Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Ανακαλείται παρτίδα γνωστής body lotion από τον ΕΟΦ – ΦΩΤΟ

Mετά από την απόφαση του ΕΟΦ, η εταιρεία ενημέρωσε για την πρόθεσή της να ανακαλέσει όλες τις παρτίδες του συγκεκριμένου προϊόντος.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ανακαλείται παρτίδα γνωστής body lotion από τον ΕΟΦ – ΦΩΤΟ eurokinissi

Την ανάκληση παρτίδας γνωστής κρέμας σώματος (body lotion) αποφάσισε την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), καθώς εντόπισε δύο ουσίες που δεν αναγράφονται στην επισήμανση του προϊόντος, ενώ απαιτείται βάσει της συγκέντρωσής τους.

Ειδικότερα, από την αγορά ανακαλείται το καλλυντικό προϊόν με την ονομασία “Olivia Beauty & The Olive Tree Pomegranate Grenade Fusion – body lotion”, της εταιρίας Παπουτσάνης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΦ, “τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων, για την παρτίδα 073126, δεν συμφωνούν με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας ως προς τις ουσίες Linalool και Cinnamyl Alcohol, οι οποίες δεν αναγράφονται στην επισήμανση του προϊόντος”.

Σημειώνεται πως μετά από την απόφαση του ΕΟΦ, η εταιρεία Παπουτσάνης ενημέρωσε για την πρόθεσή της να ανακαλέσει όλες τις παρτίδες του συγκεκριμένου προϊόντος.

body lotion - Papoutsanis

papoutsanis.gr

Ανάκληση body lotion: Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΕΟΦ

“Αποφασίζουμε την ανάκληση όλων των παρτίδων του καλλυντικού προϊόντος ‘Olivia Beauty & The Olive Tree Pomegranate Grenade Fusion – body lotion’, καθώς τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων, για την παρτίδα 073126, δεν συμφωνούν με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας ως προς τις ουσίες Linalool και Cinnamyl Alcohol, οι οποίες δεν αναγράφονται στην επισήμανση του προϊόντος, ενώ απαιτείται, εφόσον η συγκέντρωσή τους βρέθηκε να υπερβαίνει το 0,001%.

Με την σχετική αλληλογραφία η εταιρεία ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ Α.Β.Ε.Ε. ενημέρωσε περί απόφασής της να ανακαλέσει όλες τις παρτίδες του προϊόντος. Η παρούσα απόφαση εκδίδεται με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση της εταιρείας, η οποία οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες της, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ