Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον Οικονόμου για τις υποκλοπές: Ηθικός αυτουργός της ασέλγειας κατά της δημοκρατίας ο Μητσοτάκης

"Εμφανές ποιος επιδιώκει να σωθεί πολιτικά και ποινικά" τονίζει στη νέα ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον Οικονόμου για τις υποκλοπές: Ηθικός αυτουργός της ασέλγειας κατά της δημοκρατίας ο Μητσοτάκης EUROKINISSI

“Πόλεμος” ανακοινώσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και κυβέρνησης για το θέμα των υποκλοπών. Μετά την ανακοίνωση-απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου στη μομφή της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί πρωτοφανούς Συνταγματικής εκτροπής” όπως έγραψε το dikastiko.gr και στην οποία τόνισε ότι “Συνταγματική και δημοκρατική εκτροπή είναι το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να δημιουργήσει συνθήκες πολιτικής ανωμαλίας”, ήρθε νέα ανακοίνωση-απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. 

Απάντηση Οικονόμου στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

(eurokinissi)

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η απάντηση στην… απάντηση Οικονόμου για τις υποκλοπές

Εδώ και έναν μήνα ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται από τη Βουλή και χαρακτηρίζει δια του εκπροσώπου του μυθεύματα όλες τις αποκαλύψεις.

Θα είχε ενδιαφέρον, βέβαια, αν αντί να χαρακτηρίζει τον κ. Βαξεβάνη Αίσωπο, ενθάρρυνε έστω και έναν εκ των υπουργών του που φέρονται να έχουν πέσει θύματα του παρακρατικού του σχεδίου, να κάνει μια μήνυση στον «Αίσωπο», αντί να τον απειλούν με εικοσαετή φυλάκιση αν δημοσιοποιήσει αποδείξεις.

Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα είχε αν είχε τα κότσια να χαρακτηρίσει ομοίως και τον εκδότη και τους δημοσιογράφους της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ που αποκάλυψε τη ταύτιση του παράνομου λογισμικού predator με την ΕΥΠ και το παρακρατικό κέντρο στο Μαξίμου που οργάνωσε την εκτροπή.

Ή τους δημοσιογράφους της εφημερίδας Καθημερινή που σήμερα αποκαλύπτουν στο ρεπορτάζ τους ότι οι εισαγγελικές αρχές «έχουν σχηματίσει βεβαιότητα για την αποκάλυψη και στοιχειοθέτηση των παράνομων παρακολουθήσεων».

Και ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον αν είχε το θάρρος να χαρακτηρίσει παραμυθάδες και τους βουλευτές του, αντί έντρομος να σπεύδει να τους αντικαταστήσει από την επιτροπή Θεσμών και διαφάνειας.

Σε κάθε περίπτωση το ποιος αγωνία να διασωθεί πολιτικά, αλλά και ποινικά, την επόμενη ημέρα είναι εμφανές και δια γυμνού οφθαλμού.

Ό,τι και να κάνει, όμως, ο ηθικός αυτουργός της ασέλγειας απέναντι στη δημοκρατία, ο βασικός υπεύθυνος της λεηλασίας της μεσαίας τάξης, των συνταξιούχων και των εργαζόμενων, από το πρωτοφανές κύμα της αισχροκέρδειας, πολύ σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη κρίση του ελληνικού λαού.

Και τότε θα συνειδητοποιήσει ότι αυτό που στο μυαλό του σήμερα μοιάζει με διαφυγή, στη πραγματικότητα είναι «σάλτο μορτάλε».​

Απάντηση Οικονόμου στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αναλυτικά η δήλωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου

Υπόθεση υποκλοπών

eurokinissi

Η πολιτική αντιπαράθεση, σε μια φιλελεύθερη δημοκρατία, γίνεται επί στοιχείων και γεγονότων. Συνταγματική και δημοκρατική εκτροπή είναι το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να δημιουργήσει συνθήκες πολιτικής ανωμαλίας, υιοθετώντας πλήρως, αναπόδεικτους ισχυρισμούς επιλογή που συνιστά τον τραμπισμό αλά γκρέκα.

Όσο για το κ. Βαξεβάνη φαίνεται ότι ζήλεψε τη δόξα του Αισώπου και συνεχίζει τη δημοσίευση, σε συνέχειες, των δικών του μύθων. Σήμερα άρχισε να φαίνεται και ο στόχος που εξυπηρετούν οι αναπόδεικτοι και ατεκμηρίωτοι ισχυρισμοί του. Οι μύθοι του και οι κατασκοπικές νουβέλες του γράφονται για να στηθεί το αφήγημα δικαιολόγησης της διαφαινόμενης ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές, ώστε να διασωθεί πολιτικά ο κ. Τσίπρας την επόμενη ημέρα.

Η Κυβέρνηση, πρώτη στην Ευρώπη, παρουσίασε ένα πλήρες νομοθετικό πλαίσιο αντιμετώπισής των κακόβουλων λογισμικών και παράλληλα είναι αδιαπραγμάτευτη η πολιτική της βούληση για την πλήρη διερεύνηση και διαλεύκανση από τη Δικαιοσύνη των όσων έχουν δημοσιευτεί, ώστε να οροθετηθούν οι πραγματικές διαστάσεις της υπόθεσης στην Ελλάδα, από τη στιγμή που εμφανίστηκαν τέτοια λογισμικά ακόμη και επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η ανακοίνωση που προκάλεσε την απάντηση του Γ. Οικονόμου

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

eurokinissi

Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κρύβεται και αντικαθιστά βουλευτές του από την Επιτροπή Θεσμών της Βουλής με στόχο να μείνουν στο σκοτάδι οι ευθύνες του, έρχονται στο φως νέες σοκαριστικές αποκαλύψεις από την εφημερίδα Documento.

Οι αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, της Εισαγγελέως της ΕΥΠ που μέχρι πρόσφατα πίστευε ότι είναι ανέλεγκτη αλλά τελικά ήταν και η ίδια «καλωδιωμένη», καθώς και του οικονομικού Εισαγγελέα που χειρίστηκε τις υποθέσεις των Γεωργιάδη και Αβραμόπουλου και κατέληξε στο συμπέρασμα πως τα εκατομμύρια στους λογαριασμούς τους ήταν υπαρκτά αλλά αδιευκρίνιστα, αφορούν τον ίδιο τον πυρήνα της πολιτειακής λειτουργίας και δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για κρυφτούλι και υπεκφυγές.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν κατηγορείται πλέον για παρακολουθήσεις αντιπάλων και συνεργατών του αλλά για την οργάνωση και εκτέλεση μιας πρωτοφανούς Συνταγματικής και Δημοκρατικής εκτροπής.

Είτε θα δώσει πειστικές απαντήσεις για την εκτροπή είτε θα πρέπει άμεσα να παραιτηθεί, γιατί όσα διέπραξε αποτελούν σοβαρότατο κίνδυνο για την ίδια τη Δημοκρατία.

Καμία Αρχή της Πολιτείας δεν μπορεί πια να μην αντιδρά. Καμία δικαιολογία δε μπορεί να αφήνει τη Δημοκρατία απροστάτευτη. Η άμεση διερεύνηση όλων των πλευρών αυτής της σκοτεινής υπόθεσης καθώς και η απόδοση ευθυνών, αποτελεί πλέον δημοκρατική και συνταγματική υποχρέωση.

Ποιοι παρακολουθούνταν

Μεταξύ των ονομάτων που ανέφερε το δημοσίευμα της Documento ότι παρακολουθούνταν περιλαμβάνονταν οι Μιχάλης Καραμαλάκης Πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ και νυν γενικός γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Βασιλική Βλάχου Εισαγγελέας αρμόδια για την ΕΥΠ, Νίκη Κεραμέως Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Γιάννης Οικονόμου Κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ανδρέας Λοβέρδος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Μυλωνάκης Γενικός γραμματέας της Βουλής, Χρήστος Μπαρδάκης Εισαγγελέας εφετών, επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας, Τίνα Μεσσαροπούλου Πανελίστρια, σύζυγος του γγ της Βουλής Γ. Μυλωνάκη, Γιώργος Σταμαδιάνος Γιος του πρώην προέδρου του Συμβουλίου Εφετών Κωνσταντίνου Σταμαδιάνου, συνεργάτης του τότε υπουργού Μεταφορών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και πρώην μέλος του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, Βασίλης Ανδρικόπουλος Πρώην προϊστάμενος του ιδιαίτερου γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού και ειδικός σύμβουλος του Μητσοτάκη για θέματα ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας, Αλεξάνδρα Σδούκου Γενική γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννης Θεοδωράτος Διευθυντής του υπουργικού γραφείου του Αδωνη Γεωργιάδη και Απόστολος Παυλίδης Πρόεδρος του Τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), πρώην διευθυντής του πολιτικού γραφείου του υπουργού Αμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ