Τετάρτη 22 Μαϊου 2024

Αλεξανδρούπολη: Εισαγγελική έρευνα για τις βρεφονηπιοκόμους που κατηγορούνται ότι έκλειναν παιδιά σε αποθήκη

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη είναι η πειθαρχική έρευνα ενώ και δύο βρεφονηπιοκόμοι έχουν απομακρυνθεί από το σχολείο.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αλεξανδρούπολη: Εισαγγελική έρευνα για τις βρεφονηπιοκόμους που κατηγορούνται ότι έκλειναν παιδιά σε αποθήκη freepik

Εισαγγελική έρευνα προκάλεσαν οι καταγγελίες γονιών ότι δύο βρεφονηπιοκόμοι κλείδωναν παιδιά στην αποθήκη σε παιδικό σταθμό της Αλεξανδρούπολης ως πειθαρχικό μέτρο.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, ο εισαγγελέας παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετούνται πράξεις που διώκονται ποινικά, όπως έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνου.

Κλείδωναν παιδιά στην αποθήκη: “Έχουν απομακρυνθεί από όλους τους παιδικούς σταθμούς”

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη είναι η πειθαρχική έρευνα κι όπως δήλωσε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης  οι δύο βρεφονηπιοκόμοι απομακρύνθηκαν όχι μονάχα από τον συγκεκριμένο παιδικό σταθμό αλλά γενικότερα από τους εργασιακούς χώρους των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Αλεξανδρούπολης μέχρι να ολοκληρωθεί η πειθαρχική διαδικασία.

Το τμήμα του σχολείου έχει κλείσει και τα μικρά παιδιά, τα όποια σε μεγαλύτερο ποσοστό είναι ηλικίας 3 ετών, μοιράστηκαν προσωρινά σε άλλα τμήματα του παιδικού σταθμού.

Το χρονικό των καταγγελιών

Γονείς κατήγγειλαν ότι παιδαγωγός σε βρεφονηπιακό σταθμό κλείδωνε παιδάκια στην αποθήκη όταν ήταν άτακτα, έσβηνε το φως και τραβούσε τον σύρτη. Σύμφωνα με τις καταγγελίες η 40χρονη έφτανε στο σημείο ακόμα και να τα δένει σε καρέκλα.

Η φρίκη στον παιδικό σταθμό άρχισε να αποκαλύπτεται μέσα από το παιχνίδι ενός κοριτσιού 3 ετών με την κούκλα του.

«Το παιδί άρχισε να μιλά στην κούκλα του και να λέει “θα μπεις τιμωρία στο αποθηκάκι και θα σου κλείσω το φως και τον σύρτη». Ο πατέρας ξαφνιάστηκε με αυτά που έλεγε το παιδί και ρώτησε “τι είναι αυτά που λες;” και είπε το παιδί “έτσι μας κάνει η κυρία στον παιδικό σταθμό”» ανέφερε μητέρα παιδιού 3 ετών, μιλώντας στο MEGA, αναφορικά με την υπόθεση που έφερε στο φως το e-evros.gr.

«Μου είπε ότι υπάρχει ένα τέτοιο δωμάτιο που έμπαιναν μέσα. Κατά τη διάρκεια του ύπνου ξυπνά και λέει “δεν θέλω να πάω στο σχολείο, πάρε με αγκαλιά, άνοιξε το φως”. Το παιδί ήταν ατρόμητο» συγκλονίζει η μητέρα ενός από τα παιδάκια που υπέστησαν αυτά τα μαρτύρια. Η 40χρονη όταν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις παραδέχτηκε το μαρτύριο στο οποίο υπέβαλε τα παιδιά, το οποίο περιέγραψε ως ένα τρόπο να ηρεμούν, κάνοντας λόγο για «δωμάτιο αποσυμπίεσης».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ