Πέμπτη 23 Μαϊου 2024

Απάντηση Ν.Φαραντούρη σε ΝΔ: “Το “ΒΒΒ-” όχι μόνο δεν τρώγεται αλλά βρισκόμαστε και σε παρατεταμένη 4ετή περίοδο νηστείας”

«Δεν μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν κατά τις μεταμεσονύκτιες αποδελτιώσεις τους αναλυτικά την έκθεση της S&P» αναφέρει ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Απάντηση Ν.Φαραντούρη σε ΝΔ: “Το “ΒΒΒ-” όχι μόνο δεν τρώγεται αλλά βρισκόμαστε και σε παρατεταμένη 4ετή περίοδο νηστείας” (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Μετά την σκληρή ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για τις δηλώσεις του υποψήφιου Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  ήρθε να προστεθεί και η απάντηση του Νικόλα Φαραντούρη στον “πόλεμο” ανακοινώσεων που έχει προκαλέσει η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor’s 

«Δεν έχω καταλάβει και είμαι σίγουρος ότι και οι χιλιάδες τηλεθεατές μας πώς τους επηρεάζει το BBB, τα τρία βήτα της επενδυτικής βαθμίδας, στην τσέπη τους. Το γάλα γιατί δεν μειώνεται; Πώς επηρεάζει το BBB τον τηλεθεατή που πληρώνει;», είχε αναφέρει ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νικόλας Φαραντούρης μετά την δημοσιοποίηση της αξιολόγησης.

Η δήλωσή του προκάλεσε την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, με τον εκπρόσωπο του κόμματος, Νίκο Ρωμανό, να τον κατηγορεί για «λαϊκισμό, χυδαιότητα, ψέματα και ασχετοσύνη».

Ο Νικόλας Φαραντούρης επανήλθε λέγοντας σε ανακοίνωσή του ότι, « Το “ΒΒΒ-” όχι μόνο δεν τρώγεται αλλά βρισκόμαστε και σε παρατεταμένη 4ετή περίοδο νηστείας για τα ελληνικά νοικοκυριά».

Σημειώνοντας παράλληλα ότι «η αξιολόγηση BBB- της S&P ΔΕΝ προβαίνει σε ΚΑΜΙΑ αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας».

Αναλυτικά η απάντηση του Νικόλα Φαραντούρη:

«Από χθες διάφοροι κυβερνητικοί και κομματικοί παράγοντες της ΝΔ ελλείψει άλλων επιδόσεων στην οικονομία και την ακρίβεια, κραδαίνουν την αξιολόγηση BBB- της S&P, η οποία βέβαια ΔΕΝ προβαίνει σε ΚΑΜΙΑ αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας. Σε 12 μήνες και βλέπουμε…

Η απάντησή μου ήταν ότι το περιφερόμενο ΒΒΒ- ούτε τρώγεται, ούτε έχει επηρεάσει θετικά με οποιονδήποτε τρόπο την ζωή των πολιτών, την καταπολέμηση της ακρίβειας, το κόστος ζωής ή την πρόσβαση των μικρομεσαίων στον τραπεζικό δανεισμό. Με απύθμενο θράσος μιλάει η ΝΔ που έριξε τη χώρα στα βράχια, στην κατηγορία ” ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ” και την ξαναβρήκε το 2019 με γεμάτα ταμεία και την καλύτερη ρύθμιση χρέους που έγινε ποτέ.

Σύμφωνα με την ίδια την S&P στην έκθεσή της, την οποία μάλλον δεν μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν κατά τις μεταμεσονύκτιες αποδελτιώσεις τους:

  1. Η ονομαστική αύξηση του ΑΕΠ επιβραδύνθηκε το 2023, υποχωρώντας στο 2,0% από 5,6% το 2022.
  2. Οι επενδύσεις ως ποσοστό επί του ΑΕΠ στην Ελλάδα είναι στο 13,9% πολύ κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ (22,2%).
  3. Επισημαίνονται αυξημένες εξωτερικές ανισορροπίες, καθώς το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών ανήλθε στο 6,4% του ΑΕΠ το 2023.
  4. Το σταθμισμένο μέσο κόστος του νέου δανεισμού εκτοξεύτηκε στο 3,7% το 2023 από 1,3% το 2022.
  5. Οι μεγάλες καθυστερήσεις στην απονομή δικαιοσύνης παρεμποδίζουν το κράτος δικαίου, το επενδυτικό περιβάλλον και συνεπώς, τις οικονομικές προοπτικές της Ελλάδας.

Αυτά. Καλό διάβασμα.»

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ