Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

Αντιδράσεις για τον ειδικό φρουρό στην ΑΣΟΕΕ – Ντούμας: «Ευτυχώς προέταξε το όπλο του»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αντιδράσεις για τον ειδικό φρουρό στην ΑΣΟΕΕ – Ντούμας: «Ευτυχώς προέταξε το όπλο του»

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το βίντεο ντοκουμέντο που δείχνει έναν ειδικό φρουρό να βγάζει όπλο και να απειλεί φοιτητές στην ΑΣΟΕΕ. Από την ΕΛΑΣ έχει διαταχθεί ΕΔΕ για το περιαστικό ενώ αντιδράσεις υπήρξαν τόσο από φοιτητικούς συλλόγους όσο και από τον Γιάννη Ραγκούση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, ο Πρόεδρος του Σωματείου των Ειδικών Φρουρών, Βασίλης Ντούμας σε δηλώσεις του που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1 τόνισε ότι ο ειδικός φρουρός «ευτυχώς προέταξε εκφοβιστικά το υπηρεσιακό του όπλο διότι σήμερα θα ήταν μακαρίτης».

«Ο συνάδελφος ειδικός φρουρός είχε την ατυχία να φέρει στο χέρι του το λευκό κράνος που είναι εξάρτημα της ΔΙΑΣ. Εκεί αναγνωρίστηκε, αφού πρώτα είχε μεταβεί έξωθεν της ΑΣΟΕΕ να συναντήσει φιλικό οικείο πρόσωπο. Αναγνωρίστηκε από τους “μόνιμους κατοίκους” της ΑΣΟΕΕ και του επιτέθηκαν…

Μέχρι που σύρθηκε στο εσωτερικό μέρος της Σχολής και εκεί συνεχίστηκε να δέρνεται με ξύλα. Ευτυχώς προέταξε εκφοβιστικά το υπηρεσιακό του όπλο διότι σήμερα θα ήταν μακαρίτης» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο βίντεο οι φοιτητές δεν φαίνονται να χτυπούν τον αστυνομικό ο οποίος τους σημαδεύει κανονικά. Επιπλέον, το περιστατικό έγινε μέρα μεσημέρι μέσα στην ΑΣΟΕΕ σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Αθήνας.

Ενωτική Πρωτοβουλία ΑΣΟΕΕ: Αστυνομικός με όπλο σημαδεύει φοιτητές

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε και η Ενωτική Πρωτοβουλία ΑΣΟΕΕ στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «ο αστυνομικός μπήκε στην σχολή βγάζοντας ΟΠΛΟ στοχεύοντας και απειλώντας τους φοιτητές ότι θα τους ρίξει. Στην συνέχεια φυγαδεύτηκε με την βοήθεια διμοιρίας των ΜΑΤ τα οποία πέταξαν κρότου λάμψης και ξυλοκόπησαν φοιτητές φτάνοντας μέχρι την είσοδο της σχολής».

«Αστυνομικός με όπλο σημαδεύει φοιτητές της ΑΣΟΕΕ!

Την Δευτέρα 24/02 γίναμε μάρτυρες ενός πρωτοφανούς περιστατικού αστυνομικής αυθαιρεσίας στην σχολή μας. Συγκεκριμένα άντρας της ασφάλειας αποπειράθηκε να συλλάβει μικροπωλητή μέσα στον χώρο της ΑΣΟΕΕ. Όταν φοιτητές που υπήρχαν στον χώρο αντέδρασαν στο περιστατικό ο αστυνομικός μπήκε στην σχολή βγάζοντας ΟΠΛΟ στοχεύοντας και απειλώντας τους φοιτητές ότι θα τους ρίξει.

Στην συνέχεια φυγαδεύτηκε με την βοήθεια διμοιρίας των ΜΑΤ τα οποία πέταξαν κρότου λάμψης και ξυλοκόπησαν φοιτητές φτάνοντας μέχρι την είσοδο της σχολής.

Γεγονός που έρχεται να προστεθεί στο όργιο αστυνομοκρατίας και καταστολής που βιώνουμε από την αρχή της χρονιάς στην σχολή μας. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την εισβολή των δυνάμεων καταστολής στο προαύλιο της σχολής και ομηρίας 200 φοιτητών, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που τα ΜΑΤ είχανε κάνει εκτεταμένη χρήση χημικών στο εσωτερικό της σχολής δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Όλα αυτά έρχονται ως επακόλουθα της πολιτικής της κυβέρνησης η οποία εξαπολύει επίθεση στην παιδεία και στα συμφέροντα των φοιτητών καταργώντας το άσυλο και προσπαθώντας να επιβάλλει το δόγμα νόμος και τάξη.

Για όποιον δεν είχε πειστεί μέχρι τώρα αυτή είναι η πραγματική εικόνα της κατάργησης του ασύλου δηλαδή αστυνομικοί να οπλοφορούν και να απειλούν φοιτητές ότι θα τους πυροβολήσουν» αναφέρεται στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων.

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Η αστυνομία παλεύει το οργανωμένο έγκλημα» βγάζοντας πιστόλια μέσα στις σχολές μας

Η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του πήρε θέση για τα γεγονότα της ΑΣΟΕΕ, τονίζοντας: «Η αστυνομία “παλεύει το οργανωμένο έγκλημα” βγάζοντας πιστόλια μέσα στις σχολές μας.

Στην ΑΣΟΕΕ μπήκε σήμερα ένας ασφαλίτης, ο οποίος, σύμφωνα με τις καταγγελίες φοιτητών και φοιτητριών, έβγαλε όπλο και απείλησε τους φοιτητές/-ριες. Έπειτα, φυγαδεύθηκε με τη βοήθεια των ΜΑΤ, τα οποία προχώρησαν σε ρίψη κρότου λάμψης και σε ξυλοδαρμούς φοιτητών και φοιτητριών.

Η αστυνομία, με την πλήρη ανοχή της κυβέρνησης “παλεύει το οργανωμένο έγκλημα” βγάζοντας πιστόλια μέσα στις σχολές μας, ενάντια σε φοιτητές και φοιτήτριες.

Η αστυνομοκρατία δεν θα περάσει.

Η πραγματική απειλή για την Δημοκρατία, είναι οι μαφιόζικες πρακτικές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη».

Η ΟΝΝΕΔ απαντά σε νεολαία ΣΥΡΙΖΑ για την ΑΣΟΕΕ

Με δήλωση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ, Παύλου Μαρινάκη, δίνεται απάντηση στη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τα γεγονότα της ΑΣΟΕΕ.

«Για τον ΣΥΡΙΖΑ και τη νεολαία του όλοι είναι ένοχοι μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο – εκτός από τους ακροαριστερούς τραμπούκους. Η σημερινή τους στάση για το περιστατικό στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο φανερώνει τις πραγματικές τους αντιλήψεις για τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου», αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ