Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

“Αμιγώς Ανδρεϊκό” κόμμα ιδρύει η Δήμητρα Λιάνη – Θα ονομάζεται “Δημοκρατική Πατριωτική Ενότητα”

Ιδρυτικά μέλη πρώην βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ και άλλες προσωπικότητες.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
“Αμιγώς Ανδρεϊκό” κόμμα ιδρύει η Δήμητρα Λιάνη – Θα ονομάζεται “Δημοκρατική Πατριωτική Ενότητα” eurokinissi

Την ίδρυση κόμματος που θα συμμετέχει στις επόμενες εκλογές αποφάσισε η Δήμητρα Λιάνη με όνομα “Δημοκρατική Πατριωτική Ενότητα” και εμπνευσμένο – όπως αναφέρεται – από τα οράματα, τις πράξεις και τα μηνύματα του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου.

Δήμητρα Λιάνη

eurokinissi

Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του δημοσιογράφου Γιάννη Ευσταθίου το νέο κόμμα θα είναι “αμιγώς Ανδρεϊκό”, ενώ στα ιδρυτικά μέλη του συγκαταλέγονται, κατά την ίδια ανάρτηση, “100άδες πρώην βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ που θεωρούνταν στενοί συνεργάτες και πιστοί μέχρι τέλους στον Ανδρέα, αλλά και διάφορες άλλες προσωπικότητες”.

Δήμητρα Λιάνη

eurokinissi

Όπως διευκρινίζεται “αν και επικεφαλής θα είναι η ίδια η Δήμητρα Λιάνη, το κόμμα δεν θα έχει αρχηγικό μοντέλο, αλλά μια διευθυντική ομάδα”.

Δήμητρα Λιάνη

eurokinissi

Δήμητρα Λιάνη: Ολόκληρη η ανάρτηση του δημοσιογράφου Γιάννη Ευσταθίου

Σήμερα ανακοινώνεται ίδρυση κόμματος, το οποίο οριοθετείται ως αμιγώς “ανδρεϊκό” που εμπνέεται από τα οράματα, τις πράξεις και τα μηνύματα του αείμνηστου ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου. Στόχος να λάβει μέρος στις προσεχείς εκλογές. Ωστόσο αν και μέχρι τώρα θεωρείτο πως το κόμμα ιδρύεται υπό τη σκέπη της αγαπημένης μου φίλης Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου, σήμερα το πρωί δηλώνεται αρμοδίως πως η ίδια δεν αποδέχεται το ρόλο και την ευθύνη της επικεφαλής, όπως της είχε προταθεί. Διάκειται ευμενώς στην όλη προσπάθεια, αλλά θα λάβει τις αποφάσεις της για ενεργό συμμετοχή της σε επόμενο χρόνο και δεν θα παραστεί στη σημερινή ιδρυτική εκδήλωση. Το κόμμα άλλωστε δεν θα έχει αρχηγικό μοντέλλο, αλλά μια διευθυντική ομάδα. Θα ονομάζεται Δημοκρατική Πατριωτική Ενότητα και ιδρυτικά μέλη θα είναι 100άδες πρώην βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ που θεωρούνταν στενοί συνεργάτες και πιστοί μέχρι τέλους στον Ανδρέα, αλλά και διάφορες άλλες προσωπικότητες. Σήμερα θα παρουσιαστεί και η προγραμματική διακήρυξη.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ