Δευτέρα 05 Δεκεμβρίου 2022

Αλιβέρι: Αρραβώνας διαλύθηκε on camera με αποζημίωση… 50.000 ευρώ μετρητά – ΒΙΝΤΕΟ

Τα μέλη δύο οικογενειών συμφώνησαν για τη διάλυση του αρραβώνα των παιδιών τους, παρουσία διαμεσολαβητή.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αλιβέρι: Αρραβώνας διαλύθηκε on camera με αποζημίωση… 50.000 ευρώ μετρητά – ΒΙΝΤΕΟ TikTok

Ένα απίστευτο περιστατικό καταγράφηκε στο Αλιβέρι στον οικισμό Ρομά Νέας Ιωνίας, καθώς αρραβώνας διαλύθηκε μπροστά στην κάμερα όταν οι δύο οικογένειες αποφάσισαν να δοθεί μεγάλη αποζημίωση.

Ειδικότερα, τα μέλη δύο οικογενειών συμφώνησαν για τη διάλυση του αρραβώνα των παιδιών τους, παρουσία διαμεσολαβητή. Η συμφωνία μάλιστα έγινε μπροστά σε κάμερα και το βίντεο ανέβηκε στα social media προκειμένου να ενημερωθεί κάθε ενδιαφερόμενος ότι το κορίτσι είναι πλέον ελεύθερο.

Το αρραβωνιασμένο ζευγάρι – 14 ετών το κορίτσι και 17 ετών το αγόρι – δεν μπορούσε να είναι πλέον μαζί και οι δυο οικογένειες αποφάσισαν να προχωρήσουν στη διάλυση του αρραβώνα σύμφωνα με τα έθιμά τους όπως αναφέρει το gegonota.news.

Μετά από διαπραγμάτευση, η οικογένεια του αγοριού αποζημίωσε με 50.000 ευρώ την οικογένεια του κοριτσιού και η συμφωνία επισφραγίστηκε στον δρόμο, παρουσία του διαμεσολαβητή.

https://www.tiktok.com/@korinazarifh/video/7148406659449212165?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=6893885184442156550

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι το μεγαλύτερο ποσό που δίνεται τα τελευταία χρόνια στο Αλιβέρι για να διαλυθεί αρραβώνας. Πρόκειται για ένα παλιό έθιμο των Ρομά που σήμερα τηρούν μόνο όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα. Ουσιαστικά τα χρήματα δίνονται για την απώλεια της παρθενίας και η διάλυση γίνεται δημόσια. Στο παρελθόν, μαζευόντουσαν οι οικογένειες σ’ ένα κοντινό πάρκο και έκλειναν τη συμφωνία παρουσία της γειτονιάς.

Στην εποχή των social media, η «συναλλαγή» έγινε on camera και ανέβηκε στο διαδίκτυο ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος ότι το ζευγάρι δεν είναι πλέον μαζί. Όπως ακούγεται και στο βίντεο να λέει ο διαμεσολαβητής «τόσο το κορίτσι, όπως και το αγόρι, είναι ελεύθερα πλέον να συνεχίσουν τις ζωές τους και να παντρευτούν όποιο/α επιθυμούν».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ