Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Αλέξης Κούγιας : Παύω να έχω οποιαδήποτε σχέση με την Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων

Με τη δήλωσή του ο γνωστός ποινικολόγος γνωστοποιεί πως δεν επιθυμεί να έχει σχέση με την Ένωση , για την οποία σε πρόσφατο συνέδριο στην Καλαμάτα είχε αναφέρει ότι δεν αποκλείεται να διεκδικήσει την προεδρία της

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αλέξης Κούγιας : Παύω να έχω οποιαδήποτε σχέση με την Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων

Να διαφοροποιήσει τη θέση του από την Ενωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων, αποφάσισε ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας με προσωπική του δήλωση στην οποία κάνει λόγο για χαμηλού επιπέδου αντιπαράθεση της προηγούμενης διοίκησης με τη νυν, ενώ αναφέρεται σε “συνδικαλιστικές μικροσκοπιμότητες” και “διοργανώσεις συνεδρίων χωρίς σοβαρό επιστημονικό υπόβαθρο”.

Χαρακτηριστικό είναι πως στο συνέδριο του Ιουλίου στην Καλαμάτα , στο οποίο συμμετείχε είχε αφήσει ανοιχτό να εμπλακεί στη διοίκηση της Ενωσης. Στη δηλωσή του αναφέρει όμως “…παύω πλέον να έχω την οιαδήποτε σχέση με τη συγκεκριμένη Ένωση” και ξεκαθαρίζει ότι παραμένει μέλος της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων.

Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξης:

«Προσωπική δήλωση Αλεξίου Κούγια σε σχέση με την Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων

Πριν από αρκετά χρόνια μαζί με τον αείμνηστο συνάδελφο Νίκο Μαυρομάτη και άλλους αξιόλογους δικηγόρους αποφασίσαμε να ιδρύσουμε την Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων.

Λόγω ελλείψεως χρόνου δεν ασχολήθηκα ποτέ με τη διοίκησή της, παρά το ότι μου προτάθηκε κατ’ επανάληψη η θέση του Προέδρου.

Παρατηρώντας τα όσα συμβαίνουν στο περιβάλλον αυτής της Ενώσεως, με αποκορύφωμα τα όσα συνέβησαν με τη χαμηλοτάτου επιπέδου αντιπαράθεση της προηγούμενης διοικήσεως με τη νυν διοίκηση όσον αφορά στην εκλογική διαδικασία, αλλά και τη διαπίστωση, την οποία προσωπικά έκανα ως Πρόεδρος στο τελευταίο συνέδριο που διοργανώθηκε στην Καλαμάτα, για την εσφαλμένη αντίληψη, με την οποία λειτουργεί πλέον η Ένωση, θέλω να δηλώσω κατηγορηματικά ότι αρνούμαι να νομιμοποιώ με την παρουσία μου πολιτικές συνδικαλιστικές μικροσκοπιμότητες, αλλά και διοργανώσεις συνεδρίων χωρίς σοβαρό επιστημονικό υπόβαθρο και παύω πλέον να έχω την οιαδήποτε σχέση με τη συγκεκριμένη Ένωση.

Αυτονόητο είναι ότι παραμένω μέλος, διανύοντας την 5η δεκαετία παρουσίας μου στην Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ