Σάββατο 18 Μαϊου 2024

Ανδρουλάκης: “Ψηφοθηρικά χαρακτηριστικά η επιλογή Μπελέρη” – “Τι να συζητήσουμε με τον Κασσελάκη τα βαφτίσια μας;” – ΒΙΝΤΕΟ

"Ο κ. Μητσοτάκης δε θέλει debate γιατί είναι σε πολύ δύσκολη θέση. Διαφθορά με τα Τέμπη, διαφθορά με τα emails, διαφθορά με τις υποκλοπές", είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επαναφέροντας την πρόταση για debate πριν την 9η Ιουνίου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ανδρουλάκης: “Ψηφοθηρικά χαρακτηριστικά η επιλογή Μπελέρη” – “Τι να συζητήσουμε με τον Κασσελάκη τα βαφτίσια μας;” – ΒΙΝΤΕΟ (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ο Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου και άσκησε δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση και τις πολιτικές της σε συνέντευξή του στο Kontra channel. Επίσης, δεν άφησε ασχολίαστες τις τελευταίες δηλώσεις Κασσελάκη από τις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και το θέμα των ημερών, την επιλογή του Φρέντη Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Νίκος Ανδρουλάκης: “Έχουμε Πρωθυπουργό τροχονόμο της ακρίβειας”

Ο Νίκος Ανδρουλάκης χαρακτήρισε τις Ευρωεκλογές μια ευκαιρία ώστε να αποδοκιμαστούν οι πολιτικές της Κυβέρνησης «Πρέπει να αποδοκιμαστεί η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας και το πως αξιοποίησε ο κ. Μητσοτάκης το 41% που του έδωσε ο λαός στις εθνικές εκλογές».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για υπερτετραπλάσια αύξηση πληθωρισμού στα τρόφιμα στην Ελλάδα τον Μάρτιο συγκριτικά με τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και για «ακρίβεια που σαρώνει τα πάντα κι έναν πρωθυπουργό τροχονόμο της ακρίβειας» Και συμπλήρωσε 

Πρόσθεσε πώς απαιτείται «ισχυρή αποδοκιμασία των πολιτικών της Νέας Δημοκρατίας που έχουν φέρει νέες ανισότητες, συγκάλυψη, διαφθορά, σκάνδαλα, χάιδεμα στους ισχυρούς. Όσο δεν έχει έναν ισχυρό αντίπαλο ο κ. Μητσοτάκης, -σοβαρό, προγραμματικό-, τόσο θα κλιμακώνεται η αλαζονεία του».

“Ούτε εθνικά, ούτε ευρωπαϊκά κίνητρα η υποψηφιότητα Μπελέρη”

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφορικά με την υποψηφιότητα Μπελέρη τόνισε πως αποτελεί εκμετάλλευση ενός εθνικού ζητήματος για ψηφοθηρικούς σκοπούς κι όχι για την προώθηση των αιτημάτων την μειονότητας στην Αλβανία.

«Ως ευρωβουλευτής αγωνίστηκα να υπάρχει πάντα στον φάκελο της Αλβανίας η προστασία των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας, να υπάρχουν τροπολογίες για τα ιδιοκτησιακά τους δικαιώματα. Έχουμε έναν Πρωθυπουργό, που ένα ζήτημα το οποίο έχει εθνικά χαρακτηριστικά, το χειρίζεται με έναν τρόπο που πρέπει να συζητήσουμε. Τα κίνητρα του κ. Μητσοτάκη που βάζει τον κ. Μπελέρη στο ψηφοδέλτιο, είναι εθνικά ή ευρωπαϊκά; Για εμένα δεν είναι ούτε εθνικά ούτε ευρωπαϊκά, είναι εκλογικά. Και θα έπρεπε να χειρίζεται αυτά τα θέματα με μεγαλύτερο σεβασμό. Τον κ. Μπελέρη τον έχει ανάγκη η μειονότητα ως δήμαρχο στη Χειμάρρα, αυτή έπρεπε να είναι η προτεραιότητα της κυβέρνησης. Αλλά μπροστά στην προσωπική και κομματική αγωνία του κ. Μητσοτάκη να σταματήσει τις διαρροές προς τα δεξιότερα κόμματα, έκανε αυτόν τον χειρισμό. Για εμένα τα κίνητρα δεν είναι ούτε εθνικά, ούτε ευρωπαϊκά, είναι καθαρά ψηφοθηρικά» σχολίασε αιχμηρά .

Νίκος Ανδρουλάκης για Ευρωεκλογές: “Να γίνει debate”

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πως είναι αισιόδοξος για το αποτέλεσμα της 9ης Ιουνίου  και πως δε συμβιβάζονται απλά με ένα καλό ποσοστό. «Εμένα, όμως, δεν μου φτάνει αυτό, γιατί θεωρώ προτεραιότητά μου να αγωνιστώ να υπάρχει στις 9 Ιουνίου το βράδυ ισχυρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, το έχει ανάγκη ο τόπος και το πολίτευμά μας. Και, δεύτερον, η επιλογή αυτή να συνιστά και κυβερνητική επιλογή στις επόμενες εθνικές εκλογές. Δεν συμβιβάζομαι, λοιπόν, με μια αριθμητική που μπορεί να με βολεύει. Ο τόπος έχει μεγάλες ανάγκες και θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να έχουμε το βράδυ της 9ης Ιουνίου μια ισχυρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση»

Ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε την πρόταση του για τη διεξαγωγή debate των πολιτικών αρχηγών αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του Πρωθυπουργού και του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ. «Γιατί το αρνείται ο κ. Μητσοτάκης; Γιατί ξέρει ότι αυτή τη στιγμή είναι σε πολύ δύσκολη θέση. Διαφθορά με τα Τέμπη, διαφθορά με τα emails, διαφθορά με τις υποκλοπές. Μιλάμε για μια κυβέρνηση που παράγει διαφθορά και συγκάλυψη και προφανέστατα ούτε ο κ. Κασσελάκης θέλει να έρθει στο debate γιατί δεν ξέρει τα ευρωπαϊκά θέματα».

Για τον Στ.Κασσελάκη και τα… βαφτίσια

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στις τελευταίες δηλώσεις Κασσελάκη για τα “μεταφυσικά σημάδια” της βάφτισής του , τα οποία έχουν προκαλέσει αντιδράσεις.

«Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Απαξιώνουν τη συζήτηση και δίνουν δύναμη στη Νέα Δημοκρατία να το παίζει ο σοβαρός κυρίαρχος πόλος. Θέλω ο ελληνικός λαός να κρίνει ποιος έχει επιφέρει ήττες στο σύστημα εξουσίας του κ. Μητσοτάκη. Αποκαλύπτω το σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων το καλοκαίρι του 2022, άδειασε το μισό Μαξίμου. Παίρνω την πρωτοβουλία με την πρόταση δυσπιστίας πριν από μερικές εβδομάδες, ξαναφεύγουν δύο του συνεργάτες. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές οι δικές μας επιλογές επέφεραν επώδυνες ήττες στο σύστημα εξουσίας του κ. Μητσοτάκη», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Όταν ρωτήθηκε για πιθανό διάλογο του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ του Στέφανου Κασσελάκη υπήρξε δηκτικός λέγοντας «Τι να συζητήσουμε, για τα βαφτίσια μας;», κάνοντας σαφή αναφορά και πάλι στις δηλώσεις Κασσελάκη.

Νίκος Ανδρουλάκης για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή: “Δε μπορούμε να ταυτιζόμαστε με τις πολιτικές Νετανιάχου”

Ερωτηθείς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής για τη θέση του κόμματος αναφορικά με τη χρήση των βάσεων του ΝΑΤΟ που υπάρχουν στη χώρα μας για πιθανή επίθεση προς το Ιράν, απάντησε πως «αν φτάσουμε μέχρι εκεί θα είναι μια κατάσταση που παγκοσμίως θα δημιουργήσει τεράστιους κινδύνους» και συμπλήρωσε «Από την αρχή καταδικάσαμε τις τρομοκρατικές ενέργειες της Χαμάς στο Ισραήλ. Από την άλλη, εδώ, υπάρχει μια αντίδραση από τον Νετανιάχου που έχει οδηγήσει σε ένα σφαγείο στη Λωρίδα της Γάζας. Εμείς δεν μπορούμε να ταυτιζόμαστε απολύτως με τις πολιτικές του Νετανιάχου, διότι μέσα στις πολιτικές επιλογές που κάνει στην ευρύτερη περιοχή, είναι και το δικό του αυτοσυντήρητο. Και από την άλλη έχουμε μια χώρα, η οποία έχει μια στρατηγική – και μιλώ για το Ιράν – αποσταθεροποιητική για την ευρύτερη περιοχή. Δηλαδή, προσπαθεί δια αντιπροσώπων να έχει έναν ευρύτερο ρόλο. Η Ελλάδα – όπως και το σύνολο των ευρωπαϊκών κρατών – πρέπει να έχει μια πολιτική η οποία θα είναι σταθερή προς την κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ