Παρασκευή 27 Μαϊου 2022

Άλεκ Μπόλντουιν – Αποκαλύψεις για την κατά λάθος δολοφονία: Και ο κασκαντέρ του είχε πυροβολήσει με πραγματικές σφαίρες

Τουλάχιστον ένας εργαζόμενος παραπονέθηκε σε έναν διευθυντή παραγωγής για την ασφάλεια των όπλων στα γυρίσματα, σύμφωνα με μέλη της ομάδας παραγωγής.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Άλεκ Μπόλντουιν – Αποκαλύψεις για την κατά λάθος δολοφονία: Και ο κασκαντέρ του είχε πυροβολήσει με πραγματικές σφαίρες Twitter

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για την κατά λάθος δολοφονία της κινηματογραφίστριας, Χαλίνα Χάτσινς και τον τραυματισμό του σκηνοθέτη Τζόελ Σόουζα, από το όπλο που κρατούσε για τις ανάγκες της ταινίας του ο πασίγνωστος ηθοποιός, Άλεκ Μπόλντουιν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Los Angeles Times, την προηγούμενη εβδομάδα, ο κασκαντέρ σωσίας του Αλεκ Μπόλντουιν πυροβόλησε κατά λάθος δύο φορές με ένα «υποκατάστατο πυροβόλο όπλο» («prop firearm»), αφού του είχαν πει ότι ήταν ένα «κρύο όπλο» («cold gun») ένας όρος που χρησιμοποιεί η βιομηχανία για όπλα που δεν είναι γεμισμένα με σφαίρες, συμπεριλαμβανομένων των κενών. Παρόλα αυτά τα γυρίσματα συνεχίστηκαν κανονικά.

Οι πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι τουλάχιστον ένας εργαζόμενος παραπονέθηκε σε έναν διευθυντή παραγωγής για την ασφάλεια των όπλων στα γυρίσματα, σύμφωνα με μέλη της ομάδας παραγωγής, που δεν κατονομάζονταν στο δημοσίευμα.

Το ίδιο λάθος μπορεί να συνέβη και την Πέμπτη, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα. Ένας βοηθός σκηνοθέτη, ο Ντέιβ Χολς έδωσε στον Μπόλντουιν το υποκατάστατο όπλο και του είπε ότι ήταν ένα «κρύο όπλο», σύμφωνα με μια ένορκη γραπτή κατάθεση του γραφείου του σερίφη που υποβλήθηκε στο πλαίσιο εντάλματος έρευνας. παράλληλα λίγες ώρες πριν από το συμβάν της Πέμπτης, πολλά μέλη της ομάδας παραγωγής αυτής της χαμηλού προϋπολογισμού ταινίας αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι για κακές συνθήκες εργασίας, σύμφωνα με πολλά ειδησεογραφικά δίκτυα.

Ένας δικαστής της Σάντα Φε ενέκρινε την Παρασκευή την έκδοση εντάλματος, επιτρέποντας στις αρχές να κατασχέσουν πυροβόλα όπλα, ρουχισμό, κάμερες, κινηματογραφικό υλικό και σφαίρες από το Μπονάνζα Κρικ Ροντς έξω από τη Σάντα Φε.

Άλεκ Μπόλντουιν: Ενημερώθηκε ο Λευκός Οίκος

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε: «Προφανώς πρόκειται για τραγωδία. Χάθηκε μια ζωή και ένας άνθρωπος τραυματίστηκε. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας πάνε στα μέλη των οικογενειών τους».

Φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις προηγούμενες ημέρες δείχνουν ότι τεχνικοί και ηθοποιοί ενημερώνονταν για θέματα ασφάλειας πριν από επικίνδυνες σκηνές. Όχι επαρκώς, από ό,τι φαίνεται.

Ο σκηνοθέτης σοκαρισμένος ανέφερε: «Όλοι οι οπλουργοί με τους οποίους συνεργάστηκα αντιμετωπίζουν τη δουλειά με εξαιρετική σοβαρότητα επειδή η δουλειά τους είναι η ασφάλεια των πυροβόλων όπλων. Και αν κάποιος τραυματιστεί, εκείνοι φέρουν την ευθύνη».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, μέλη του συνεργείου είχαν εγκαταλείψει τα γυρίσματα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις κακές συνθήκες εργασίας, μεταξύ των οποίων και η πλημμελής φύλαξη και χρήση των όπλων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ