Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

Αντιδράσεις για τη μεταφορά του Απόστολου Λύτρα στα δικαστήρια χωρίς χειροπέδες – Η “σκηνοθεσία” με το σακάκι

«Αυτό που ξενίζει δεν είναι ότι δεν φοράει ο κ. Λύτρας χειροπέδες. Προφανώς δεν είναι ύποπτος φυγής. Είναι η σκηνοθεσία, εν γνώσει των αστυνομικών»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αντιδράσεις για τη μεταφορά του Απόστολου Λύτρα στα δικαστήρια χωρίς χειροπέδες – Η “σκηνοθεσία” με το σακάκι OPEN

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η μεταφορά του Απόστολου Λύτρα στα δικαστήρια προκειμένου να απολογηθεί για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε βάρος της συζύγου του χωρίς χειροπέδες. 

“Δεν τηρήθηκε το πρωτόκολλο”

«Ιδιαίτερα για αυτούς που κατηγορούνται πως έχουν διαπράξει κακουργηματικά αδικήματα, πάντα υπάρχει, βάσει πρωτοκόλλου χειροπέδηση διότι τυπικά, κρίνεται ύποπτος φυγής, μέχρι να παραδοθεί – αποδοθεί στην ελληνική δικαιοσύνη», ανέφερε ο Σταύρος Μπαλάσκας στο OPEN.

Και συνέχισε λέγοντας πως δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, «στο παρελθόν υπήρξε αντίστοιχο περιστατικό με δημόσιο πρόσωπο, το οποίο οδηγήθηκε στα δικαστήρια χωρίς χειροπέδες, προκαλώντας σάλο και υπήρξε έγκληση στους αστυνομικούς να τηρείται το πρωτόκολλο».

“Ξενίζει η σκηνοθεσία όχι ότι δεν είχε χειροπέδες”

Στο οπτικό υλικό που δημοσιεύεται κατά την είσοδό του στα δικαστήρια, έχει τοποθετηθεί επιμελώς το σακάκι στο στα χέρια του γνωστού ποινικολόγου ώστε να κρύβονται οι υποτιθέμενες χειροπέδες, σχολιάζοντάς το , ο Σταύρος Μπαλάσκας έκανε λόγο για σκηνοθεσία.

«Αυτό που ξενίζει δεν είναι ότι δεν φοράει ο κ. Λύτρας χειροπέδες. Προφανώς δεν είναι ύποπτος φυγής, ούτε θα μπορούσε να τους ξεφύγει και να τρέξειΕίναι η σκηνοθεσία, εν γνώσει των αστυνομικών, η οποία έληξε με την είσοδό του στο δικαστικό κτήριο».

«Εγώ θα το έκρινα σαν μια ανοησία. Δεν έχει βάση αυτό, δεν έχει λογική. Προφανώς ο κ. Λύτρας κατάφερε και έπεισε τους ανθρώπους πως δεν θα φύγειεπειδή είναι ο Λύτρας», κατέληξε.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ