Δευτέρα 01 Μαρτίου 2021

Άνοιξε εκκλησία στους Αμπελοκήπους για να προσκυνήσει ο κόσμος τον Επιτάφιο (βίντεο)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Άνοιξε εκκλησία στους Αμπελοκήπους για να προσκυνήσει ο κόσμος τον Επιτάφιο (βίντεο)

Τις αποφάσεις της κυβέρνησης που έχει αποφασίσει πως οι εκκλησίες θα είναι κλειστές έως τις 28 Απριλίου, δεν τις σεβάστηκαν. Δεν σεβάστηκαν ούτε την απόφαση της Ιεράς Συνόδου. Ίσως νομίζοντας πως είναι και οι ίδιοι Θεάνθρωποι, έκαναν… «αντάρτικο».

Μεγάλη Παρασκευή σήμερα αλλά φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά. Οι εκκλησίες είναι κλειστές και οι πιστοί έχουν κληθεί ακόμη κι από την ίδια την Ιερά Σύνοδο να προσευχηθούν στο σπίτι τους.

Αλλά φαίνεται πως κάποιοι θεωρούν πως είναι υπεράνω των νόμων. Και γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια την πολιτεία, την Εκκλησία και κυρίως τις οδηγίες των επιστημόνων πως εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού όλοι θα πρέπει να μείνουν σπίτια τους και οι εκκλησίες κλειστές.

Το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής και για κάποια ώρα, οι υπεύθυνοι του Αγίου Θωμά Αμπελοκήπων, όχι μόνο, κατά παράβαση των αποφάσεων, άνοιξαν την εκκλησία αλλά άφησαν και πιστούς που σχηματίσουν ουρές για να προσκυνήσουν.

Ανάμεσα σε εκείνους που έσπευσαν να στηθούν στην ουρά μόλις είδαν την εκκλησία ανοιχτή, ηλικιωμένοι, ακόμη και μητέρες με τα παιδιά τους!

Κι όχι μόνο τους πολίτες που, κατά παράβαση κι εκείνοι, πήραν να προσκυνήσουν τον Επιτάφιο δεν τους σταμάτησε κανείς, αλλά στην πόρτα της εκκλησίας υπήρχαν δυο άτομα υπεύθυνα για τον έλεγχο των ροών στην είσοδο. «Ένας μπαίνει, ένας βγαίνει» έλεγαν, πως και καλά δεν ήθελαν να προκληθεί συνωστισμός. Αν δεν ήθελαν να κινδυνεύσει κανείς, δεν θα άνοιγαν την εκκλησία, βέβαια.

Οι πιστοί που έμπαιναν στην εκκλησία άναβαν κεριά, προσκυνούσαν και φιλούσαν τις εικόνες και τον Επιτάφιο και έβγαιναν από την πλαϊνή πόρτα.

Πηγή: sputniknews.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ