Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Άλκης Καμπανός: “Πήγαν για να βλάψουν, αυτοί οι 4 ήταν πάνω από τον 19χρονο” κατέθεσε αστυνομικός – ΒΙΝΤΕΟ

Ένταση επικράτησε προς στιγμήν, όταν ο μάρτυρας αναφέρθηκε στο ποινικό παρελθόν του 12ου κατηγορούμενου («κατηγορήθηκε για ληστεία»), με τον συνήγορο πολιτικής αγωγής να απευθύνεται προς τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο, λέγοντάς του «τι με κοιτάζεις έτσι» και συγγενείς του Άλκη να του φωνάζουν να σκύβει το κεφάλι.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Άλκης Καμπανός: “Πήγαν για να βλάψουν, αυτοί οι 4 ήταν πάνω από τον 19χρονο” κατέθεσε αστυνομικός – ΒΙΝΤΕΟ eurokinissi

Σημαντική κατάθεση στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και του τραυματισμού των δύο φίλων του, δίνει αστυνομικός του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε στο χρονικό των συλλήψεων των 12 κατηγορούμενων, τις πρώτες τους αντιδράσεις και τις θέσεις που μετέφεραν στους αστυνομικούς ως προς τον βαθμό εμπλοκής τους στην άγρια οπαδική επίθεση, αλλά και όσα προηγήθηκαν αυτής.

Στηρίζοντας σε μεγάλο βαθμό την κατάθεσή του στην εκδοχή που μετέφερε στην Υπηρεσία του ο τρίτος κατηγορούμενος, ο μάρτυρας ανέφερε ότι η επίθεση εκδηλώθηκε ως «αντίποινα» σε προγενέστερο οπαδικό επεισόδιο που είχε διαδραματιστεί στην περιοχή του Ωραιοκάστρου, όταν «οπαδοί του Άρη κυνήγησαν οπαδούς του ΠΑΟΚ». Κατά την ίδια εκδοχή, η απόφαση να μεταβούν στη Χαριλάου ελήφθη από τον πρώτο κατηγορούμενο (σ.σ. που συνελήφθη χρονικά πρώτος), για τον οποίο τονίστηκε ότι ήταν εκ των ηγετικών στελεχών κεντρικού συνδέσμου οπαδών του ΠΑΟΚ, όπου «έκανε κουμάντο στις μικρότερες ηλικίες». Από τον συγκεκριμένο σύνδεσμο ξεκίνησε, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η διαδρομή των κατηγορουμένων προς τη Χαριλάου.

«Άρχισαν να παίρνουν τηλέφωνα και να συγκεντρώνονται στον σύνδεσμο. Η απόφαση να διαπράξουν το έγκλημα πάρθηκε από όλους», είπε ο αστυνομικός και αναφέρθηκε στις θέσεις που έλαβαν μέσα στα τρία οχήματα, διάταξη που -όπως πρόσθεσε- ήταν προϊόν των σχέσεών τους, δηλαδή «ποιος ήταν περισσότερο γνωστός με τον άλλον».

«Μετέβησαν όλοι μαζί. Έκαναν βόλτες στην περιοχή, απέφυγαν να κινηθούν μπροστά από το γήπεδο του Άρη», συνέχισε την κατάθεσή του ο αστυνομικός και αναφέρθηκε στην ερώτηση που απηύθυναν οι δράστες για το τι ομάδα είναι οι παθόντες. Όταν έλαβαν την απάντηση ότι είναι Άρης «κινήθηκαν σχεδόν όλοι μαζί», είπε ο μάρτυρας, προσδιορίζοντας το τρίτο αυτοκίνητο ως το όχημα που ήταν πιο κοντά στα σκαλοπάτια της οικοδομής επί της οδού Γαζή, όπου εκδηλώθηκε η επίθεση.

Δίκη για τη δολοφονία του Άλκη: Ο μάρτυρας ανέφερε τα εξής

Μετά τη σύλληψη του 1ου κατηγορούμενου, εκδόθηκαν εντάλματα και για τους υπόλοιπους, εκτός του 12ου. Στις 6 Φεβρουαρίου 2022 εκτελέστηκαν τα Εντάλματα.

Ο 2ος κατηγορούμενος είπε ότι ήταν στους συμμετέχοντες και ότι είχε μαζί του μαχαίρι -οικιακό που πήρε από τον σύνδεσμο- αλλά δεν χτύπησε τον Άλκη.

Ο 3ος συνελήφθη έξω από το σπίτι του και είπε τα περισσότερα: Ανέφερε ότι ήταν στους συμμετέχοντες, αλλά δεν πήρε μέρος στην επίθεση γιατί φοβήθηκε. Κατονόμασε όλα τα παιδιά πλην του τελευταίου.

Επισήμανε ότι πέρασε και τον πήρε ο 4ος κατηγορούμενος. Στον σύνδεσμο συναντήθηκαν με τους άλλους. Η επίθεση έγινε με αφορμή άλλο συμβάν, στο Ωραιόκαστρο, που οπαδοί του Άρη κυνήγησαν οπαδούς ΠΑΟΚ.

Σημείωσε ότι πρότεινε ο 1ος κατηγορούμενος να πάρουν εκδίκηση. Άρχισαν να παίρνουν τηλέφωνα για να καλέσουν άτομα από άλλους συνδέσμους.

Είπε ότι ο 1ος ήταν ηγετικό στέλεχος του συνδέσμου «Θ4» και έκανε κουμάντο στις μικρές ηλικίες. Ο ίδιος πήρε κάποιον τηλέφωνο για να δει αν στο Χαριλάου υπάρχουν οπαδοί του Άρη. Στα αυτοκίνητα, ο καθένας κάθισε μαζί με τον γνωστό του.

Τα τρία οχήματα κινήθηκαν μέσα από στενά ενώ απέφυγαν να περάσουν από το γήπεδο. Στην οδό Πλαστήρα σταμάτησαν. Το polo έστριψε μέσα στο στενό και σταμάτησε μπροστά στα σκαλοπάτια. Εκεί κατέβηκαν πρώτοι οι τρεις επιβαίνοντες και ρώτησαν στην παρέα του Άλκη, «τι ομάδα είστε». Όταν τους απάντησαν «Άρης«, έκαναν την επίθεση. Κινήθηκαν όλοι μαζί.

Ο 4ος κυνήγησε αυτούς που διέφυγαν. Κατέβηκαν και οι υπόλοιποι απο τα άλλα αυτοκίνητα. Πήραν στιλιάρια και λοστούς. Μετά μπήκαν στα αυτοκίνητα και έφυγαν.

Ο 2ος είχε τραυματιστεί με το μαχαίρι το οποίο στη συνέχεια το πέταξε σε υπόνομο.

Ο 5ος συνελήφθη κοντά στο σπίτι ενώ το αυτοκίνητό του ήταν σταθμευμένο πολύ πιο μακριά. Ο 6ος δεν ανέφερε κάτι. Είπε ότι δεν ήταν στο σημείο και ότι εντοπίσαμε λάθος άτομο.

Ο 7ος και ο 8ος εντοπίστηκαν μαζί σε οικία, διαφορετική από του σπιτιού τους. Ο 8ος αρνήθηκε, ενώ ο 7ος παραδέχθηκε ότι βρέθηκε στο σημείο.

Ο 10ος και ο 11ος συνελήφθησαν μαζί, σε άλλη οικία. Ο ένας ανέφερε ότι χρησιμοποίησε το δρεπάνι, αλλά ότι δεν χτύπησε τον Άλκη. Ο άλλος φορούσε κράνος και κρατούσε στειλιάρι, αλλά είπε ότι δεν το χρησιμοποίησε.

Ο 9ος παραδόθηκε ενώ δεν είπε τίποτα ενώ ο 4ος, ο οποίος είχε διαφύγει στην Αλβανία, επέστρεψε στα ελληνοαλβανικά σύνορα και συνελήφθη. Ο 12ος παραδόθηκε και ανέφερε ότι συμμετείχε στην επίθεση ως οδηγός.

Είπε ότι του τηλεφώνησε ο 9ος και πήγε στον σύνδεσμο. Μπήκαν στο αυτοκίνητο και πήραν άλλους δυο που δεν τους γνώριζε. Ακολούθησε τα άλλα δύο οχήματα άλλα δεν γνώριζε που πηγαίνουν και για ποιο λόγο. Έστριψε στην οδό Γαζή όπου του είπαν οι άλλοι τρεις να σταματήσει.

Πήραν από πορτ μπαγκαζ αντικείμενα. Ο ίδιος, είπε ότι δεν κατέβηκε. Στη συνέχεια μετέβησαν σε σημείο που του υπέδειξαν, στην Περιφερειακή Οδό, και πέταξαν τα αντικείμενα τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση.

Άφησε τα άτομα στη Νεάπολη και πήγε σπίτι του. Τον 9ο τον γνώρισε στην Αθήνα και έκαναν παρέα, ενώ είπε ότι δεν ανήκει στους οργανωμένους. Όμως προέκυψε ότι πήγε εκδρομή στην Ελβετία, με τον ΠΑΟΚ, ενώ το 2019 είχε κατηγορηθεί για ληστεία σε ανήλικους, στην Αθήνα, στο πλαίσιο εκδρομής του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη.

Δίκη για δολοφονία Άλκη

ANT1

Ο 1ος ήταν πολύ αρνητικός στην αρχή, ενώ μίλησε μετά όταν κατάλαβε ότι είναι αρνητικό το κλίμα από τα ΜΜΕ και όταν ο υπεύθυνος ασφαλείας του ΠΑΟΚ είχε χαρακτηρίσει ζώα όσους συμμετείχαν στην επίθεση.

Απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου για τη συμμετοχή και τα αντικείμενα του καθενός κατηγορουμένου, ο μάρτυρας κατονόμασε τέσσερις. Αντίστοιχα κρατούσαν δρεπάνι, στιλιάρι, μαχαίρι τύπου Κάραμπιτ κι ένα άλλο μαχαίρι -οικιακής χρήσης- το οποίο δε βρέθηκε.

Ο καθένας γνώρισε τι αντικείμενο θα πάρει.

Στο αυτοκίνητο του 12ου βρέθηκε κρυμμένο σε θήκη γυαλιών ένα μαχαίρι αλλά δεν βρέθηκαν αποτυπώματα. Αίματα του Άλκη και του τραυματία φίλου του βρέθηκαν στο προσκέφαλο του συνοδηγού.

Κάποια απο τα αντικείμενα που βρέθηκαν στο σημείο που υπέδειξε ο 12ος

Ήταν εκτεθειμένα στην υγρασία, δεν βρέθηκαν στοιχεία.

Ο αστυνομικός διευκρίνισε ότι: Κανένας δεν είπε πως χτύπησε τον Άλκη. Δύο-τρεις, είπαν ότι χτύπησαν τον φίλο του.

Από το βίντεο φαίνεται ότι τέσσερα άτομα έφυγαν τελευταία πάνω από τον Άλκη. Ο μάρτυρας κατονόμασε δύο επιβάτες του 2ου οχήματος και δύο επιβάτες του 1ου οχήματος.

«Στο κρατητήριο φώναξαν συνθήματα»

Ο μάρτυρας μετέφερε στο Δικαστήριο ένα περιστατικό που αντιλήφθηκε ως αξιωματικός υπηρεσίας: Συγκεκριμένα είπε:

«Μέσα στα κρατητήρια, κατά τη διάρκεια επισκεπτηρίου, ένας επισκέπτης τους είπε «κρατάτε γερά» και αυτοί άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα της ομάδας τους. Επικράτησε οχλαγωγία για λίγα λεπτά».

δίκη για δολοφονία Άλκη

EUROKINISSI

“Πήγαν για να βλάψουν”

«Πήγαν για να βλάψουν…», ανέφερε σε σχετική ερώτηση της πολιτικής αγωγής, ενώ αναφορικά με τη θέση που διατύπωσαν οι κατηγορούμενοι ως προς τα θανατηφόρα χτυπήματα του 19χρονου ανέφερε: «Όσοι παραδέχθηκαν ότι χτύπησαν, είπαν ότι χτύπησαν τον κολλητό του».

“Επέζησε χάρη στην άμεση ανταπόκριση του ΕΚΑΒ”

Για τον τραυματισμένο φίλο του Άλκη, ο μάρτυρας σημείωσε ότι «επέζησε χάρη στην άμεση ανταπόκριση των διασωστών του ΕΚΑΒ, διαφορετικά ενδεχομένως να είχε κι αυτός μοιραία κατάληξη».

Ένταση επικράτησε προς στιγμήν, όταν ο μάρτυρας αναφέρθηκε στο ποινικό παρελθόν του 12ου κατηγορούμενου («κατηγορήθηκε για ληστεία»), με τον συνήγορο πολιτικής αγωγής να απευθύνεται προς τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο, λέγοντάς του «τι με κοιτάζεις έτσι» και συγγενείς του Άλκη να του φωνάζουν να σκύβει το κεφάλι.

Η δίκη διεκόπη για λίγη ώρα και θα συνεχιστεί με την εξέταση του ίδιου μάρτυρα.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ/grtimes.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ