Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Ανεξαρτητοποιήθηκε από τους «Σπαρτιάτες» ο βουλευτής Γ.Μανούσος – Δριμεία επίθεση στον Β.Στίγκα

Η ανεξαρτητοποίησή του έρχεται στον απόηχο της παραγγελίας Αδειλίνη για ποινικές διώξεις σε 11 βουλευτές των Σπαρτιατών, τον Ηλία Κασιδιάρη και έναν δικηγόρο.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ανεξαρτητοποιήθηκε από τους «Σπαρτιάτες» ο βουλευτής Γ.Μανούσος – Δριμεία επίθεση στον Β.Στίγκα (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Την ανεξαρτητοποίησή του από το κόμμα των Σπαρτιατών ανακοίνωσε ο βουλευτής Γιώργος Μανούσος αμέσως μετά την παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη, για άσκηση ποινικών διώξεων για την υπόθεση των καταγγελιών του Βασίλη Στίγκα.

Στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής στην οποία ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την κοινοβουλευτική ομάδα των Σπαρτιατών, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον πρόεδρο του κόμματος Βασίλη Στίγκα.

Αναλυτικά η επιστολή του:

«Κατόπιν της ποινικής δίωξης που παρήγγειλε η εισαγγελία του Αρείου Πάγου εναντίον 11 συναδέλφων μου αλλά και εμού προσωπικά, έπειτα από τις ψευδής και συκοφαντικές καταγγελίες του προέδρου των Σπαρτιατών Βασίλη Στίγκα, σας γνωστοποιώ ότι αποχωρώ από την κοινοβουλευτική ομάδα των Σπαρτιατών. Η μέχρι τώρα παραμονή μου σε αυτή (την ΚΟ) είχε να κάνει με την πεποίθησή μου ότι η ελληνική δικαιοσύνη δεν θα ανεύρισκε ούτε ένα ψήγμα αξιοπιστίας σε αυτές τις ψευδείς καταθέσεις, ειδικά μετά τα αποδεικτικά στοιχεία που προσκόμισα ενώπιον της.

Η ηθική μου, η στάση ζωής αλλά και η αξιοπρέπειά μου, δεν μου επιτρέπουν να συνεχίζω να συνυπάρχω με τον άνθρωπο που οδήγησε με ψεύδη και συκοφαντίες κατηγορούμενη σύσσωμη την κοινοβουλευτική του ομάδα.

Αναμένοντας ως εκ τούτου και την απόφαση του Α.Ε.Δ.. θα εκπληρώνω τα καθήκοντά μου ως ανεξάρτητος βουλευτής τιμώντας την ψήφο των χιλιάδων συμπατριωτών μας που με εμπιστεύτηκαν».

Σπαρτιάτες Κασιδιάρη

Eurokinissi

Ποινικές διώξεις για το κόμμα των Σπαρτιατών, τον Ηλ.Κασιδιάρη κι έναν δικηγόρο

Όπως έγραψε το dikastiko.gr, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μετά την έρευνα που διεξήγαγε κατέληξε στη δίωξη 13 προσώπων, εκ των οποίων οι 11 διώκονται για το αδίκημα της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος, ως ηθικός αυτουργός διώκεται ο έγκλειστος Ηλίας Κασιδιάρης ενώ για συνέργεια στο αδίκημα διώκεται ο δικηγόρος Σωτήρης Μεταξάς, που εμφανίζεται ως σύνδεσμος μεταξύ του Ηλία Κασιδιάρη και των Σπαρτιατών.

Η πιθανότητα με την απόφαση του Εκλογοδικείου να ακυρωθεί η εκλογή των βουλευτών των Σπαρτιατών εκτιμάται ως εξαιρετικά σημαντική σε συνάρτηση και με τις ποινικές εξελίξεις, και σε αυτή την περίπτωση, το σενάριο να μοιραστούν στα άλλα κόμματα οι βουλευτικές τους έδρες θεωρείται πολύ πιθανό.

Οι βουλευτές για τους οποίους παραγγέλλεται ποινική δίωξη είναι.

 1. Αθανάσιος ΧΑΛΚΙΑΣ
 2. Χαράλαμπος ΚΑΤΣΙΒΑΡΔΑΣ
 3. Γεώργιος ΜΑΝΟΥΣΟΣ
 4. Αλέξανδρος ΖΕΡΒΕΑΣ
 5. Ιωάννης ΔΗΜΗΤΡΟΚΑΛΛΗΣ
 6. Διονύσιος ΒΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗΣ
 7. Γεώργιος ΑΣΠΙΩΤΗΣ
 8. Μιχαήλ ΓΑΥΓΙΩΤΑΚΗΣ
 9. Ιωάννης ΚΟΝΤΗΣ
 10. Πέτρος ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ
 11. Κωνσταντίνος ΦΛΩΡΟΣ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ