Δευτέρα 08 Αυγούστου 2022

Αντιδράσεις για τα εμβόλια στο νοσοκομείο «Σωτηρία» – Τι απαντάει η κυβέρνηση

Κανονικά γίνεται ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού και οι όποιες καθυστερήσεις αντιμετωπίστηκαν άμεσα, αναφέρεται.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αντιδράσεις για τα εμβόλια στο νοσοκομείο «Σωτηρία» – Τι απαντάει η κυβέρνηση

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε το γεγονός πως κάποια κυβερνητικά στελέχη πήγαν στο Νοσοκομείο Σωτηρία προκειμένου να εμβολιαστούν με αποτέλεσμα – όπως αναφέρθηκε – να προκληθεί έλλειψη εμβολίων για το υγειονομικό προσωπικό, που είχε προγραμματιστεί να ακολουθήσει τη διαδικασία.

«Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ενέκρινε το να εμβολιαστούν κάποιοι κυβερνητικοί παράγοντες. Μαζί με τους χιλιάδες υγειονομικούς που θα εμβολιάσουμε και μετά τα γηροκομεία μας, τις κλειστές δομές και μετά τις ευπαθείς ομάδες, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έδωσε αυτή την δυνατότητα, για λόγους ασφαλείας, για να μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί το Κράτος» τόνισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στον ΑΝΤ1.

«Τους εμπιστεύομαι, είναι εξαιρετικοί επιστήμονες. Είναι μηδαμινός ο αριθμός μπροστά στα 400.000 εμβόλια της Pfizer που έχουμε για τον Ιανουάριο. Σε ένα από τα Νοσοκομεία μας προσήλθαν σε μεγαλύτερο αριθμό, αμέσως στείλαμε παραπάνω εμβόλια και πέντε υγειονομικοί θα εμβολιαστούν αύριο το πρωί» πρόσθεσε, απαντώντας στις αιτιάσεις περί παράκαμψης των υγειονομικών.

Και υπογράμμισε: «Έχουμε μπροστά μας πολλούς μήνες μίας πολύ μεγάλης προσπάθειας. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι όλοι μας υπεύθυνοι πολίτες, πολιτικοί, μέσα, θα στεκόμαστε στους οποιουσδήποτε θέλουν να δημιουργήσουν θέματα μεγαλύτερα από την αναλογία την οποία θα πρέπει».

Σε δήλωσή του και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους επισήμανε πως «σε μια διαδικασία που βρίσκεται στα πρώτα 24ωρα εφαρμογής της, οι υπερβολικές αντιδράσεις δε βοηθούν κανέναν» και ανέφερε πως το νοσοκομείο ΣΩΤΗΡΙΑ έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα συνολικά 195 εμβολιασμούς.

«Η καθυστέρηση που σημειώθηκε σήμερα οφείλεται στο γεγονός ότι πραγματοποιήθηκαν περισσότεροι εμβολιασμοί από όσους είχαν προγραμματιστεί αρχικά. Το θέμα αντιμετωπίστηκε άμεσα με νέο εφοδιασμό του νοσοκομείου. Ο εμβολιασμός των υγειονομικών συνεχίζεται κανονικά και πέντε εμβολιασμοί που ήταν αρχικά προγραμματισμένοι για σήμερα (σ.σ. την Τρίτη), θα πραγματοποιηθούν αύριο χωρίς άλλη καθυστέρηση».

Αλλά και ο διοικητής του νοσοκομείου Σωτηρία, Σωκράτης Μητσιάδης διευκρίνισε ότι «σήμερα στο ΓΝΝΘΑ “Η ΣΩΤΗΡΙΑ” εμβολιάστηκαν 56 υγειονομικοί του νοσοκομείου μας, επί προγραμματισμένων 61. Λόγω αστοχίας στον προγραμματισμό, οι πέντε θα εμβολιαστούν αύριο και η διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ