Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Αλλάζει χέρια έδρα της Ν.Δ. στα Γρεβενά: Δεκτή από το Εκλογοδικείο ένσταση του υποψηφίου Θ. Σταυρόπουλου κατά του εκλεγέντος Ι. Γιάτσιου

Η ένσταση αφορούσε τα ασυμβίβαστα υποψηφιότητας και τη μη έγκαιρη παραίτηση. Αναβολή για τις δύο ενστάσεις βουλευτών των Σπαρτιατών

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αλλάζει χέρια έδρα της Ν.Δ. στα Γρεβενά: Δεκτή από το Εκλογοδικείο ένσταση του υποψηφίου Θ. Σταυρόπουλου κατά του εκλεγέντος Ι. Γιάτσιου (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Μια θέση στο ελληνικό κοινοβούλιο απέκτησε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Σταυρόπουλος που «πήρε» την έδρα από τον βουλευτή Ιωάννη Γιάτσιο, καθώς το Εκλογοδικείο έκανε δεκτή την ένσταση του σε βάρος του συνυποψήφιου του.

Η ένσταση βασίσθηκε στη σχετική συνταγματική διάταξη που προβλέπει ότι «τα καθήκοντα του βουλευτή είναι ασυμβίβαστα με εταίρου ή μετόχου ή μέλους Διοικητικού Συμβουλίου επιχείρησης, η οποία αναλαμβάνει έργα ή μελέτες ή συναφείς συμβάσεις αναπτυξιακού ή επενδυτικού χαρακτήρα». Ως λογίζεται και η εταιρία ΑΝΚΟ, από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της οποίας, ο κ. Γιάτσιος, σύμφωνα με την ένσταση, δεν παραιτήθηκε εμπρόθεσμα.

Στο μεταξύ, το Εκλογοδικείο ανέβαλε (χωρίς να έχει προσδιοριστεί η νέα ημερομηνία) την εξέταση δυο ενστάσεων, κατά δυο βουλευτών των Σπαρτιατών.

Ειδικότερα, η πρώτη ένσταση η οποία αναβλήθηκε είναι του εκλογέα Κωνσταντίνου Παπαστεργίου  ο οποίος στρέφεται κατά  των βουλευτών των Σπαρτιατών Βασίλη Στίγκα (Β3 Νότιου τομέα Αττικής) και Πέτρου Δημητριάδη  (Β’ Θεσσαλονίκης) πρώην νομικού συμβούλου του Ηλία Κασιδιάρη, όπως  και κατά της αναπληρωματικής βουλευτού  Β΄ Θεσσαλονίκης Ακριβής Πετροπούλου.

Η δεύτερη ένσταση που αναβλήθηκε είναι του Δημήτρη Παράβολου και της Φιλάνθης Αυραμέας κατά του βουλευτή Β΄ Πειραιά των Σπαρτιατών Αλέξανδρου Ζερβέα, αλλά και κατά της απόφασης 174/2023 του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου ως προς το μέρος που  αφορά την ανακήρυξη των βουλευτών.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ