Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Απεργία πείνας Κουφοντίνα: Προσφυγή στον Τσιάρα για “ανατροπή” της μεταγωγής – Άνευ αρμοδιότητας το Υπουργείο Δικαιοσύνης

Σύμφωνα με βάση το ΠΔ που αναφέρεται στην μεταφορά της αρμοδιότητας των φυλακών στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έχει πλέον φύγει από τα χέρια του υπουργού Δικαιοσύνης η απόφαση αυτή και αρμόδιος είναι πια ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδης.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Απεργία πείνας Κουφοντίνα: Προσφυγή στον Τσιάρα για “ανατροπή” της μεταγωγής – Άνευ αρμοδιότητας το Υπουργείο Δικαιοσύνης

Να ανατραπεί η μεταγωγή του Δημ. Κουφοντίνα στις φυλακές Δομοκού, γεγονός που εκκίνησε την απεργία πείνας εκ μέρους του καταδικασμένου τρομοκράτη της 17Ν, ζητεί με προσφυγή της στον Υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, ώστε να ανατρέψει την μεταγωγή του Δημ. Κουφοντίνα, η συνήγορός του Γιάννα Κούρτοβικ.

Ο Κουφοντίνας διανύει την 54η μέρα απεργίας πείνας και 8η μέρα δίψας και μετά τις παροτρύνσεις να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, επιλέγει να απευθυνθεί (πολιτικά και νομικά) στον Υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος όμως δεν μπορεί να λύσει το ζήτημα αφού πλέον δεν εχει την αρμοδιότητα.

Η κ. Κούρτοβικ έκανε χρήση του άρθρου 9 του σωφρονιστικού κώδικα, σύμφωνα με το ν. 2776/1999 που προβλέπει ότι «ο Υπουργός Δικαιοσύνης μπορεί να παραγγέλλει ή να απαγορεύει τη μεταγωγή κρατουμένου για λόγους που συνδέονται με την ασφάλεια της χώρας ή τη δημόσια τάξη. Σε περίπτωση κατεπείγοντος ή όταν απειλείται διασάλευση της τάξης και ασφάλειας του καταστήματος, η μεταγωγή ή η μη μεταγωγή διατάσσεται από το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, το ζήτημα όμως εισάγεται το ταχύτερο δυνατόν στην Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών που αποφασίζει σχετικά».

Σύμφωνα με βάση το ΠΔ που αναφέρεται στην μεταφορά της αρμοδιότητας των φυλακών στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έχει πλέον φύγει από τα χέρια του υπουργού Δικαιοσύνης η απόφαση αυτή.

Έτσι, αρμόδιος είναι πια ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Συνεπώς η εν λόγω προσφυγή, επι της ουσίας είναι άνευ αντικειμένου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ