Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Αλ. Κούγιας: Πλήρωσα 7 ευρώ για τα αντίγραφα της δικογραφίας κατά Λιγνάδη – Τόσο σοβαρή δικογραφία είναι

"Αυτά, από έναν δικηγόρο που έχει και προσωπική και νομική αξιοπρέπεια και επιτελεί το υπερασπιστικό του καθήκον με τέτοιο τρόπο, ώστε ο δικηγόρος να είναι πράγματι συλλειτουργός της δικαιοσύνης" επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ο Αλέξης Κούγιας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αλ. Κούγιας: Πλήρωσα 7 ευρώ για τα αντίγραφα της δικογραφίας κατά Λιγνάδη – Τόσο σοβαρή δικογραφία είναι eurokinissi

Με μια προσωπική του δήλωση ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας επιχειρεί να “αποδομήσει” τις κατηγορίες που περιλαμβάνονται στην δικογραφία σε βάρος του ηθοποιού – σκηνοθέτη.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΛΕΞΙΟΥ ΚΟΥΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΛΙΓΝΑΔΗ

Για να αντιληφθεί ο νομικός κόσμος, Δικαστές, Εισαγγελείς και Δικηγόροι το πόσο σοβαρή ήταν και είναι η δικογραφία, που σχηματίσθηκε εις βάρος του εντολέως μου, κου Δημήτρη Λιγνάδη, από τους Εισαγγελείς, που έχω αναφέρει στον Άρειο πάγο και από την 19η Ανακρίτρια, που χειρίζεται την υπόθεση, πριν από λίγο, για τα αντίγραφα που έλαβα και επί των οποίων απολογήθηκε ο εντολέας μου, στον επιχειρηματία, που μας παραδίδει τις φωτοτυπίες των δικογραφιών, πλήρωσα για να τον εξοφλήσω το ποσό των 7 ευρώ. Γι’ αυτήν τη δικογραφία, η οποία ως μοναδικό αποδεικτικό στοιχείο εις βάρος του εντολέως μου είχε μόνο μία κατάθεση, του φερόμενου ως βιασθέντος στις 8/8/2015, η κα Ανακριτής και ο κος Εισαγγελέας, που γνωμοδότησαν υπέρ της προσωρινής κρατήσεώς του, συνεδρίαζαν 5,5 ώρες. Αυτά, από έναν δικηγόρο που έχει και προσωπική και νομική αξιοπρέπεια και επιτελεί το υπερασπιστικό του καθήκον με τέτοιο τρόπο, ώστε ο δικηγόρος να είναι πράγματι συλλειτουργός της δικαιοσύνης.

Αθήνα, 5/03/2021 Με εκτίμηση και σεβασμό Αλέξιος Κούγιας

Τι μετέδιδε το dikastiko.gr νωρίτερα για την υπόθεση Λιγνάδη και τις καταγγελίες Κούγια 

Με 5 καταγγελίες εις βάρος του είναι πλέον αντιμέτωπος ο γνωστός ηθοποιός – σκηνοθέτης, Δημήτρης Λιγνάδης.

Στα δεδομένα της υπόθεσης ήρθε την Πέμπτη να προστεθεί άλλη μία μήνυση για βιασμό σε βάρος του.

Παράλληλα, τελικά την Παρασκευή (αντί για την Πέμπτη) αναμένεται πιθανότατα να ολοκληρωθεί η προανάκριση για την καταγγελία για βιασμό, σε βάρος ενός άλλου 37χρονου ηθοποιού.

Οι εισαγγελικές αρχές αναμένεται να ασκήσουν δίωξη ή να βάλουν την υπόθεση στο αρχείο για μία καταγγελία, που αφορά βιασμό που φέρεται να τελέστηκε τον Μάιο του 2006 ενόψει και του κινδύνου παραγραφής.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση Λιγνάδη, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν οι αρχές καταγγέλλεται μέχρι στιγμής  για 5 βιασμούς, εκ των οποίων κατηγορείται για δύο  και τώρα ερευνάται για άλλον έναν,  ενώ οι άλλες  καταγγελίες φαίνεται πως έχουν παραγραφεί .

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα καταγγελία αφορά βιασμό το 2018 στο σπίτι του Δ. Λιγνάδη.

Όπως αναφέρεται, η μήνυση ήρθε από άτομο που δεν ήταν ανήλικο, αλλά βρισκόταν σε νεαρή ηλικία και κατατέθηκε στον εισαγγελέα.

Βάσει όσων καταγγέλλει το θύμα γνωρίστηκε με τον Δημήτρη Λιγνάδη σε πλατεία κοντά στο σπίτι του σκηνοθέτη στο Μεταξουργείο.

Ο κ. Λιγνάδης τον κάλεσε στο σπίτι του.

Την πρώτη φορά δεν έγινε τίποτα. Ο σκηνοθέτης τον κάλεσε και δεύτερη φορά, λίγες μέρες μετά.

Εκεί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, όπως λέει ο μηνυτής, του προσέφερε ναρκωτικές ουσίες και αλκοόλ με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις. Όταν συνήλθε κατάλαβε ότι έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά. Ακολούθησε ένα έντονο φραστικό επεισόδιο. Ο Δημήτρης Λιγνάδης του είπε ότι αν τολμήσει και αποκαλύψει οτιδήποτε θα πει στην αστυνομία ότι επιχείρησε να τον κλέψει.

Ήδη, διεξάγεται προκαταρκτική εξέταση για το κατά πόσο θα ασκηθεί δίωξη και για το αδίκημα αυτό κατά του ηθοποιού – σκηνοθέτη, γεγονός που βάσει τους γνωρίζοντες τη διαδικασία θεωρείται εξαιρετικά πιθανό από τη στιγμή που είναι σε εξέλιξη έρευνα.

Τα ευρήματα από το σπίτι

Μετά την κατ’ οίκον έρευνα που διενήργησαν οι αρχές στο σπίτι του, τα ευρήματα από ψηφιακά αρχεία και άλλα στοιχεία εξετάζονται και στη συνέχεια θα κατατεθεί πόρισμα που θα ενταχθεί στη δικογραφία κατά Λιγνάδη.

Η εντολή έρευνας είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του συνηγόρου του, Αλέξη Κούγια, ο οποίος είχε ζητήσει αναβολή καθώς δεν μπορούσε να παραστεί καθώς ήταν σε επίσκεψη του πελάτη του, Δ. Λιγνάδη, στις φυλακές Τρίπολης και έπρεπε να βρίσκεται σε άλλη δικαστική διαδικασία στην Κέρκυρα.

Ωστόσο, το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε επί δύο ώρες η έρευνα και συλλέχθηκαν τα στοιχεία από ειδική ομάδα μετά και από αίτημα που είχε καταθέσει ο δικηγόρος ενός εκ των μηνυτών, του 25χρονου, Γ. Βλάχος.

Από πλευράς των καταγγελλόντων έχει ζητηθεί η εξέταση μαρτύρων που έχουν θέσει στη διάθεση των αρχών.

Οι καταγγελίες Κούγια

Στην αντεπίθεση πέρασε ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας μετά τη νέα μήνυση για βιασμό που κατατέθηκε σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη και τη δημοσιοποίηση στοιχείων από αυτήν.

Σε ανακοίνωσή του, ο συνήγορος του ηθοποιού – σκηνοθέτη αναφέρει πως πρόκειται για «ψευδομήνυση» και παραπέμποντας σε πληροφορίες που έλαβε, αφήνει υπόνοιες για οργανωμένο σχέδιο από συγκεκριμένο άτομο του δημοσιογραφικού χώρου που στρατολογεί τα φερόμενα θύματα και στη συνέχεια τα διοχετεύει σε δικηγόρους.

Μάλιστα, ο κ. Κούγιας ισχυρίζεται βάσει των πληροφοριών του πως τις επόμενες ημέρες θα αποκαλυφθούν πάλι με την ίδια διαδικασία δύο νέοι βιασμοί στην υπόθεση Λιγνάδη.

«Προσωπικά, δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι δυνατόν να έχει συμβεί αυτό, ελπίζω τα γεγονότα να διαψεύσουν τον πολύ σοβαρό πληροφοριοδότη μου, αλλά εκείνο το οποίο έχω διαβεβαιώσει τον εντολέα μου, τον οποίο πληροφόρησα για αυτά που μου γνωστοποιήθηκαν, είναι ότι δεν θα πρέπει να ανησυχεί, διότι ανεξαρτήτως του τι έχει συμβεί μέχρι σήμερα εις βάρος του, η Δικαιοσύνη δεν παραπλανάται από αυτού του επιπέδου τις σκοτεινές διεργασίες και να μην ανησυχεί. Επιτέλους, αυτή η φαρσοκωμωδία εις βάρος του εντολέα μου, κου Δημήτριο Λιγνάδη, πρέπει να τελειώνει» σημειώνει ο κ. Κούγιας.

«Πρώτη φορά στην καριέρα μου, αλλά είμαι βέβαιος και στην καριέρα όλων των γνωστών συναδέλφων μου, καταγγέλλονται βιασμοί όχι από τα ίδια τα θύματα στις αστυνομικές αρχές, όπου τους υποβάλλονται και οι κατάλληλες προανακριτικές ερωτήσεις, αλλά με μηνύσεις, τις οποίες επεξεργάζονται δικηγορικά γραφεία και τις καταθέτουν δικηγόροι, χωρίς καν να εμφανίζονται τα φερόμενα ως θύματα στις προανακριτικές αρχές για να υποστούν τη διαδικασία της σωστής και αντικειμενικής ανακρίσεως» προσθέτει.

Καταργείται το τεκμήριο αθωότητας 

Προαναγγέλλει επίσης νέες ενέργειες που θα αναλάβει. «Ήδη, όσον αφορά στην νέα μήνυση, έχει καταργηθεί και καταρρακωθεί, με τη δημοσιοποίηση της μηνύσεως και τη χρήση της φωτογραφίας και του ονόματος του εντολέως μου, το τεκμήριο αθωότητος. Λυπάμαι, αλλά αφού δεν επεμβαίνει για να προστατέψει τον Έλληνα πολίτη εντολέα μου κανένα θεσμικό όργανο, εγώ είμαι υποχρεωμένος να κάνω το καθήκον μου» δηλώνει.

Παράλληλα, ο γνωστός ποινικολόγος αφήνει εμμέσως, πλην σαφώς εκ νέου αιχμές κατά των εισαγγελικών και ανακριτικών αρχών. «Είμαι βέβαιος ότι ο κ. Εισαγγελέας ή η κα Εισαγγελέας που θα επεξεργαστούν αυτή τη νέα μήνυση θα τηρήσουν τη νομοθεσία και θα καλέσουν τον εντολέα μου, έστω και για πρώτη φορά μέχρι σήμερα, να αντιμετωπίσει στην προκαταρτική εξέταση αυτή την ψευδομήνυση. Το αδίκημα της καταχρήσεως εξουσίας είναι κακούργημα και αποτελεί την ασπίδα προστασίας κάθε έλληνα πολίτη» επισημαίνει.

Και επαναλαμβάνει το αίτημα της κατ’ αντιπαράστασης εξέτασης. «Δυστυχώς, τα αίτηματα του κου Λιγνάδη, για τη διενέργεια των ανακριτικών πράξεων της αυτοψίας και της κατ’ αντιπαράστασης εξετάσεώς του με το δήθεν απ’ αυτόν βιασθέντα στις 8/8/2015 σε σουίτα ξενοδοχείου στην Επίδαυρο, όταν ο ίδιος αποδεδειγμένα πλέον ευρίσκετο στην Ιθάκη, ακόμη δεν έχει ορισθεί από την κα 19η Τακτική Ανακριτή πότε θα διεξαχθούν, ώστε να μην υπάρχει καμία πλέον αμφισβήτηση για την κατασκευή αυτής της σκευωρίας» σημειώνει.

BINTEO: MEGATV

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ