Σάββατο 04 Δεκεμβρίου 2021

Ανακοίνωση της οικογένειας Φύσσα για τον ένα χρόνο καταδίκης της Χρυσής Αυγής: “Είμαστε όλοι εδώ για να ορθώσουμε και πάλι το ανάστημά μας αν χρειαστεί απέναντι σε τέτοια φαινόμενα”

Ένας χρόνος από την ημέρα που η Χρυσή Αυγή κρίθηκε εγκληματική οργάνωση.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ανακοίνωση της οικογένειας Φύσσα για τον ένα χρόνο καταδίκης της Χρυσής Αυγής: “Είμαστε όλοι εδώ για να ορθώσουμε και πάλι το ανάστημά μας αν χρειαστεί απέναντι σε τέτοια φαινόμενα”

Με αφορμή τον ένα χρόνο από την ιστορική καταδίκη της Χρυσής Αυγής, η οικογένεια του Παύλου Φύσσα προχώρησε σε μια συμβολική ανακοίνωση. “Να μην θρηνήσουμε άλλους νεκρούς της ναζιστικής βίας”, λέει η ανακοίνωση της οικογένειας του Παύλου Φύσσα.

Ανακοίνωση της οικογένειας του Παύλου Φύσσα για τον ένα χρόνο καταδίκης της Χρυσής Αυγής

«Καλούμαστε όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων ώστε να μην θρηνήσουμε και άλλους νεκρούς της ναζιστικής βίας. Είμαστε όλες και όλοι εδώ για να ορθώσουμε και πάλι στο ανάστημά μας αν χρειαστεί απέναντι σε τέτοια φαινόμενα, με τα μέσα που διαθέτει ο καθένας μας και χωρίς να ξεχνάμε την πικρή εμπειρία των προηγούμενων ετών», η ανακοίνωση της οικογένειας του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, έναν χρόνο αφότου ο αρχηγός της ΧΑ Νίκος Μιχαλολιάκος και άλλοι έξι βουλευτές του σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου αποτελούσαν το διευθυντήριο.

«Ένα χρόνο μετά την έκδοση της ιστορικής απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, και ενώ επιτέλους η ελληνική δικαιοσύνη έδειξε αποφασιστικότητα στην τιμώρηση εγκλημάτων με ναζιστικό κίνητρο, τα γεγονότα των τελευταίων ημερών μάς δείχνουν ότι ο αγώνας πρέπει να είναι συνεχής και επίμονος», αναφέρεται στην αρχή της ανακοίνωσης.

«Η νίκη εντός της δικαστικής αίθουσας αποτελεί ένα μήνυμα πως οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί αντίστοιχων εγκλημάτων δεν θα μένουν πλέον ατιμώρητοι, πως το κράτος δεν μπορεί να τους παράσχει ισόβια ασυλία και κάλυψη ενώ παράλληλα αποτελεί και ένα μάθημα προς όλους μας ότι η ανοχή σε αντίστοιχες εκδηλώσεις μπορεί να αποβεί μοιραία. Σε μία χρονική συγκυρία που η ατζέντα της Χρυσής Αυγής προωθείται ακόμα και από κυβερνητικούς παράγοντες, προφέροντας έδαφος για εκδήλωση νέων φαινομένων βίας, καλούμαστε όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων ώστε να μην θρηνήσουμε και άλλους νεκρούς της ναζιστικής βίας», προστίθεται ακόμη.

«Είμαστε όλες και όλοι εδώ για να ορθώσουμε και πάλι στο ανάστημά μας αν χρειαστεί απέναντι σε τέτοια φαινόμενα, με τα μέσα που διαθέτει ο καθένας μας και χωρίς να ξεχνάμε την πικρή εμπειρία των προηγούμενων ετών», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ