Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Αλέξης Μαρκόπουλος: Γιατί έκανα το χιουμοριστικό βίντεo μετά την προτροπή Τσακλόγλου “να γίνουμε ντελιβεράδες” – ΒΙΝΤΕΟ

Γράφει στο dikastiko.gr ο δικηγόρος που ετοίμασε το βίντεο το οποίο έγινε viral, υποδυόμενος τον ντελιβερά μετά την άστοχη προτροπή του υφυπουργού Παν.Τσακλόγλου: ”Στη ζωή 2 πράγματα δεν γυρίζουν πίσω. Η ροή του ποταμού και τα λόγια που ειπώθηκαν”.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αλέξης Μαρκόπουλος: Γιατί έκανα το χιουμοριστικό βίντεo μετά την προτροπή Τσακλόγλου “να γίνουμε ντελιβεράδες” – ΒΙΝΤΕΟ dikastiko.gr

Πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι αναρωτιούνται πως μου γεννήθηκε η ιδέα να κάνω το συγκεκριμένο βίντεο το οποίο ήταν η αντίδραση απέναντι στη δήλωση του υφυπουργού εργασίας κ. Τσακλόγλου ότι ένας δικηγόρος ο οποίος δεν μπορεί να κερδίσει τα ίδια χρήματα με έναν ντελιβερά να πάει να γίνει ντελιβεράς.

Είναι γεγονός ότι σε μία υγιή κοινωνία όλα τα επαγγέλματα είναι αναγκαία και όλα έχουν την αξία τους και ένα κράτος δικαίου θα πρέπει να προασπίζεται την επιλογή του καθενός να ακολουθήσει το επάγγελμα που θέλει και πιστεύει ότι του ταιριάζει. Αν τα επαγγελματικά δεδομένα αλλάζουν τότε ο καθένας ατομικά θα πρέπει να έχει την επιλογή να αποφασίσει για το τι θέλει να κάνει και αν θέλει να παραμείνει στην επιλογή του. Σίγουρα είναι μία ατομική απόφαση η οποία λαμβάνεται με πολύ περισυλλογή και αντισταθμίζοντας όλους τους παράγοντες. Είναι μία επιλογή η οποία μπορεί να συνοδεύεται και από το αίσθημα της απογοήτευσης πως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα ονειρεύονταν κάποιος στο ξεκίνημα της όποιας επαγγελματικής του καριέρας.

Εν προκειμένω κάποιος ο οποίος αποφασίζει να γίνει Δικηγόρος θέλει και να παραμείνει και να συνεχίσει να κάνει το επάγγελμα που έχει επιλέξει και που το οποίο η ίδια η πολιτεία το κατατάσσει ως ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ και όχι να απαξιώνεται με την απλοϊκή δήλωση γίνε κάτι άλλο, οπότε οι σπουδές ο χρόνος και τα χρήματα που έχεις δαπανήσει ας πάνε στο βρόντο. Τότε γιατί ως πολιτεία δεν το λες εξαρχής; Γιατί δεν λες αδυνατώ να βρω τρόπο να σας απορροφήσω στον επαγγελματικό στίβο και να σας προσφέρω τα εχέγγυα να εργαστείτε και να σας προσφέρω παράλληλα και την σχετική αρχή της αναλογικότητας στο χρόνο, κόπο και χρήμα που δαπανήσατε σε σχέση με τις απολαβές που προσδοκάτε και εν τέλει λαμβάνετε.

Μόλις άκουσα την δήλωση του κ. υφυπουργού είναι γεγονός πως την αρχική δυσάρεστη έκπληξη ακολούθησε η αγανάκτηση από αυτό που λέχθηκε. Στα δε social όπου εμείς οι δικηγόροι συζητάμε και ανταλλάσσουμε τις απόψεις μας με θέματα που απασχολούν τον κλάδο μας και την καθημερινότητα στο επάγγελμα μας, η αγανάκτηση και η οργή ήταν διάχυτη. Ήταν μια αγανάκτηση και οργή η οποία δεν είχε ούτε πολιτική αλλά και ούτε κομματική χροιά. Ήταν μία αγανάκτηση και οργή η οποία έβρισκε σύμφωνους δικηγόρους προερχόμενους από όλες τις πολιτικές και κομματικές ιδέες και θέσεις. Διαχωρισμοί δεν έγιναν.

Με απόλυτη περιπαιχτική διάθεση γεννήθηκε και υλοποιήθηκε η σκέψη να στηλιτευθεί αυτή η άκρως προσβλητική δήλωση με το σχετικό βιντεάκι. Ήταν μία σκέψη της στιγμής χωρίς καμία ιδιαίτερη προετοιμασία και μάλιστα με πιο προσεκτική παρατήρηση του βίντεο, θα διαπιστωθεί ότι εγώ ο δικηγόρος – ντελίβερι λησμόνησα να προσέξω στο ακέραιο την ενδυματολογική μου εμφάνιση και παρέμεινα με τις παντόφλες του σπιτιού!

Η ανταπόκριση από τους συναδέλφους ήταν διάχυτη και μετρίασε την οργή, όχι όμως και την αγανάκτηση η οποία και παραμένει. Αν μπόρεσα να τους προσφέρω την βαλβίδα αποσυμπίεσης για αυτό που λέχθηκε είναι κάτι για το οποίο με κάνει χαρούμενο. Αναφορικά με την συγνώμη που ειπώθηκε από τον κ. υφυπουργό, στη ζωή 2 πράγματα δεν γυρίζουν πίσω. Η ροή του ποταμού και τα λόγια που ειπώθηκαν. Ένα δε δημόσιο πρόσωπο πρέπει να είναι πολύ προσεκτικό στο πως διατυπώνει τις σκέψεις του γιατί δεν εκθέτει τις απόψεις του, αλλά εκτίθεται με τις απόψεις του.

Ως συνλειτουργοί της Δικαιοσύνης ξέρουμε πως όταν εμφανίζεται κάποιος ενώπιον της, μπορεί μεν να λέγεται και η συγνώμη πλην όμως αυτή δεν είναι ικανή να απαλλάξει. Να μετριάσει το συναίσθημα μπορεί, να απαλλάξει όχι.

Το αν είναι ειλικρινής η συγνώμη ή όχι το ξέρει ο ίδιος και μόνο κ. υφυπουργός και κανείς άλλος. Σίγουρα όμως αυτό που όλοι γνωρίζουμε είναι πως από τότε που βγήκε η συγνώμη χάθηκε το φιλότιμο και αν μη τι άλλο αυτό που μας διαχωρίζει ως λαό από τους υπόλοιπους είναι πως ακόμα πιστεύουμε στο φιλότιμο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ