Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Αλεξιάδης για υπόθεση Γιάννας Παπαδάκου: Να αποκαλύψει τους σκευωρούς η δικαιοσύνη

Τι αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Τρύφων Αλεξιάδης, σχετικά με την υπόθεση που αφορά τη Γιάννα Παπαδάκου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αλεξιάδης για υπόθεση Γιάννας Παπαδάκου: Να αποκαλύψει τους σκευωρούς η δικαιοσύνη EUROKINISSI

Για «ισχυρά οικονομικά συμφέροντα σε διασυνδέσεις με επίπεδα εξουσίας, κρατικούς θεσμούς, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και πολιτικούς, αποκτούν τεράστια οφέλη από φοροδιαφυγή-λαθρεμπόριο-διαφθορά, σε βάρος των πολιτών και της χώρας», κάνει λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Τρύφων Αλεξιάδης, σχετικά με την υπόθεση που αφορά τη Γιάννα Παπαδάκου.

«Τα ίδια συμφέροντα επιβάλλουν (και ορισμένες φορές φροντίζουν να νομοθετηθούν) διαδικασίες προστασίας παρανομιών, παρεμπόδισης ελέγχων και παραγραφής. Ευτυχώς σε διεθνές αλλά και σε εθνικό επίπεδο, υπάρχουν δημοσιογράφοι και ΜΜΕ, που τιμούν τον θεσμικό τους ρόλο και αντί για μια προσοδοφόρα… επαγγελματική πορεία, στην υπηρεσία παράνομων κυκλωμάτων, επιλέγουν να αποκαλύψουν και να τεκμηριώσουν φαινόμενα παρανομιών», προσθέτει ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ. Τρύφωνας Αλεξιάδης

«Οι υποθέσεις της λίστας Φαλτσιανί, των Panama papers, της λίστας Μπόργιανς αλλά και πολλών άλλων που απασχολούν ελεγκτικές υπηρεσίες και τη Δικαιοσύνη, είναι λίγα από τα πολλά παραδείγματα, που αποκαλύφτηκαν και αναδείχτηκαν, επειδή κάποιοι δημοσιογράφοι έκαναν πολύ καλά τη δουλειά τους και δεν υπέκυψαν σε απειλές, δελεαστικές προτάσεις και λοιπές συνέπειες, απόρροιες της έρευνάς τους», σημειώνει ο κ. Αλεξιάδης.

«Κατέθεσα σήμερα στον Άρειο Πάγο, όσα γνώριζα σχετικά με την υπόθεση της κλήσης της δημοσιογράφου Γ. Παπαδάκου ως κατηγορουμένης, για υπόθεση Ερευνητικής Δημοσιογραφίας. Ελπίζω η Ελληνική Δικαιοσύνη, να αξιοποιήσει την κατάθεση αυτή και να την συσχετίσει με τα άλλα στοιχεία, ώστε να αποκαλυφθούν οι σκευωροί και αυτοί που αντί να συγχαίρουν ένα δημοσιογράφο για τον θεσμικό του ρόλο, τον μετατρέπουν σε κατηγορούμενο. Ελάχιστο χρέος μου η σημερινή κατάθεση και ελπίζω οι «γνωρίζοντες» να πάρουν …δημόσια το μικρόφωνο (Κ. Τριπολίτης – Ανεμολόγιο) και να επιλέξουν να μιλήσουν, σε μια τόσο κρίσιμη υπόθεση για το Δίκαιο, στη χώρα», καταλήγει ο ίδιος.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ