Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Άλλαξε η ατζέντα στη Σύνοδο Κορυφής : Θα συζητηθούν την Παρασκευή και οι Τουρκικές προκλήσεις (Βίντεο)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Άλλαξε η ατζέντα στη Σύνοδο Κορυφής : Θα συζητηθούν  την Παρασκευή και οι Τουρκικές προκλήσεις (Βίντεο)

Φτάνοντας στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ζήτησε από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, να μπει το θέμα των προκλήσεων της Τουρκίας στην ημερήσια διάταξη και αυτό έγινε δεκτό και θα συζητηθεί την Παρασκευή.

Χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε:

«Η προγραμματισμένη ημερήσια διάταξη της συνόδου κορυφής αφορούσε πρωτίστως το Brexit και τις κλιματική αλλαγή. Δυστυχώς όμως η επικαιρότητα μας υποχρεώνει να προσθέσουμε και άλλα θέματα τα οποία θα χρειαστεί να συζητήσουμε. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι συνολικά στην Ευρώπη βρισκόμαστε μπροστά σε ένα δεύτερο κύμα της επιδημίας η Ελλάδα σε σχέση με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες τα πηγαίνει ακόμα αρκετά καλύτερα θα χρειαστεί όμως απόλυτη συνέπεια στην εφαρμογή των μέτρων που έχουν εξαγγείλει ειδικοί.

Θέλω επίσης να επισημάνω ότι εφόσον οι ειδικοί μας υποδείξουν την ανάγκη να πάρουμε πρόσθετα μέτρα τοπικού χαρακτήρα δεν θα διστάσουμε να το κάνουμε για να περιορίσουμε την όποια τοπική διασπορά της επιδημίας.

Είχα την ευκαιρία να ζητήσω από τον πρόεδρο Μισέλ να προσθέσουμε στη συζήτησή μας και το θέμα των προκλήσεων της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και παρότι δε βρισκόταν στην ημερήσια διάταξη και συμφώνησε ο Πρόεδρος Μισέλ και το θέμα αυτό θα συζητηθεί αύριο.

Θα έχω την ευκαιρία να ενημερώσω τους συναδέλφους μου όπως το έκανα ήδη στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τις νέες προκλητικότητες της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα και απέναντι στην Κύπρο με την πρόσφατη είσοδο του Oruc Reis εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας καθώς και την απαράδεκτη παραβίαση των αποφάσεων το συμβούλιο ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με τα Βαρώσια στην Κύπρο. Δυστυχώς η Τουρκία φαίνεται να παραμένει συνεπής στην προκλητική της και επιθετική τη

συμπεριφορά την ίδια συνέπεια επιβάλλεται να επιδείξει και η Ευρωπαϊκή Ένωση ως προς την εφαρμογή των αποφάσεων που ήδη έχει λάβει προκειμένου η συμπεριφορά αυτή εφόσον συνεχιστεί να έχει τις ανάλογες συνέπειες».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ