Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

Ακάρ  προς  Ελλάδα: Μη μας δοκιμάζετε – Το Καστελόριζο δεν θα έχει ποτέ υφαλοκρηπίδα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ακάρ  προς  Ελλάδα: Μη μας δοκιμάζετε – Το Καστελόριζο δεν θα έχει ποτέ υφαλοκρηπίδα

Κατηγορηματικός ότι το Καστελόριζο δεν θα αποκτήσει ποτέ υφαλοκρηπίδα εμφανίστηκε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, στη διάρκεια ομιλίας του στη στρατιωτική ακαδημία στην Άγκυρα.

«Ναι, επιμένουμε, είμαστε αποφασισμένοι, είμαστε ικανοί. Μη μας δοκιμάζετε. Ελάτε να λύσουμε με διάλογο και να κάνουμε ό,τι πρέπει με συνομιλίες, με διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, ενώ υψώνοντας τον τόνο της φωνής του είπε απευθυνόμενος προς την Ελλάδα.

«Όχι! Όχι! Σε καμία περίπτωση δεν θα δώσετε σε ένα νησί 10 τ.χλμ. 40 χιλ. τ.χλμ. θαλάσσια δικαιοδοσία. Ακόμη και να το δίνατε, ακόμη και να το σκεφτόσασταν, ακόμη κι αν το έχετε χαράξει και σχεδιάσει μην περιμένετε από εμάς να το δεχτούμε! Δεν πρόκειται!», είπε χαρακτηριστικά, χαρακτηρίζοντας για άλλη μια φορά την Αθήνα «κακομαθημένη» λόγω της Δύσης.

«Με κάθε ευκαιρία ένταση, με κάθε ευκαιρία επίθεση, με κάθε ευκαιρία συμπεριφορές που στόχο έχουν την κλιμάκωση των γεγονότων. Γιατί; Επειδή η στήριξη των δυτικών τους έχει κάνει πολύ κακομαθημένους», ανέφερε ενώ στη συνέχεια κατηγόρησε τη Γερμανία –χωρίς να την κατονομάσει- για μεροληπτική στάση απέναντι στην Τουρκία.

«Δυστυχώς, τα τρίτα μέρη δεν είναι αρκετά αντικειμενικά, δεν είναι αρκετά αμερόληπτα, δεν έχουν μία λογική προσέγγιση στην επίλυση τα προβλημάτων με βάση τη λογική και το δίκαιο.

Και ενώ μερικοί ομολογούν πολλά πράγματα πίσω από κλειστές πόρτες, όταν βγαίνουν ανοιχτά δυστυχώς δεν μπορούν να τα πουν ή δεν μπορούν να τα πουν ανοιχτά για λόγους πίεσης», δήλωσε. Ο Χουλουσί Ακάρ επανέλαβε την αποφασιστικότητα της χώρας του με ιδιαίτερα υψηλούς τόνους σήμερα να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και συμφέροντά της.

«Για ό,τι κάνουμε είμαστε έτοιμοι να το εξηγήσουμε, είμαστε έτοιμοι να το υπερασπιστούμε. Είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε. Αλλά οι απέναντί μας δεν αντιμετωπίζουν έτσι αυτό το πρόβλημα. Δυστυχώς…», είπε. Σύμφωνα με τον Χουλουσί Ακάρ, η Τουρκία δεν θα επιτρέψει κανένα τετελεσμένο.

Πηγή : ethnos.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ