Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

Άννα Ζαΐρη: “Υπάρχει μια διαρκής ελάφρυνση της αντιμετώπισης των εγκληματιών – Χρειάζεται εξατομίκευση της ευεργετικής έκτισης των ποινών” / ΒΙΝΤΕΟ

Όπως τόνισε η κυρία Ζαΐρη, "το ποινικό μας σύστημα, εδώ και πολλές δεκαετίες, βλέπει μια διαρκή ελάφρυνση της αντιμετώπισης των εγκληματιών», σημειώνοντας πως αυτό οφείλεται κυρίως στους νόμους

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Άννα Ζαΐρη: “Υπάρχει μια διαρκής ελάφρυνση της αντιμετώπισης των εγκληματιών – Χρειάζεται εξατομίκευση της ευεργετικής έκτισης των ποινών” / ΒΙΝΤΕΟ

Η κ. Άννα Ζαϊρη,  πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων και αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου μίλησε στην εκπομπή  LIVE NEWS  του MEGA, για την ανακοίνωση των εισαγγελέων που επισημαίνουν τα κενά που υπάρχουν στις ποινές που προβλέπονται από τον ποινικό κώδικα.

«Βλέπουμε συνεχώς  τα ισόβια  να μην εκτελούνται ως ισόβια, και αυτό έχει ξεκινήσει πολλές δεκαετίες πίσω, δεν είναι τωρινό φαινόμενο. Αυτό οφείλεται στην αντίληψη ότι μια ισόβια κάθειρξη  είναι μια καταδίκη που είναι απάνθρωπη και δεν αρμόζει στις πολιτισμένες κοινωνίες» δήλωσε η πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων.

Όπως τόνισε η κυρία Ζαΐρη, “το ποινικό μας σύστημα, εδώ και πολλές δεκαετίες, βλέπει μια διαρκή ελάφρυνση της αντιμετώπισης των εγκληματιών», σημειώνοντας πως αυτό οφείλεται κυρίως στους νόμους, οι οποίοι γίνονται όλο και ελαστικότεροι για διάφορους λόγους”

Σύμφωνα με την κυρία  Άννα Ζαϊρη, ενώ στην Ελλάδα υπήρχε το αίσθημα της κοινωνικής κατακραυγής, πλέον έχουν σημειωθεί πολιτισμικές αλλαγές που δεν υπήρχαν πριν. «Εκείνο που θα έλυνε το πρόβλημα θα ήταν η δυνατότητα μεγαλύτερης εξατομίκευσης, όχι τόσο στην ποινή που προβλέπεται για το κάθε έγκλημα, αλλά περισσότερο στα κριτήρια που χρησιμοποιούνται για τη ευεργετική έκτιση των ποινών» πρόσθεσε η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Τέλος, η πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων αναφέρθηκε στο αίτημα για αυστηρότερες ποινές για τους δράστες κάποιων εγκλημάτων. «Πρέπει να αυστηροποιηθούν οι ποινές. Τα εγκλήματα βίας, κατά ανηλίκων, κατά των ηθών βλέπουμε ότι πληθαίνουν όλο και περισσότερο. Ωστόσο το ζήτημα της έκτισης της ποινής θα πρέπει να ρυθμιστεί νομοθετικά, καθώς τα περιθώρια στον δικαστή είναι ελάχιστα» κατέληξε η κυρία Ζαΐρη.

Πηγή: MEGATV

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ