Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020

Αναβιώνει στο Εφετείο η δολοφονία Μένη Κουμανταρέα: Ξανά στο εδώλιο οι Ρουμάνοι που σκότωσαν τον συγγραφέα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αναβιώνει στο Εφετείο η δολοφονία Μένη Κουμανταρέα: Ξανά στο εδώλιο οι Ρουμάνοι που σκότωσαν τον συγγραφέα

 

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας θα βρεθούν οι δυο αλλοδαποί κατηγορούμενοι της υπόθεσης δολοφονίας του Μένη Κουμανταρέα, τον Δεκέμβριο του 2014 μέσα στο σπίτι του στην Κυψέλη, οι οποίοι σε πρώτο βαθμό είχαν καταδικασθεί σε ισόβια κάθειρξη.

Ειδικότερα, η ετυμηγορία του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου είχε εκδοθεί τον Ιούλιο του 2016 με το δικαστήριο να κρίνει τότε ενόχους για τη δολοφονία του συγγραφέα τους δυο Ρουμάνους κατηγορούμενους, ηλικίας 30 και 33 ετών σήμερα. Ακόμη με την απόφασή του το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε επιβάλλει ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών στο καθένα από τους δυο κατηγορούμενους για το αδίκημα της απόπειρας ληστείας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι δυο άνδρες δολοφόνησαν τον Μένη Κουμανταρέα επειδή αρνήθηκε να τους δώσει χρήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή της σύλληψής τους οι δυο καταδικασθέντες επέρριπταν ο ένας στον άλλον την ευθύνη για τα όσα έγιναν τη μοιραία βραδιά.

Η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα μετά από μια αναβολή που είχε δοθεί το Δεκέμβριο του 2019. Οι δυο καταδικασθέντες θα μεταχθούν στο Εφετείο από τις φυλακές όπου εκτίουν τις ισόβιες καθείρξεις που τους επιβλήθηκαν πρωτόδικα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ