Σάββατο 03 Δεκεμβρίου 2022

Ανακοίνωση-καταπέλτης δικαστικών λειτουργών του ΣτΕ: Βάζουν “πλάτη” στον απερχόμενο πρόεδρο Δ. Σκαλτσούνη και χαρακτηρίζουν “αμετροέπεια” όσα δηλώθηκαν για την υπόθεση Novartis

Πλήρη στήριξη εξέφρασαν οι δικαστικοί λειτουργοί μετά τις αναφορές κυρίως του υπουργού Ανάπτυξης μετά την έκδοση του βουλεύματος παραπομπής Παπαγγελόπουλου- Τουλουπάκη.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ανακοίνωση-καταπέλτης δικαστικών λειτουργών του ΣτΕ: Βάζουν “πλάτη” στον απερχόμενο πρόεδρο Δ. Σκαλτσούνη και χαρακτηρίζουν “αμετροέπεια” όσα δηλώθηκαν για την υπόθεση Novartis EUROKINISSI
Την στήριξη τους στον απερχόμενο πρόεδρο του ΣτΕ Δημήτρη Σκαλτσούνη και την αντίδραση του στα λεγόμενα του υπουργού Ανάπτυξης Αδώνιδος Γεωργιάδη εξέφρασαν με ανακοίνωση τους τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου από την Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ.
Ένωση Δικαστικών Λειτουργών ΣτΕ

dikastiko.gr

Οι δικαστές εξέφρασαν την «αποδοκιμασία» τους για όσα ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, κάνοντας λόγο για «αμετροέπεια» του υπουργού της ΝΔ. Σημειώνεται, ότι ο κ. Γεωργιαδης αναφέρθηκε ονομαστικά στον πρωην πρόεδρο του ΣτΕ σε τοποθέτηση του για το βούλευμα του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, λέγοντας μεταξύ άλλων πως θα επιθυμούσε κάποιος «από τους σοφούς δικαστές» να του εξηγήσει πως οδηγήθηκε στο συγκεκριμένο βούλευμα.
Ένωση Δικαστικών Λειτουργών ΣτΕ

EUROKINISSI

Ένωση Δικαστικών Λειτουργών ΣτΕ: Ολόκληρη η ανακοίνωση

Ο Υπουργός κ. Άδωνις – Σπυρίδων Γεωργιάδης προέβη, προσφάτως, σε δημόσια δήλωση επ’ ευκαιρία της ομοφώνου κρίσεως του πενταμελούς Δικαστικού Συμβουλίου περί την ποινική ευθύνη πολιτικών προσώπων και δικαστικών λειτουργών. Η δήλωση έτυχε της πρέπουσας απαντήσεως από τη γραφίδα αρμοδίων, μεταξύ των οποίων η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.
Μολοντούτο, η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας, εμείς τα μέλη της, αισθανόμαστε την ανάγκη να λάβουμε θέση επί της δηλώσεως του κ. Υπουργού.  Και τούτο, όχι για να επαυξήσουμε τις δοθείσες απαντήσεις – ήταν τόσο περιεκτικές όσο απαιτούσε η σοβαρότητα της αιτίας που τις προκάλεσε και τόσο σύντομες όσο επέβαλαν οι περιστάσεις – αλλά για να εκφράσουμε την έντονη αποδοκιμασία μας στην αδόκητη, απρεπή αμετροέπεια με την οποία εκφράσθηκε για τα πέντε μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου, αλλά και, ονομαστικώς, για τον μέχρι προ ολίγων ημερών (30/6) Πρόεδρο του Δικαστηρίου μας.
Ένωση Δικαστικών Λειτουργών ΣτΕ

EUROKINISSI

Η κριτική των δικαστικών αποφάσεων είναι ωφέλιμη, μα και αναγκαία· όχι όμως οι προσβολές του προσώπου των δικαστικών λειτουργών που τις έλαβαν. Γι’ αυτό και νιώθουμε την ηθική υποχρέωση να ενημερώσουμε τους Συμπολίτες μας ότι ο επίτιμος πλέον Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας υπήρξε δικαστής εφάμιλλος των κρατίστων που είχε ποτέ η Ελληνική Δικαιοσύνη. Εκείνο που πάντα χαρακτήριζε τον εν Υπηρεσία βίο του κ. Δημητρίου Σκαλτσούνη ήταν το ανεπίληπτο δικαστικό ήθος. Αυτό που πάντα κυριαρχούσε κατά τη μόρφωση της δικανικής του κρίσεως ήταν η αμερόληπτη, ευθαρσής και νηφάλια θεώρηση προσώπων και πραγμάτων. Αυτή τη δικαστική προσωπικότητα έπληξε ο κ. Υπουργός χωρίς να τη γνωρίζει.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ