Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Ακυρώθηκαν οι εκλογές στο Δήμο Αλεξάνδρειας: Δικαιώθηκε ο συνδυασμός της Δώρας Κουρκουτά που είχε αποκλειστεί – Τι προβλέπει η δικαστική απόφαση για επανάληψη της διαδικασίας

Το συνδυασμό εκπροσώπησε το δικηγορικό γραφείο του Ανδρέα Λοβέρδου, θεμελιώνοντας τους λόγους της ένστασης σε νόμους και αποφάσεις του ΣτΕ.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ακυρώθηκαν οι εκλογές στο Δήμο Αλεξάνδρειας: Δικαιώθηκε ο συνδυασμός της Δώρας Κουρκουτά που είχε αποκλειστεί – Τι προβλέπει η δικαστική απόφαση για επανάληψη της διαδικασίας (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Με απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Βέροιας οι δημοτικές εκλογές στο Δήμο Αλεξάνδρειας του Νομού Ημαθίας θα επαναληφθούν.

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι κακώς ο συνδυασμός «Μαζί ΑλλάΖΟΥΜΕ» με επικεφαλής την Δώρα  Κουρκουτά, την οποία εκπροσώπησε το δικηγορικό γραφείο Ανδρέα Λοβέρδου, δεν είχε ανακηρυχθεί από το Πρωτοδικείο υποψήφιος τον Αύγουστο με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να συμμετάσχει στις δημοτικές εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου.

Στην απόφαση του Δικαστηρίου ορίζεται πως «ακυρώνει τις εκλογές που διενεργήθηκαν την 8η Οκτωβρίου 2023 στο Δήμο Αλεξάνδρειας για την ανάδειξη Δημάρχου, δημοτικών συμβούλων, συμβούλων δημοτικών κοινοτήτων και συμβούλων και προέδρων τοπικών κοινοτήτων.

Ανακηρύσσει … τους συνδυασμούς α) “Μαζί ΑλλάΖΟΥΜΕ” με τους υποψηφίους που θα έπρεπε να είχαν νόμιμα ανακηρυχθεί, β) “ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ” και γ) “ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ”»

Και καταλήγει: «Διατάσσει την επανάληψη των εκλογών Δημάρχου, δημοτικών συμβούλων, συμβούλων δημοτικών κοινοτήτων και συμβούλων και προέδρων τοπικών κοινοτήτων στην εδαφική περιφέρεια του Δήμου Αλεξάνδρειας με τη συμμετοχή των συνδυασμών α) “Μαζί ΑλλάΖΟΥΜΕ”, β) “ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ” και γ) “ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ”»

Δημοτικές εκλογές στο Δήμο Αλεξάνδρειας: Η πρώτη αντίδραση της Δ. Κουρκουτά

Σε ανάρτηση της η επικεφαλής του συνδυασμού Δώρα Κουρκουτά αναφέρθηκε στην δικαστική απόφαση, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ο Άγιος Βασίλης «σήμερα ΗΛΘΕ και μου έφερε το δώρο που του ζήτησα». Αναλυτικά, η ανάρτηση της:

«Ο Αγιος Βασίλης!

Αυτές τις μέρες τις γιορτινές μέρες οι ψυχές όλων «μαλακώνουν» και πολλοί από εμάς γυρνάμε πίσω στα παιδικά μας χρόνια.

Στις ζεστες αγκαλιές , στα ατέλειωτα παιχνίδια, στις άδολες φιλίες , στα όμορφα παραμύθια.

Δεν έζησα ποτέ το παραμύθι του Αη Βασίλη, εκείνη την γλυκιά προσμονή, την αγωνία του ερχομού του. Ισως γιατί είχα την τύχη να έχω τον δικό μου αγαπημένο Βασίλη που μαζί με τη μούσα του την Καλλιόπη “εγραφαν” χιλιόμετρα στους δρόμους της Σαλονίκης για να βρουν τον «μπούμπη», «τον παντογνώστη», «το πιανάκι»……

Ηθελαν να είμαστε «προσγειωμένα» παιδιά, να μην πιστεύουμε σε χίμαιρες, σε παραμύθια. Φέτος όμως ήθελα να το ζήσω, να βιώσω και εγώ , έστω και τώρα, σ’ αυτήν την ηλικία, την αγωνία της προσμονής. Και την έζησα. Δεν ήταν όμως μόνο γλυκιά.

Κάποιοι προσπάθησαν να τη «στολίσουν» με χολή, μίσος, κακία.

Τα προσπέρασα

Δεν με ένοιαζε, ποταπά αισθήματα από μίζερους, τιποτένιους ανθρώπους, νάνους της ζωής που τους πρέπει συμπόνοια και μόνο. Δεν με άγγιξαν, δεν χάλασαν το παραμύθι μου, δεν σκοτείνιασαν το όνειρο. …..

Αργησε όμως να έλθει … αλλά περίμενα. Ισως τα εμπόδια της σύγχρονης εποχής (ξέρετε διόδια, τέλη κυκλοφορίας, αύξηση της τιμής της βενζίνης, κλειστοί δρόμοι, αδιέξοδα και τόσα άλλα που όλοι μας βιώνουμε) , έλεγα στον εαυτό μου και περίμενα. ΝΑΙ σήμερα ΗΛΘΕ και μου έφερε το δώρο που του ζήτησα .

Δεν το άνοιξα ακόμα , περιμένω να το ανοίξουμε και να το χαρούμε μαζί. Τι λέτε; Να το ανοίξω; Θέλετε να το μοιραστούμε;»

Σημειώνεται πως το Πρωτοδικείο είχε κρίνει ότι στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμό της κυρίας Κουρκουτά δεν υπήρχε ο απαιτούμενος αριθμός γυναικών, κάτι που όμως δεν δέχθηκε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Βέροιας, κάνοντας δεκτή την προσφυγή καθώς έκρινε πως με τις αλλαγές που επήλθαν στο ψηφοδέλτιό της  μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες από την εκλογική νομοθεσία, είχε δικαίωμα συμμετοχής στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών στον Δήμο Αλεξάνδρειας του νομού Ημαθίας ο Παναγιώτης Γκυρίνης του συνδυασμού «ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ» έλαβε ποσοστό 79,73% και ο αντίπαλος του Ηλίας Ιακουβίδης του συνδυασμού «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ», έλαβε 20,27%.

Δεν αποκλείεται, πάντως, τον τελικό λόγο να έχει το Συμβούλιο της Επικρατείας, εφόσον προσφύγει σε αυτό ο εκλεγείς βάσει των αποτελεσμάτων της 8ης Οκτωβρίου δήμαρχος κ. Γκυρίνης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ