Πέμπτη 02 Φεβρουαρίου 2023

Αμετανόητοι οι δράστες της διαπόμπευσης του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ: “Χτύπα έναν να φοβηθούν εκατό” – ΒΙΝΤΕΟ

Σε κείμενό τους οι δράστες της επίθεσης στον Δημήτρη Μπουραντώνη, παραδέχονται ότι στόχος τους ήταν ο "εκφοβισμός, όχι μόνο του ιδίου αλλά και των ομοίων του".

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αμετανόητοι οι δράστες της διαπόμπευσης του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ: “Χτύπα έναν να φοβηθούν εκατό” – ΒΙΝΤΕΟ

Την ώρα που η θύελλα αντιδράσεων για την χυδαία επίθεση σε βάρος του πρύτανη δεν έχει κοπάσει, οι δράστες της διαπόμπευσης του Δημήτρη Μπουραντώνη κάνουν δημόσια τοποθέτηση με κείμενό τους στο οποίο εμφανίζονται… αμετανόητοι! Αυτό που επίσης προβληματίζει είναι πως μάλλον δεν τους απασχολεί καθόλου ότι η κυβέρνηση τους έχει επικηρύξει με 100.000 ευρώ.

Με κείμενό τους στο athens.indymedia, τα μέλη της ομάδας «Πρωτοβουλία Μαχητικής Αλληλεγγύης»,  παραδέχονται ότι στόχος τους ήταν ο «εκφοβισμός, όχι μόνο του ιδίου αλλά και των ομοίων του».

«Υπάγεται στη λογική “χτύπα έναν να φοβηθούν εκατό’’» συμπληρώνουν οι συντάκτες του κειμένου.

Υποστηρίζουν, επίσης, ότι «η πρακτική αυτή δεν είναι ξένη στα επαναστατικά  κινήματα ούτε χωρίς ιστορία. Ακριβώς επειδή έχει υψηλό πολιτικό συμβολισμό αλλά και αντίκτυπο, είναι μια πρακτική που έχει γίνει κομμάτι της εμπειρίας του διεθνούς επαναστατικού κινήματος, είτε εντασσόταν στην ένοπλη πάλη, είτε όχι».

Χωρίς καμία διάθεση συγγνώμης ή έστω αυτοκριτικής συμπληρώνουν, δε, ότι «κρίνουμε την επιλογή μας αυτή ορθή και δίκαια και την υπερασπιζόμαστε μέχρι κεραίας».

Αποτυπώνοντας, μάλιστα, το σκεπτικό τους πίσω από την εικόνα του Δημήτρη Μπουραντώνη που σόκαρε γράφουν ότι «δε θεωρούμε ότι είναι βασανιστήριο και διαπόμπευση τα ελάχιστα δευτερόλεπτα εκφοβισμού και γελοιοποίησης ενός αστού γραφειοκράτη με θέση ευθύνης».

Αντιλαμβανόμενοι, όμως, ότι η εικόνα ξένισε αρκετούς γράφουν «κατανοούμε ωστόσο ότι πολλοί άνθρωποι, μη εξοικειωμένοι μάλιστα με τους αγώνες, δυσκολεύτηκαν να αφομοιώσουν  την εικόνα που αντίκρυσαν. Κατανοούμε ότι μπορεί να τους ξένισε, να τους φάνηκε υπερβολική, περιττή, να ερέθισε τα αντανακλαστικά ενσυναίσθησης τους. Δεν τους αδικούμε».

«Εμείς κατανοούμε λοιπόν ότι η φωτογραφία είναι ίσως σοκαριστική  γιατί απεικονίζει έναν άνθρωπο που αγωνιά. Όμως θα πρέπει να κατανοήσουν κι αυτοί ότι δεν είναι ένας οποιοσδήποτε άνθρωπος» προστίθεται στη συνέχεια του κειμένου ενώ λίγες γραμμές παρακάτω γράφουν «ε, λοιπόν δεν πειράζει που ταράχτηκε και λίγο».

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τα μέτρα στα πανεπιστήμια

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Στέλιος Κατρανίδης μίλησε για τις εισηγήσεις που έγιναν στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη του Πρωθυπουργού με τους Πρυτάνεις, τονίζοντας την ανάγκη για τη δημιουργία μια δύναμης ειδικά εκπαιδευμένης η οποία να μπορεί να διαφυλάξει τα στοιχειώδη όσον αφορά στην ασφάλεια όσων ζουν και εργάζονται στα πανεπιστήμια.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ