Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Εισήγηση για άνοιγμα σχολείων τη Δευτέρα: Τρία self test την εβδομάδα στους μαθητές

Οι μαθητές θα είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλονται σε self test

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εισήγηση για άνοιγμα σχολείων τη Δευτέρα: Τρία self test την εβδομάδα στους μαθητές EUROKINISSI

Άνοιγμα σχολείων: Τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου θα ανοίξουν κανονικά τα σχολεία σε όλη τη χώρα σύμφωνα με τις εισηγήσεις της επιτροπής στη συνεδρίαση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι μαθητές θα είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλονται σε self test τρεις φορές την εβδομάδα. Στην περίπτωση που διαπιστωθεί κρούσμα εντός της τάξης θα απαιτούνται 5 self test, ένα κάθε μέρα.

Επιπλέον θα ισχύει το 50+1% για τα κρούσματα στην τάξη. Ένα τμήμα δηλαδή θα κλείνει εάν αρρωστήσουν τα μισά παιδιά συν ένα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Νίκος Τζανάκης, Διευθυντής Πνευμονολογικής κλινικής Νοσοκομείου Ηρακλείου χαρακτήρισε παρακινδυνευμένο το άνοιγμα τώρα επισημαίνοντας ότι καλό είναι τα σχολεία να ανοίξουν στις 17 Ιανουαρίου με πιο αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.

«Όταν έκλεισαν τα σχολεία, τα κρούσματα στα παιδιά σχολικής ηλικίας μειώθηκαν στο μισό σε σχέση με τα κρούσματα που είχαμε από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Να παρθούν τέτοια μέτρα, που να ανακοπούν τα κρούσματα. Αν μείνουν κλειστά τα σχολεία, θα κρατήσουν τα κρούσματα στα παιδιά στο μισό ή στο ένα τρίτο σε σχέση με τα κρούσματα με ανοιχτά σχολεία», επεσήμανε μεταξύ άλλων στον ΑΝΤ1 ο Γιώργος Παυλάκης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ