Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

Ανήλικοι διακινητές ναρκωτικών: Ο ένας συλληφθείς είχε κάψει μηχανή αστυνομικού

Η οργάνωση των ανηλίκων είχε στήσει οργανωμένο δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών έξω από το σχολείο τους.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ανήλικοι διακινητές ναρκωτικών: Ο ένας συλληφθείς είχε κάψει μηχανή αστυνομικού

Στον εμπρησμό ενός δίκυκλου της αστυνομίας φαίνεται να εμπλέκεται ο ένας από τους οκτώ ανήλικους που συνελήφθησαν από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές.

Η οργάνωση των ανηλίκων είχε στήσει οργανωμένο δίκτυο διακίνησης ινδικής κάνναβης, έξω από σχολεία στη Νέα Σμύρνη στους Αμπελόκηπους και άλλες περιοχές της Αθήνας, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση και ανησυχία σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές: Σε εμπρησμό δίκυκλου αστυνομικού εμπλέκεται ο ένας συλληφθείς

Σύμφωνα με το protothema.gr στο διαβιβασικό της αστυνομίας αναγράφεται: “Ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή ενός (1) εκ των προαναφερόμενων ανηλίκων στον εμπρησμό δικύκλου ιδιοκτησίας αστυνομικού, που είχε λάβει χώρα την 21-12-2020 στην περιοχή της Νέας Σμύρνης (μπαράζ εμπρησμών δικύκλων με ανάληψη ευθύνης από την οργάνωση «Αναρχικοί/Αναρχικές”. ΕΛΑΣ

Όπως τονίζεται στη δικογραφία ένας από τους ανηλικους ετών -17-, από τις αρχές του έτους 2020 προμήθευε μεγάλες ποσότητες κάνναβης σε άτομα προκειμένου είτε να τις μεταπωλήσουν, τα οποία εν συνεχεία θα τις πουλούσαν στους χρήστες, είτε να τις πουλούσαν οι ίδιοι απευθείας σε χρήστες. Αντίστοιχα ακόμη ένας 15χρονος που προμηθευόταν ποσότητες από τον 17χρονο , τις μεταπωλούσε είτε σε άτομα, τα οποία εν συνεχεία θα τις πουλούσαν στους χρήστες, είτε ο ίδιος απευθείας σε χρήστες. Όσον αφορά τους άλλους έξι ανηλίκους από την έρευνα της ΕΛΑΣ προέκυψε πως ήταν «αποκλειστικά τελικοί διακινητές προς χρήστες».

αλλοδαπή στο Ρέθυμνο με 1 κιλό κάνναβης

Μάλιστα ένας από τους διακινητές προκειμένου να εξοφλήσει οικονομικό χρέος που αφορούσε αγορά κάνναβης προς έναν ανήλικο προμηθευτή του, του παρέδωσε τη συσκευή κινητού του και ακολούθως μετέβη στο Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής του με τη μητέρα του, όπου κατήγγειλε ψευδώς ληστεία του κινητού του, του χρηματικού ποσού των -10- ευρώ και την σωματική του βλάβη από τρία άτομα! Ισχυρίστηκε ακόμη πως τον τραυμάτισαν στα χέρια με μαχαίρι που κρατούσαν.

Από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προέκυψε ότι οι ανήλικοι χρησιμοποιούσαν αρκετές φορές διάφορες κωδικές/συνθηματικές ονομασίες, που αφορούν την κάνναβη, την τιμή αυτής, την ποσότητά της και τις συναλλαγές τους, ενώ οι επικοινωνίες τους γίνονταν μέσω μηνυμάτων στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης instagram.

Σημειώνεται πως οι αστυνομικοί βρήκαν ακόμη και λογοτεχνικό βιβλίο με αυτοσχέδια κρύπτη, η οποία περιείχε μαχαίρι, πακέτο χαρτάκια στριφτού τσιγάρου μεγάλου μεγέθους, αυτοσχέδιο φίλτρο στριφτού τσιγάρου και αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία με εμφανή ίχνη καύσης.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ