Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

Απαγωγή επιχειρηματία – Σε εξέλιξη το θρίλερ: Η επίδειξη πλούτου στα social media οδήγησε τους δράστες της απαγωγή

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι οι δράστες σχεδίαζαν καιρό την απαγωγή, την οποία εκτέλεσαν κατά γράμμα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Απαγωγή επιχειρηματία – Σε εξέλιξη το θρίλερ: Η επίδειξη πλούτου στα social media οδήγησε τους δράστες της απαγωγή

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το θρίλερ για την απαγωγή του επιχειρηματία στο Ντράφι. Όπως όλα δείχνουν, οι εκτιμήσεις των ειδικών που θεωρούσαν ότι πρόκειται για μια αρπαγή – αστραπή λίγων ωρών, «πέφτουν» έξω.

Όπως μετέδωσε το Mega, οι ερευνητές εκτιμούν ότι οι δράστες σχεδίαζαν καιρό την απαγωγή, την οποία εκτέλεσαν κατά γράμμα.

Χωρίς ηλεκτρονικά ίχνη

Ο τρόπος που λειτουργούν δε στις διαπραγματεύσεις, χρησιμοποιώντας πλατφόρμες και μηνύματα που δεν ανιχνεύονται, αποδεικνύει πόσο καλά «διαβασμένοι» είναι στο να μην αφήνουν ηλεκτρονικά ίχνη.

Έτσι, περιορίζουν στο ελάχιστο τυχόν λάθη που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον εντοπισμό τους.

Απαγωγή επιχειρηματία

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με το «προφίλ» των απαγωγέων όπως το έχουν «χτίσει» οι αξιωματικοί της ασφάλειας, πρόκειται για «σκληρούς», ναι, μεν, δράστες, οι οποίοι ωστόσο δεν έχουν τα χαρακτηριστικά αδίστακτων κακοποιών που θα «άντεχαν» στη πίεση των διαπραγματεύσεων υπό τον φόβο να αποκαλυφθούν.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ προβληματίζονται από το γεγονός ότι ο άνδρας δεν έπαιρνε μέτρα ασφαλείας και δεν ήταν γόνος πλούσιας οικογενείας και έτσι δεν μπορούν να καταλάβουν το λόγο που οδήγησε τους δράστες στο να τον στοχοποιήσουν και να ζητήσουν λύτρα 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Πληροφορίες που επικαλείται το MEGA, αναφέρουν ότι αυτό το «μυστήριο» έχει λυθεί από τους αστυνομικούς κι ότι πλέον έχουν διαμορφώσει την εικόνα του τι ακριβώς έχει συμβεί. Σε αυτό, φαίνεται να έχουν συνεισφέρει οι καταθέσεις ατόμων από το στενό επαγγελματικό και κοινωνικό του περιβάλλον, «σκιαγραφώντας» με αυτόν τον τρόπο τις επαφές και τις δραστηριότητες του επιχειρηματία.

Απαγωγή επιχειρηματία: Τον είδαν στα social media

Φωτογραφίες και βίντεο που συνήθιζε να «ανεβάζει» καθημερινά στα social media o 40χρονος επιχειρηματίας, κάποιοι εκτιμούν ότι βοήθησαν στο να θεωρηθεί πως έχει χρήματα και μάλιστα αρκετά, ώστε να είναι ο ιδανικός στόχος.

Έδειχνε άλλωστε να σκορπά τα λεφτά του δίχως δεύτερη σκέψη σε πανάκριβα αυτοκίνητα, ταξίδια και πολυτέλειες, ενώ και το σπίτι του στο Ντράφι είναι εντυπωσιακό.

Πάντως, οι απαγωγείς έως τώρα δείχνουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, με την περίπτωση του να «εκτίμησαν λάθος» ως προς το πρόσωπο που επέλεξαν να απαγάγουν, να φαντάζει μάλλον απίθανο.

Επιπλέον, εξετάζεται από τις Αρχές το ενδεχόμενο ο επιχειρηματίας να έπεσε θύμα απαγωγής, εξαιτίας πιθανής δοσοληψίας που έμεινε στη μέση ή χρέους προς τρίτους.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ