία από τον COVID-19, είναι αντίστοιχα με την επιβολή του καθεστώτος    Απαρτχάιντ και είναι απάνθρωπα μέσα εξαναγκασμού  σε συμμετοχή σε μαζικά πειραματικά βιοιατρικά πρωτόκολλα. 

Ακόμη, υποστηρίζουν ότι ο εν λόγω νόμος είναι αντίθετος σε διεθνείς και Ευρωπαϊκές συμβάσεις, αλλά και σε σωρεία διατάξεων του Συντάγματος που προστατεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα του παιδιού, ενώ την ίδια στιγμή οι μαθητές χάνουν το βασικό συνταγματικά προστατευόμενο δικαίωμα  στην εκπαίδευση, την στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχει νομοθετική πρόνοια για κατ΄ οίκον διδασκαλία (home schooling).

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ