Παρασκευή 01 Ιουλίου 2022

Αλλαγή σκυτάλης στα Ανώτατα Δικαστήρια: Σε κλίμα συγκίνησης η αποχώρηση από το ΣτΕ του προέδρου Δ. Σκαλτσούνη

Η πανηγυρική εκδήλωση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας για την 39χρονη δικαστική πορεία του που κλείνει στο τέλος Ιουνίου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αλλαγή σκυτάλης στα Ανώτατα Δικαστήρια: Σε κλίμα συγκίνησης η αποχώρηση από το ΣτΕ του προέδρου Δ. Σκαλτσούνη EUROKINISSI

Σε ριζική αναδιάταξη της ανθρωπογεωγραφίας στα Ανώτατα Δικαστήρια της χώρας, όπως έγραψε το dikastiko.gr οδηγεί το μπαράζ αποχωρήσεων μετά τις 30 Ιουνίου λόγω συμπλήρωσης ορίου υπηρέτησης κορυφαίων δικαστικών λειτουργών.

Μεταξύ των αποχωρούντων λόγω ορίου ηλικίας είναι και ο νυν πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Δημήτρης Σκαλτσούνης, για τον οποίο πραγματοποιήθηκε μία πανηγυρική τελετή στο Ανώτατο Δικαστήριο ενόψει της αλλαγής σκυτάλης.

Όπως επισημαίνεται κατά την σημερινή πανηγυρική πλήρη Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου έγινε αναφορά στη μακροχρόνια διαδρομή της 39χρονης δικαστικής πορείας του απερχόμενου προέδρου Δημήτρη Σκαλτσούνη.

Στην εκπνοή του Ιουνίου, ο 25ος πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας ο κ. Σκαλτσούνης, θα πρέπει να αποχωρήσει λόγω συμπλήρωσης του ανωτάτου συνταγματικού ορίου ηλικίας.

Δημήτριος Σκαλτσούνης: Θεσμοί του Κράτους Δικαίου και της πολιτικής στη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας

Κατά την πανηγυρική Ολομέλεια, στην οποία συμμετείχαν και 8 αντιπρόεδροι του ΣτΕ, επτά ομιλητές αναφέρθηκαν στην πορεία του απερχόμενου προέδρου από τότε που υπηρετούσε την θητεία του στο Ναυτικό, μέχρι σήμερα. Παράλληλα, εξήραν την προσφορά του τόσο στο ΣτΕ όσο και στη νομική επιστήμη.

Στην πορεία και το έργο του κ. Σκαλτσούνη, αναφέρθηκαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας, οι  αντιπρόεδροι του ΣτΕ Ιωάννης Γράβαρης, Μαρίνα-Ελένη Κωνσταντινίδου, ο σύμβουλος Επικρατείας Διομήδης Κυριλλόπουλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτης Τσούκας και ο καθηγητής του Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής του Εθνικού και   Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Σπυρίδων Βλαχόπουλος και η πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) Ευγενία Βελώνη.

Δ. Σκαλτσούνης: Καθοριστική η νομολογιακή πορεία του Δικαστηρίου

Από την πλευρά του ο κ. Σκαλτσούνης στην αντιφώνησή του ευχαρίστησε τους δικαστές και όλο το διοικητικό προσωπικό του ΣτΕ και αναφέρθηκε στη νομολογιακή πορεία του δικαστηρίου.

Στην πανηγυρική Ολομέλεια παραβρέθηκαν, εκτός του  κ. Τσιάρα, ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννης Σαρμάς, ο γενικός επίτροπος επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων   Δημήτριος Κωστάκης, ο γενικός διευθυντής της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών Δημήτριος Εμμανουηλίδης, ο  πρώην Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Λίνος-Αλέξανδρος Σισιλιάνος, οι πρώην πρόεδροι του ΣτΕ, Χρήστος Γεραρής, Κώστας Μενουδάκος, Μαίρη  Σάρπ, η κυρία Βελώνη, δικαστές, δικηγόροι, κ.λπ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ