Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Απάντηση Κούγια σε ΕΣΗΕΑ: “Υποχρέωσή μου η προσφυγή στη Δικαιοσύνη – Ας διαγράψει πρώτα όλους αυτούς τους τηλεδικαστές”

"Αντί να κάνουν ανακοινώσεις εις βάρος μου και να απειλούν με καταγγελίες στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, κάλο θα ήταν να θυμηθούν πόσες δεκάδες συνάδελφοί τους επέλεξαν εμένα να υπερασπιστώ τα δικαιώματά τους" αναφέρει ο Αλέξης Κούγιας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Απάντηση Κούγια σε ΕΣΗΕΑ: “Υποχρέωσή μου η προσφυγή στη Δικαιοσύνη – Ας διαγράψει πρώτα όλους αυτούς τους τηλεδικαστές” Eurokinssi

Άμεση ήταν η απάντηση του γνωστού ποινικολόγου Αλέξη Κούγια σε όσα του καταλογίζει η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών, σχετικά με πρακτικές που έχουν ως στόχο τον εκφοβισμό δημοσιογράφων που ερευνούν ή καλύπτουν πολύκροτες δικαστικές υποθέσεις, όπως η περίπτωση της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Όπως έγραψε το dikastiko.gr, σε ανακοίνωσή του το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ στηλιτεύει τη στάση του συνηγόρου απέναντι σε δημοσιογραφικές ομάδες και συγκεκριμένα του STAR και του MEGA, ενώ προαναγγέλλει ότι θα θέσει επισήμως το θέμα στον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας.

Σε έντονο ύφος, ο κ. Κούγιας κάνει λόγο για ανακοίνωση “συντεχνιακού επιπέδου που προσβάλλει την ιστορία και τον εθνικό ρόλο της ΕΣΗΕΑ στη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος”.

Προτρέπει μάλιστα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ να ενεργοποιήσει επιτέλους το πειθαρχικό της όργανο, να καλέσει σε απολογία και να διαγράψει όλες αυτές τις τηλεδικαστές και όλους αυτούς τους τηλεδικαστές με ελλιπείς γνώσεις, που έχουν μετατρέψει όλα τα πρωινάδικα, τα μεσημερινάδικα και τα απογευματινάδικα, σε λαϊκά δικαστήρια”.

Αναφορικά με τη δυνατότητα προσφυγής του στη Δικαιοσύνη ο Αλέξης Κούγιας τονίζει ότι αποτελεί δικαίωμα και υποχρέωση ενός δικηγόρου που έχει επιλεγεί από δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, για να υπερασπιστεί τα δικαιώματά τους.

Κούγιας για Πισπιρίγκου

eurokinissi

Αναλυτικά η απάντηση του Αλέξη Κούγια

Αντί το Δ.Σ. της Ε.Σ.Η.Ε.Α. να κάνει ανακοινώσεις συντεχνιακού επιπέδου, που προσβάλουν την ιστορία της και τον εθνικό της ρόλο στη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, καλό θα ήταν να ενεργοποιήσει επιτέλους το πειθαρχικό της όργανο, να καλέσει σε απολογία και να διαγράψει όλες αυτές τις τηελδικαστές και όλους αυτούς τους τηλεδικαστές με ελλιπείς γνώσεις, που έχουν μετατρέψει όλα τα πρωινάδικα, τα μεσημερινάδικα και τα απογευματινάδικα, σε λαϊκά δικαστήρια και έχουν καταστρέψει, μέσα από χαμηλότατου επιπέδου τηλεδίκες,  ξεχωριστούς και διακεκριμένους Έλληνες πολίτες και αθώους φτωχούς ανθρώπους, μόνο και μόνο για να πλουτίσουν και να αποκτούν ονοματεπώνυμο αδίστακτοι και ανήθικοι δήθεν δημοσιογράφοι, οι οποίοι δρουν ασύδοτα, καθημερινά, χωρίς κανείς να τους ελέγχει.

Θέλω να τους δηλώσω ότι, η προσφυγή στη Δικαιοσύνη είναι δικαίωμα και υποχρέωση ενός δικηγόρου σαν και εμένα, που έχω επιλεγεί από δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους επί σχεδόν 50 χρόνια, να υπερασπιστώ τα δικαιώματα τους και που η επαγγελματική μου καταξίωση δεν οφείλεται σε καμία κομματική ταυτότητα και σε κανένα μπάρμπα από την Κορώνη.

Αντί να κάνουν ανακοινώσεις εις βάρος μου και να απειλούν με καταγγελίες στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, κάλο θα ήταν να θυμηθούν πόσες δεκάδες συνάδελφοί τους επέλεξαν εμένα να υπερασπιστώ τα δικαιώματά τους, όταν το σύστημα τους σύνθλιβε.

ΕΣΗΕΑ

eurokinissi

ΕΣΗΕΑ: Απόπειρα εκφοβισμού δημοσιογράφων από τον Αλέξη Κούγια – Αναλυτικά η ανακοίνωση

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ έχει επανειλημμένα επισημάνει και καταδικάσει την πρακτική του δικηγόρου Αλέξη Κούγια να επιτίθεται σε δημοσιογράφους που ερευνούν ή καλύπτουν δικαστικές υποθέσεις δημοσίου ενδιαφέροντος, εξαπολύοντας απαράδεκτους προσωπικούς χαρακτηρισμούς, συνοδευόμενους από απειλές και αγωγές.

Τελευταία θύματα της απαράδεκτης αυτής πρακτικής οι δημοσιογραφικές ομάδες του «MEGA» και του «STAR» που ενημερώνουν για τις εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση των νεκρών παιδιών της Πάτρας. Υπενθυμίζουμε ότι το προηγούμενο διάστημα ο ίδιος δικηγόρος είχε υποβάλει αγωγές κατά δημοσιογράφων, τις οποίες είχε καταγγείλει και πάλι το Δ.Σ.

Η ΕΣΗΕΑ θεωρεί απαράδεκτη και επικίνδυνη την απόπειρα φίμωσης του Τύπου μέσω εκφοβιστικών αγωγών. Οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι έχουν καθήκον να ενημερώνουν την κοινή γνώμη, πάντα με αυστηρή προσήλωση στις αρχές του Κώδικα Δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, όπως ψηφίστηκε από τη Γ.Σ. της ΕΣΗΕΑ το 1998, και του Παγκόσμιου Χάρτη Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας της ΔΟΔ.

Επειδή η πρακτική του συγκεκριμένου δικηγόρου δεν είναι δυνατόν να γίνεται ανεκτή επ’ άπειρο, η ΕΣΗΕΑ θα θέσει επισήμως το θέμα στον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας, ως συναρμόδιο θεσμικό φορέα για την αντιμετώπιση του απαράδεκτου αυτού φαινομένου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ