Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

Αλέξης Κούγιας: Γιατί εμβολιάστηκα και με εντολή ποιων – Η απάντηση σε δημοσίευμα

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Κούγιας εμβολιάστηκε λόγω της τακτικής του παρουσίας στον οίκο φροντίδας ηλικιωμένων με την επωνυμία «Ρόδι», που βρίσκεται πλησίον του νοσοκομείου «Υγεία».

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αλέξης Κούγιας: Γιατί εμβολιάστηκα και με εντολή ποιων – Η απάντηση σε δημοσίευμα

Άμεση υπήρξε η αντίδραση του γνωστού ποινικολόγου Αλέξη Κούγια σχετικά με δημοσίευμα που τον έφερε να εμβολιάζεται στο νοσοκομείο «Υγεία» και να εμφανίζεται να δηλώνει τον εμβολιασμό του στη διάρκεια της δίκης για τη δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα, όπου είναι εκπρόσωπος υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορουμένων.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Κούγιας εμβολιάστηκε λόγω της τακτικής του παρουσίας στον οίκο φροντίδας ηλικιωμένων με την επωνυμία «Ρόδι», που βρίσκεται πλησίον του νοσοκομείου «Υγεία». Και όπως αναφέρει «με απόφαση των λοιμωξιολόγων που εμβολίασαν το προσωπικό και τους φροντιζόμενους υπερήλικες της μονάδος, δόθηκε εντολή να εμβολιαστώ και εγώ».

Ο δικηγόρος αναφέρεται σε δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, βάσει του οποίου στο διάλειμμα της δίκης για τη δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα (διακόπηκε για τις 22 Ιανουαρίου, προκειμένου να ετοιμάσουν τις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι), «ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος υπεράσπισης, κόμπασε απευθυνόμενος στην έδρα ότι έχει κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό «με τους γιατρούς τού Υγεία», προσθέτοντας ότι είναι 70 ετών».

Στη συνέχεια του δημοσιεύματος, η «Εφ.Συν.» επικοινώνησε – όπως αναφέρει – με το ιδιωτικό θεραπευτήριο το οποίο διέψευσε ότι έχει εμβολιάσει τον κ. Κούγια. Και καταλήγει: «Ο γνωστός ποινικολόγος κλείνει τα 70 σε λίγες μέρες. Αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Εμβολιασμός προβλέπεται σε πρώτη φάση για τους υγειονομικούς, όχι για τους δικηγόρους, και από αύριο για τις ηλικίες 85 και άνω».

Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξη Κούγια

Δημοσιοποιήθηκε από το site της Εφημερίδας των Συντακτών μια ψευδής είδηση που θέλω να πιστεύω ότι μάλλον οφείλεται σε κακή πληροφόρηση από ένα δημοσιογράφο, ο οποίος παρακολουθεί τη δίκη με τους κατηγορούμενους για την ανθρωποκτονία του αείμνηστου Μένη Κουμανταρέα, στην οποία είμαι δικηγόρος υπερασπίσεως του ενός εξ αυτών.

Η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική και δεν έχει καμία σχέση με το νοσοκομείο «Υγεία». Η αλήθεια είναι ότι είμαι συνήγορος του βραβευμένου πανευρωπαϊκά οίκου φροντίδας ηλικιωμένων με την επωνυμία «Ρόδι» και λόγω της τακτικής παρουσίας μου στα γραφεία της συγκεκριμένης επιχειρήσεως που είναι σχεδόν δίπλα στο «Υγεία», στη λεωφόρο Καποδιστρίου στο Μαρούσι, με απόφαση των λοιμωξιολόγων που εμβολίασαν το προσωπικό και τους φροντιζόμενους υπερήλικες της μονάδος, δόθηκε εντολή να εμβολιαστώ και εγώ.

Είμαι βέβαιος ότι μετά από αυτή την επώνυμη και υπεύθυνη τοποθέτησή μου οι υπεύθυνοι του site της Εφημερίδας των Συντακτών θα διορθώσουν τα όσα αναφέρουν και θα ανακαλέσουν και στην τάξη αυτούς που τους πληροφόρησαν ψευδώς.

Αθήνα, 15/01/2021

Με εκτίμηση

Αλέξιος Χ. Κούγιας

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ