Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

Απάντηση Γιάννη Βλάχου για τα δελτία Τύπου του Αλέξη Κούγια

Κάνει λόγο για «ακατάσχετο οχετό συκοφαντίας και εξευτελισμό του δικηγορικού λειτουργήματος» από την υπεράσπιση του ηθοποιού και σκηνοθέτη.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Απάντηση Γιάννη Βλάχου για τα δελτία Τύπου του Αλέξη Κούγια eurokinissi

Στις ανακοινώσεις που εξέδωσε ο Αλέξης Κούγιας για τη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη απαντά ο συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας, Γιάννης Βλάχος ο οποίος κάνει λόγο για «ακατάσχετο οχετό συκοφαντίας και εξευτελισμό του δικηγορικού λειτουργήματος» από την υπεράσπιση του ηθοποιού και σκηνοθέτη.

Ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής αναφέρει ότι οι συγκεκριμένες ανακοινώσεις «βρίθουν καταφανέστατων συκοφαντικών ισχυρισμών και χαρακτηρισμών που προσβάλλουν βάναυσα την προσωπικότητα μαρτύρων, δικηγόρων, μη αρεστών δημοσιογράφων».

«Η απαράδεκτη αυτή πρακτική εξευτελίζει το δημοσιογραφικό λειτούργημα, ενώ εξυπηρετεί αθεμίτως την υπεράσπιση του κατηγορουμένου και τα ιδιωτικά επαγγελματικά συμφέροντα των συνηγόρων της», σημειώνει σε άλλο σημείο ο Γιάννης Βλάχος.

eurokinissi

Ολόκληρη η ανακοίνωσή του

«Μονομερώς και χωρίς να ζητηθεί η άποψη της πλευράς των θυμάτων και των υπολοίπων θιγομένων προσώπων, σχεδόν καθημερινά αναπαράγονται και διακινούνται στην δημοσιότητα τα περιβόητα «Δελτία Τύπου», τα οποία, στην απελπισία της, εμμονικώς εκδίδει η υπεράσπιση του κατηγορουμένου για βιασμούς ανηλίκων Δ. Λιγνάδη.

Οι ανακοινώσεις αυτές βρίθουν καταφανέστατων συκοφαντικών ισχυρισμών και χαρακτηρισμών που προσβάλλουν βάναυσα την προσωπικότητα μαρτύρων, δικηγόρων, μη αρεστών δημοσιογράφων.

Η απαράδεκτη αυτή πρακτική εξευτελίζει το δημοσιογραφικό λειτούργημα, ενώ εξυπηρετεί αθεμίτως την υπεράσπιση του κατηγορουμένου και τα ιδιωτικά επαγγελματικά συμφέροντα των συνηγόρων της.

Ρεπορτάζ για την αντικειμενική ενημέρωση της κοινής γνώμης γίνεται μέσα στο δικαστήριο, επί όσων διαδραματίζονται στην δίκη, όχι στα Μ.Μ.Ε. επί των ψευδοϊσχυρισμών και των ψευδοπαλικαρισμών της υπεράσπισης.

Ο δημόσιος διασυρμός, οι προσβολές της προσωπικότητας, η αθέμιτη και παράνομη αποκάλυψη ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων όσων καταθέτουν κατά του κατηγορουμένου, έχουν ήδη στρεβλώσει την ακροαματική διαδικασία και την αναζήτηση της αλήθειας, αφού κάποιοι από τους μάρτυρες δεν βρήκαν το θάρρος και την ψυχική δύναμη να εμφανισθούν στο Δικαστήριο.

Ελπίζω η επιλογή κάποιων Μ.Μ.Ε., να προσφέρονται και να λειτουργούν αντικειμενικά ως εργαλεία κατατρομοκράτησης των μαρτύρων και ως να ήταν μίσθια φερέφωνα της γκεμπελικού χαρακτήρα παραπληροφόρισης της κοινής γνώμης εκ μέρους της υπεράσπισης, να μην οφείλεται σε ιδιοτέλεια. Εν πάση περιπτώσει, ας αναλογισθούν τις επαγγελματικές, κοινωνικές και νομικές ευθύνες που αναλαμβάνουν.

Επί της ουσίας των ψευδοϊσχυρισμών η πλευρά της στήριξης της κατηγορίας, σεβόμενη το δικηγορικό λειτούργημα και την εντολή που υπηρετεί, θα απαντήσει θεσμικά, ενώπιον του Δικαστηρίου, όπου θα λάμψει η αλήθεια, από την οποία η υπεράσπιση, ως ευρέως γνωστό, έχει παλαιόθεν πάρει αμετάκλητο διαζύγιο. Το ψέμμα έχει κοντά πόδια και στερείται ηθικού αναστήματος».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ