Σάββατο 15 Μαϊου 2021

Ανοίγει και το εκκλησιαστικό #MeToo: Στα δικαστικά έδρανα θα καθίσει ο πρώην Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος της Κύπρου

Κατηγορείται για τρεις υποθέσεις, μεταξύ των οποίων και μία ανήλικη 16 ετών. Θα απολογηθεί στις 26 Απριλίου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ανοίγει και το εκκλησιαστικό #MeToo: Στα δικαστικά έδρανα θα καθίσει ο πρώην Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος της Κύπρου

Στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας παραπέμφθηκε στις 26 Απριλίου ο τέως Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος, που κατηγορείται για αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης μεταξύ των οποίων και σε βάρος μίας ανήλικης.

Μετά την εξέτασή του από τις αρμόδιες αρχές, ο Μητροπολίτης αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 50.000 ευρώ, ενώ παρέδωσε και τα ταξιδιωτικά του έγγραφα.

Τα αδικήματα, για τα οποία κατηγορείται, φέρεται να έλαβαν χώρα τον περασμένο Απρίλιο στο γραφείο του στην Μητρόπολη. Ήδη, σε βάρος του υπάρχουν δύο καταγγελίες γυναικών για απόπειρα βιασμού τους, αλλά βάσει των νέων στοιχείων ο τέως Μητροπολίτης, αναμένεται να κληθεί ενώπιον δικαστηρίου για ακόμη μια υπόθεση που αφορά άσεμνη επίθεση κατά γυναίκας, αδίκημα το οποίο φέρεται να διαπράχθηκε τον Νοέμβριο του 1981, χρόνο κατά τον οποίο το θύμα ήταν ανήλικη – ηλικίας 16 ετών.

Εναντίον του Μητροπολίτη που σήμερα είναι 83 ετών καταχωρήθηκε και αυτή η υπόθεση στο επαρχιακό δικαστήριο Λάρνακας, ενώ οι δύο γυναίκες που τον είχαν καταγγείλει ζουν μόνιμα στο εξωτερικό και πρόκειται να δώσουν κατάθεση στην αστυνομία όταν επιστρέψουν στην Κύπρο.

Ο Μητροπολίτης παραιτήθηκε πριν από ένα χρόνο από τον θρόνο του επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. Διατηρεί, ωστόσο, το αρχιερατικό του αξίωμα και διαμένει στην Μητρόπολη Κιτίου στην Λάρνακα. Για την δραστηριότητα του, υπήρχαν πληροφορίες πολλά χρόνια και μάλιστα είχαν γίνει καταγγελίες στην Αρχιεπισκοπή η οποία δεν έλαβε μέτρα, καθώς δεν είχε πειστεί ο Αρχιεπίσκοπος.

Οι γυναίκες που κατήγγειλαν τον Μητροπολίτη, είχαν ως κοινό χαρακτηριστικό την ανάγκη που τις οδήγησε στην Μητρόπολη για να ζητήσουν βοήθεια. Ο Μητροπολίτης φέρεται σε κάποιες περιπτώσεις να τους πρόσφερε ουίσκι για να κάμψει τις αντιστάσεις τους και στη συνέχεια να τους επιτέθηκε στο γραφείο του.

Πηγή: protothema.gr, philenews.com

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ