ΔΕΗ: Αναφορά δικηγόρων στον Άρειο Πάγο για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Επικαλούνται δημοσιεύματα για αποχρώσες ενδείξεις για τη διάπραξη του αδικήματος της χειραγώγησης μετόχων και αδικήματα απιστίας και παράβασης καθήκοντος.

NEWSROOM

Αναφορά με το αίτημα διερεύνησης τέλεσης του αδικήματος της απιστίας αλλά και της χειραγώγησης μετόχων, κατέθεσαν έξι δικηγόροι στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου σχετικά με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ.

Οι δικηγόροι επικαλούνται δημοσιεύματα του Τύπου από τα οποία «συνάγεται ότι υπάρχουν αποχρώσες  ενδείξεις για τη διάπραξη του αδικήματος της χειραγώγησης μετοχών εισηγμένων στο χρηματιστήριο, αλλά και της ενδεχόμενης διάπραξης του αδικήματος της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος».

Μάλιστα, στα δημοσιεύματα γίνεται λόγος μεταξύ άλλων για «υποχώρηση της μετοχής της ΔΕΗ από τις 13 Σεπτεμβρίου μέχρι την ημέρα της ανακοίνωσης της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου χωρίς προφανή λόγο» και για «υποψίες που γίνονται σχεδόν βεβαιότητα για insider trading (εσωτερική πληροφόρηση)».

Οι δικηγόροι, όπως αναφέρουν, θέτουν υπόψιν της Εισαγγελίας τις σχετικές καταγγελίες ζητούν τις κατά νόμον ενέργειες των αρχών. Τη σχετική αναφορά υπογράφουν οι Αγ. Τάτσης, Χρ. Πετράκος, Γ.Λιάπης, Κ.Χαρίτος, Γ.Κακουλάκης και Λ.Στάμος.

Α. Τάτσης: Υποψίες που γίνονται βεβαιότητα για εσωτερική πληροφόρηση

Ειδική αναφορά έκανε σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Κίνησης Δικηγόρων, Αγαγέμνων Τάτσης με αφορμή την υπόθεση της ΔΕΗ., «Οι δικηγόροι οφείλουν να είναι στην πρωτοπορία των αγώνων για την προάσπιση των δικαιωμάτων του Ελληνικού Λαού. Ένα από αυτά είναι η διασφάλιση της δημόσιας περιουσίας. Με αφορμή λοιπόν δημοσιεύματα που εμπλέκουν το ζήτημα του «ξεπουλήματος» της ΔΕΗ, μέλη της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ» κατεθεσαν σήμερα στη Εισαγγελεια του Αρείου Πάγου αναφορά για την διερεύνηση της τυχόν τέλεσης των εγκλημάτων της χειραγώγησης μετοχής εισηγμένης εταιρείας, της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος» σημείωσε.

«Θεωρούμε, ότι υπεράσπιση της προσδοκίας του Ελληνικού Λαού, σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης αποτελεί πρωταρχικό καθήκον του νομικού κόσμου. Η διαδικασία, ο τρόπος, αλλά και οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την απώλεια της πλειοψηφίας των μετοχών του Δημοσίου, στην μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία, εγείρει σοβαρές υποψίες σε σχέση με την νομιμότητα της όλης σύλληψης από πλευράς κυβέρνησης και εμπλεκόμενων φορέων. Ιδίως δε, μετά τα δημοσιεύματα περί κατευθυνόμενων αγοραπωλησιών στο ΧΑΑ» τόνισε.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ