Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Άμφισσα: Χειροβομβίδα και σφαίρες από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο εντός του 1ου Δημοτικού Σχολείου

Η χειροβομβίδα και οι σφαίρες, απομακρύνθηκαν από πυροτεχνουργούς.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Άμφισσα: Χειροβομβίδα και σφαίρες από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο εντός του 1ου Δημοτικού Σχολείου fokidanews.gr

Κλειστό παρέμεινε την Τρίτη το 1ο Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας με απόφαση του Δημάρχου Δελφών, καθώς εντός του χώρου του σχολείου και στο πλαίσιο εργασιών που πραγματοποιούνται, εντοπίστηκε τη Δευτέρα μία χειροβομβίδα και 77 σφαίρες.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Δελφών, Παναγιώτη Ταγκαλή, το πολεμικό αυτό υλικό που κατά πάσα πιθανότητα προέρχεται από την εποχή του Β Παγκοσμίου Πολέμου, οδήγησε στην απόφαση της άμεσης εκκένωσης του σχολείου.

Ειδικότερα, άμεσα εκκενώθηκε από μαθητές και εκπαιδευτικούς το σχολείο, ενώ ενημερώθηκε και η Αστυνομική διεύθυνση Φωκίδας, η οποία με τη σειρά της ζήτησε τη συνδρομή του αρμόδιου τμήματος του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, η χειροβομβίδα και οι σφαίρες, απομακρύνθηκαν από πυροτεχνουργούς.

Σημειώνεται πως οι εργασίες που οδήγησαν στην ανεύρεση του πολεμικού υλικού εντάσσονται στο πλαίσιο διενέργειας τοπογραφικών εργασιών για την προσθήκη πτέρυγας.

Διάρρηξη στην Κηφισιά

eurokinissi

1ο Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας: Ανακοίνωση από το Δήμο Δελφών στις 23/1

“Σήμερα το πρωί ενημερωθήκαμε από την ανάδοχο εταιρεία που κατασκευάζει την προσθήκη πτέρυγας του Α’ Δημοτικού σχολείου Άμφισσας, ότι ανευρέθηκε χειροβομβίδα και σφαίρες εντός του σκάμματος.

Άμεσα ενημερώσαμε την Αστυνομική Διεύθυνση Φωκίδας η οποία με τη σειρά της ζήτησε τη συνδρομή του αρμόδιου τμήματος του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ενώ παράλληλα και σε άμεση συνεργασία με το Διευθυντή του σχολείου και τη Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, εκκενώθηκε το σχολείο.

Εντός της ημέρας κατέφθασαν πυροτεχνουργοί οι οποίοι απομάκρυναν τα ευρήματα και έλεγξαν το σκάμμα.

Σε αναμονή του πορίσματος των ειδικών και μετά από εισήγηση της δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας που επιβλέπει την κατασκευή, αποφασίσαμε την αναστολή της λειτουργίας της σχολικής μονάδας του 1ου Δημοτικού Σχολείου στην Κοινότητα Άμφισσας της Δ.Ε. Άμφισσας του Δήμου Δελφών, την Τρίτη 24.01.2023, δεδομένης της ιδιαίτερης συνθήκης που δημιουργήθηκε με την εύρεση χειροβομβίδας.

Σε κάθε περίπτωση είμαστε σε άμεση επικοινωνία με την Αστυνομική διεύθυνση και θα ενημερώσουμε αναλόγως, όταν έχουμε νεότερα”.

πηγή: fokidanews.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ