Τετάρτη 01 Φεβρουαρίου 2023

Ανακριτής και εισαγγελέας σε διαφωνία για την 36χρονη φιλόλογο που φέρεται να ασέλγησε σε 13χρονο μαθητή της

 Μέσα σε τρεις ημέρες θα αποφασίσει το δικαστικό συμβούλιο, που θα συγκληθεί για την υπόθεση.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ανακριτής και εισαγγελέας σε διαφωνία για την 36χρονη φιλόλογο που φέρεται να ασέλγησε σε 13χρονο μαθητή της

Διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα προέκυψε σε ότι αφορά την ποινική μεταχείριση της 36χρονης φιλολόγου, που κατηγορείται για αποπλάνηση ανηλίκου και ασέλγεια κατά συρροή, σε βάρος 13χρονου μαθητή της.

Η ανακρίτρια ζήτησε την προφυλάκιση της κατηγορουμένης, ενώ η εισαγγελέας πρότεινε να αφεθεί ελεύθερη με αυστηρούς περιοριστικούς όρους.

Η διαδικασία προβλέπει πως η κατηγορούμενη θα πρέπει να παραμείνει για λίγα 24ωρα σε κατ’ οίκον περιορισμό και μέσα σε τρεις ημέρες θα αποφασίσει το δικαστικό συμβούλιο που θα συγκληθεί για αυτό το σκοπό.

Κατά τις πρώτες πληροφορίες, στην απολογία της δήλωσε μετανιωμένη και ζήτησε συγγνώμη για την αναστάτωση στο παιδί και την οικογένειά του.

Συνήγορος καθηγήτριας : Συντασσόμαστε με την πρόταση της εισαγγελέως

Ο συνήγορος της 36χρονης καθηγήτριας Απόστολος Κόντος αναφέρει: “Η υπεράσπιση συντάσσεται πλήρως με την πρόταση της κ. Εισαγγελέως να αφεθεί ελεύθερη η κατηγορούμενη με περιοριστικό όρο την αποχή οιασδήποτε μορφής επικοινωνίας με τον ανήλικο και το περιβάλλον του. Εκτιμούμε πως με τον τρόπο αυτό προστατεύεται και θωρακίζεται ο ψυχικός κόσμος του ανηλίκου και της οικογένειας του, δίχως να προκαλείται ανήκεστος βλάβη στο μόλις δύο ετών  τέκνο της.”

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

“Ολοκληρώθηκε σήμερα η απολογία της εντολέως μου ενώπιον της 16ης Τακτικής Ανακρίτριας. Μπροστά σε μια πρωτόγνωρη για τα δικαστικά χρονικά υπόθεση και σε ένα τοξικό κλίμα δημοσιότητας, η Ελληνική Δικαιοσύνη κλήθηκε να προβεί σε εξαιρετικής σημασίας σταθμίσεις κρίνοντας επί οριακών καταστάσεων.

Το ως άνω γεγονός αποτυπώθηκε στη διαφωνία μεταξύ των αξιότιμων κας Ανακρίτριας και κας Εισαγγελέως. Η υπεράσπιση συντάσσεται πλήρως με την πρόταση της κας Εισαγγελέως να αφεθεί ελεύθερη η κατηγορούμενη με περιοριστικό όρο την αποχή οιασδήποτε μορφής επικοινωνίας με τον ανήλικο και το περιβάλλον του. Εκτιμούμε πως με τον τρόπο αυτό προστατεύεται και θωρακίζεται ο ψυχικός κόσμος του ανηλίκου και της οικογένειας του, δίχως να προκαλείται ανήκεστος βλάβη στο μόλις δύο ετών  τέκνο της.

Στην κατεύθυνση αυτή, θα επαναλάβουμε τους ισχυρισμούς μας στο αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο που έχει πλέον τον λόγο. Αποτελεί ιερή υποχρέωση όλων η διαφύλαξη του ψυχισμού του 14 χρονου και των οικείων του, σεβόμενοι την ιδιωτικότητα της κατηγορούμενης και της ανήλικης κόρης της.”

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ