Σάββατο 10 Ιουνίου 2023
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Απαντά ο Κ. Αρβανίτης στη θύελλα αντιδράσεων για τις δηλώσεις του – “Μια επανόρθωση και 108 συγγνώμες” – ΒΙΝΤΕΟ

Ο ευρωβουλευτής κατά τη διάρκεια της ομιλίας του εκφράστηκε με ιδιαίτερα απαξιωτικό τρόπο προς τον πρωθυπουργό

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Απαντά ο Κ. Αρβανίτης στη θύελλα αντιδράσεων για τις δηλώσεις του – “Μια επανόρθωση και 108 συγγνώμες” – ΒΙΝΤΕΟ Eurokinissi

Με μία αιχμηρή και και έντονα ειρωνική δήλωση απαντάει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστας Αρβανίτης, στη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η τοποθέτησή του σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Κεφαλονιά.

Υπενθυμίζεται ότι ο ευρωβουλευτής κατά τη διάρκεια της ομιλίας του εκφράστηκε με ιδιαίτερα απαξιωτικό τρόπο προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Κοιτάξτε τι είπε ο Μητσοτάκης: Οι άριστοι. Δεν είναι μόνο ταξικό, είναι η Άρια φυλή Κρύβεται πολύ φασισμός κάτω από την πολιτική αντίληψη των αρίστων [….] Είναι ένα ναζιστικό κομμάτι που κρύβεται πίσω από την ιστορία των αρίστων, της Άριας φυλής. Αυτός είναι ο Μητσοτάκης και η παρέα του».

Όπως ήταν φυσικό οι δηλώσεις αυτές δεν έμειναν ασχολίαστες από την πλευρά της κυβέρνησης με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να κάνει λόγο για «φρικώδεις χαρακτηρισμούς» και «καινοφανή εξίσωση της αριστείας με το ναζισμό» από τον Κώστα Αρβανίτη, τονίζοντας ότι «συνιστούν επιτομή του μίσους και της ακρότητας».

Εκτός από τον κ. Οικονόμου στις δηλώσεις Αρβανίτη αντέδρασαν και άλλα μέλη της Νέας Δημοκρατίας ζητώντας από τον Αλέξη Τσίπρα να διαχωρίσει τη θέση του και να τον αποπέμψει, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τους Άκη Σκέρτσο και Αλέξη Πατέλη.

Κώστας Αρβανίτης: “Μια επανόρθωση και 108 συγγνώμες…”

«Πριν από 10 ημέρες σε μια μεγάλη ομολογουμένως συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στην Κεφαλλονιά, θες από την κούραση, θες από ενθουσιασμό, προέβην σε ένα τεράστιο γεωγραφικό λάθος. Μπέρδεψα τις χώρες και χειρότερα, την Ανατολή με το Νότο. Αν είναι δυνατόν να χαρακτηριστεί η πολιτική Μητσοτάκη και ο ίδιος alt-right (της σύγχρονης «εναλλακτικής» ακραίας δεξιάς)», αναφέρει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Κώστας Αρβανίτης.

«Και φυσικά, εντελώς τυχαία -από σύμπτωση- η ανάρτηση της «Ομάδας Αλήθειας», αλλά και η παραληρηματική ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ήρθε μόλις ένα 24ωρο μετά από την συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου για την κατρακύλα του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα, και λίγες ημέρες πριν από την επίσκεψη της επιτροπής LIBE Στην Αθήνα», επισημαίνει ο Κώστας Αρβανίτης και σημειώνει με νόημα.

«Σε κάποια άλλη χώρα λοιπόν», συνεχίζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ. «Εισέβαλαν βιαίως αστυνομικοί στην οικία του σκηνοθέτη Ινδαρέ και ο πολίτης αντί να προστατευθεί, ταλαιπωρείται ακόμη εκδικητικά στα Δικαστήρια. Υπάρχει Αστυνομική κατάληψη σε ολόκληρη γειτονιά του Κέντρου των Αθηνών. Στις 13.11.2019 μάλιστα, ο κ. Βορίδης είχε «γλυκά» αποκαλέσει το ξύλο των ΜΑΤ αναγκαστικότητα! Υπήρξε κατάχρηση αστυνομικής βίας σε μικροπαραβατικούς Ρομά με αποτέλεσμα την αφαίρεση της ζωής τους. Άλλης χώρας Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας απείχε στις 14.9.2021 κατά την ψηφοφορία για τα

Άλλης χώρας οι Ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στις 21.10.2021 ψηφίζουν -κόντρα στη «γραμμή» του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος- λευκό σε ψήφισμα που ζητούσε ενδελεχείς έρευνες για τυχόν παράνομες δραστηριότητες εντός ΕΕ που σχετίζονται με τα Pandora Papers.

Δολοφονήθηκε ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ και δεν υπάρχει καμία ενημέρωση γύρω από την υπόθεση. Η αστυνομία ασκεί αδιακρίτως και παντού ωμή βία, χρησιμοποιεί χημικά σε ανυποψίαστους πολίτες, με ιδιαίτερη… αδυναμία σε νέες, νέους, γονείς και μικρά παιδιά. Η ισότητα των φύλων έπεσε 14 θέσεις στον σχετικό Παγκόσμιο Δείκτη, κάτω από την ορμπανική Ουγγαρία και το Αζερμπαϊτζάν (12.10.2021). Σε άλλη χώρα στην περίοδο του COVID επιβλήθηκε γενικό σιωπητήριο απόψεων και σε εθνικό δίκτυο οι πολίτες λάμβαναν διαγγέλματα και νουθεσίες από τον Πρωθυπουργό και τον ένστολο υφυπουργό του.

Έγιναν διώξεις δημοσιογράφων της ερευνητικής δημοσιογραφίας και στοχοποιήθηκαν συντονισμένα από Κυβέρνηση και φιλικά ΜΜΕ ξένοι ανταποκριτές που «ενόχλησαν» τον κ. Μητσοτάκη. Έγιναν διώξεις εν ενεργεία δικαστικών λειτουργών που διερευνούσαν υποθέσεις διαφθοράς. Ο πρωθυπουργός με δικό του νόμο παίρνει στα χέρια του την ΕΥΠ, αναθέτει στον ανιψιό του κ. Δημητριάδη να επιμελείται των παρακολουθήσεων, και υποβαθμίζει τις ποιοτικές προϋποθέσεις επιλεξιμότητας για τη θέση του Διοικητή της ΕΥΠ ώστε να διορίσει σύννομα τον εκλεκτό του κ. Κοντολέοντα, ο οποίος δεν κατείχε τα απαραίτητα προσόντα.

Σε άλλη χώρα λοιπόν:

Η Κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δηλώνουν ότι δεν έχουν ουδεμία σχέση με το έγκλημα των παρακολουθήσεων πολιτικών δημοσιογράφων και της στρατιωτικής ηγεσίας. Λίγο μετά βέβαια μίλησαν για νόμιμες επισυνδέσεις, αλλά δεν έχει η χώρα το λογισμό Predator.

Σε άλλη χώρα, λίγες ημέρες μετά αποκαλύφθηκε ότι υπάρχουν γραφεία της INTELLEXA με την συμμετοχή κρατικών υπαλλήλων και μάλιστα ότι γίνεται και εξαγωγή του παράνομου λογισμικού σε τρίτες χώρες. Ο Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής ΑΔΑΕ ζητά να ενημερώσει την Βουλή για τα αποτελέσματα της έρευνας της υπηρεσίας και λαμβάνει άρνηση. Αμφισβητείται από την κυβέρνηση ο ρόλος του, χαρακτηρίζοντας τον ως άνθρωπο της αντιπολίτευσης.

Είναι φανερό ότι σε άλλη χώρα υπάρχει ολιγοπώλιο του τύπου, μονομερής παράθεση των γεγονότων και φυσικά «αόρατες» ειδήσεις και γεγονότα, σε άλλη χώρα υπήρξε η διαβόητη «Λίστα Πετσώφ». Άλλη χώρα εννοούσε η Επίτροπος για θέματα Διαφάνειας Βέρα Γιούροβα όταν στις 30.11.2020 δήλωσε, «Δεν είναι μόνο ελληνική περίπτωση. Το ίδιο κόλπο βλέπουμε και στην Ουγγαρία, στην Πολωνία, στην Σλοβενία. Κρατικό χρήμα μοιράζεται μόνο σε ΜΜΕ, που είναι πρόθυμα να υπηρετήσουν την κυβερνητική προπαγάνδα».

Σε ένα ιδιώτη, με το όνομα Φουρθιώτη, παραχωρείται από την κυβέρνηση ένα σύνταγμα αστυνομικών για προστασία. Κατά τη διερεύνηση υπόθεσης βιασμών από προβεβλημένο καλλιτέχνη ο οποίος πρόσκειται στο περιβάλλον Μαξίμου, η αστυνομία δεν προχωρά άμεσα στην κατάσχεση ηλεκτρονικών υπολογιστών, όποτε χάνονται τα όποια στοιχεία.

Σε άλλη χώρα:

Μεγάλο συστημικό μέσο μεταδίδει τηλεφωνικές συνομιλίες ανώτατων αστυνομικών και μελών της λεγόμενης Greek mafia. Η δικαστική υπόθεση παραλλήλως κλείνει, καθώς ο εισαγγελέας δηλώνει από την έδρα ότι χάθηκαν τα στοιχεία. Σε άλλη χώρα η κυβέρνηση χρησιμοποίησε ακραίο ρατσιστικό λόγο χαρακτηρίζοντας τους πρόσφυγες εισβολείς, προχώρησε στην πολιτική των επαναπροωθήσεων εκτελώντας όλο το αφήγημα της αμερικανικής και ανατολικοευρωπαϊκής alt-right και χαρακτηρίζει τους πολιτικούς της αντιπάλους προδότες και πράκτορες του επιθετικού ιμπεριαλιστή γείτονα. Έπαιξε χυδαία με fake news, περί καλέσματος των μεταναστών στην Ομόνοια και αφύλακτα σύνορα.

Φυσικά, επειδή τα λεφτά του προσφυγικού πόνου είναι πολλά, άλλη χώρα αναλαμβάνει με ικανοποίηση την μετατροπή της χώρας σε ευρωπαϊκής φυλακή, χωρίς να διεκδικεί την ισότιμη μετέγκατασταση σε όλα τα κράτη μέλη. Ούτε λόγος, φυσικά, για πολιτικές ένταξης.

Σε καμία περίπτωση δεν βραβεύτηκε από τον κύριο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση του ο αποπεμφθείς Διευθυντής της FRONTEX κ. Λετζέρι μετά από την έρευνα κόλαφο της OLAF. Η έρευνα αφορούσε από επαναπροωθήσεις και διασπάθιση δημοσίου χρήματος, μέχρι και ακραίες περιπτώσεις βίας εντός της υπηρεσίας.

Κηδεία έκπτωτου βασιλιά από τις πιο μελάνες σελίδες στην πορεία της χώρας, τόσο για τη δημοκρατία και φυσικά για τα εθνικά θέματα, μεταδίδεται σε εθνικό δίκτυο και με την συμμετοχή της Κρατικής ΕΡΤ, με παρέλαση υπουργών και βουλευτών της κυβερνητικής παράταξης.

Αποκαλύψεις από τον διεθνή τύπο για ουσιαστικές παρεμβάσεις μέσω λογισμικών και ψεύτικών λογαριασμών στις εκλογές του 2019. Λίγο πριν αρχίσει το Ειδικό Δικαστήριο πέντε από τα μέλη του προήχθησαν σε αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου. Το ζήτημα αυτό το έθεσε με αυστηρότητα στον Πρωθυπουργό αυτής της χώρας η επίτροπος Γιουροβα.

Από κάποια άλλη χώρα είχαν έρθει στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου πριν από λίγες εβδομάδες οι γονείς του δολοφονημένου ΛΟΑΤΚΙ ακτιβιστή Ζακ, με καταγγελίες για τη συνεχιζόμενη ατιμωρησία των αστυνομικών. Το πολιτικά επικίνδυνο δεν είναι η εκτίμηση για την ακροδεξιά διολίσθηση ενός κόμματος, αλλά η πλήρης υιοθέτηση της ακροδεξιάς ατζέντας.

Από τη Βραζιλία, στην εισβολή στο αμερικανικό Καπιτώλιο, τη δράση και την ιδεολογική επίθεση στην Ευρώπη, έως τον Όρμπαν και τον Πούτιν, με ενδιάμεσες στάσεις και στον ευρωπαϊκό νότο. Είναι οι πανηγυρισμοί δικαίωσης της Λεπέν στο τελευταίο αφήγημα των Βρυξελλών, περί προώθησης του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής και άλλων τινών. Το επικίνδυνο αφήγημα περί εισβολέων που θα αλώσουν και θα αλλοιώσουν τον κεντροευρωπαϊκό πολιτισμό.

Κάτι θυμίζει. Κάπου παραπέμπει. Και η προσέγγιση δεν μπορεί να είναι ετυμολογική αλλά πολιτική. Είναι φανερό ότι τόσο το παρασιτικό Κεφάλαιο όσο και τα πολιτικά του υποκείμενα, όταν βρίσκονται κοντά στην οικονομική καταστροφή που οδηγούν οι πολιτικές τους, δημιουργούν εσωτερικούς εχθρούς. Είναι η ποινικοποίηση της φτώχειας .

Οι άριστοι και η τάξη τους δικαιούνται να έχουν τη γνώση, τις ευκαιρίες και φυσικά τα πόστα. Για τις νέες και τους νέους της Δυτικής Αθήνας τα είχε πει ένας γόνος πολιτικής οικογένειας της Ουγγαρίας ή της Πολωνίας. Δεν θυμάμαι. Μπορούν να ονειρεύονται το πολύ ένα γαλλικό κλειδί ή σε άλλη περίπτωση μια βέσπα, ένα μηχανάκι. Αναλώσιμη ανώνυμη μάζα στην ανάπτυξη του delivery.

Η ιστορία έχει πολλές απαντήσεις. Αρκεί να θέλεις να διαβάσεις ή σκεφτείς, αν μπορούσες να πας τον χρόνο πίσω και βρισκόσουν στα δύσκολα χρόνια, με ποια Ελλάδα θα ήσουν. Με αυτήν του ΕΑΜ ή με την άλλη; Ο κος Μητσοτάκης έδωσε απάντηση προσφάτως στη Βουλή. Οπότε σίγουρα οφείλω μια συγνώμη, για την αναστάτωση. Αν φυσικά ο κ. Μητσοτάκης διορθώσει τα παραπάνω 30 σημεία ή δώσει πειστικές απαντήσεις, θα δώσω άλλες 108 συγγνώμες».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ