Παρασκευή 27 Μαϊου 2022

Απίστευτες εικόνες από σχολεία: Παιδιά κάνουν μάθημα με σκουφιά και κουβέρτες – ΒΙΝΤΕΟ

Οι καταγγελίες προκαλούν αίσθηση και οι εικόνες που έρχονται στο φως οργισμένες αντιδράσεις.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Απίστευτες εικόνες από σχολεία: Παιδιά κάνουν μάθημα με σκουφιά και κουβέρτες – ΒΙΝΤΕΟ MEGA

Την ώρα που η κακοκαιρία Ελπίς συνεχίζει να “παγώνει” τη χώρα, εκατοντάδες μαθητές σε σχολεία από τον Έβρο μέχρι την Ανατολική και Κεντρική Μακεδονία αναγκάζονται να κάνουν μάθημα με κουβέρτες. Οι καταγγελίες προκαλούν αίσθηση και οι εικόνες που έρχονται στο φως οργισμένες αντιδράσεις.

Όπως μετέδωσε το Mega, οι εικόνες από σχολείο της Καβάλας είναι ενδεικτικές της κατάστασης από την καθημερινότητα των μαθητών που καλούνται να παρακολουθήσουν το μάθημα κάτω από συνθήκες πολικές.

Στο 6ο Γυμνάσιο της πόλης τα παιδιά φορούν τις μάσκες για τον κορωνοϊό και όλα είναι κουκουλωμένα με κουβέρτες κ σεντόνια. Σε αυτή την παγωμένη αίθουσα, το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι καθηγητές. Αφού βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τον κορωνοϊό τα παράθυρα πρέπει να μην κλείνουν ούτε κατά τη διάρκεια του μαθήματος.

Όπως λένε οι γονείς, τα παιδιά περιμένουν πώς και πώς κάθε ώρα το διάλειμμα για να κινηθούν και να ζεσταθούν. Τα καλοριφέρ στο σχολείο δουλεύουν, αλλά όταν η θερμοκρασία βρίσκεται σταθερά κάτω από τους 0 βαθμούς Κελσίου, είναι αδύνατον να δώσουν τη λύση. Τις τελευταίες μέρες, πολλά παιδιά έχουν γυρίσει από το σχολείο κρυωμένα και άλλα έχουν ζητήσει από τους γονείς να σταματήσουν να πηγαίνουν για λίγο μέχρι ο καιρός να βελτιωθεί.

Στο 1ο δημοτικό στις Συκιές της Θεσσαλονίκης, το πρόβλημα είναι συνδυαστικό. Αφού εκτός από τα ανοιχτά παράθυρα, επί έναν ολόκληρο μήνα υπήρχε πρόβλημα στον καυστήρα που άφησε το σχολείο δίχως θέρμανση.

Παρά τα παράπονα μαθητών κι γονέων, τις πιο κρύες μέρες του χειμώνα μέχρι σήμερα, τα παιδιά ήταν αναγκασμένα να μπαίνουν στο σχολείο με την κουβέρτα που έφεραν από το σπίτι.

Οι πρώτες καταγγελίες για τα ανοιχτά παράθυρα και το αφόρητο κρύο στις τάξεις είχαν γίνει πριν από περίπου ένα μήνα σε σχολεία του Έβρου. Ακολούθησαν οι εικόνες από το Γυμνάσιο και Λύκειο στο Σκούταρι Σερρών και αμέσως μετά ήρθαν οι εικόνες από την Καβάλα και τη Θεσσαλονίκη.

«Καλέσαμε τον διευθυντή και μας επιβεβαίωσε ότι έχουμε πρόβλημα. Μας ζήτησε σαν γονείς και εμείς να τρέξουμε. Δηλαδή θα πρέπει να τρέχουμε εμείς, οι απλοί πολίτες, για τα προβλήματα του Δημοσίου;», είπε μία αγανακτισμένη μητέρα στο LIVE NEWS.

Οι μέρες περνούν δίχως να βρίσκεται λύση, οι μαθητές συνεχίζουν να υποφέρουν και οι εικόνες ντροπής των τελευταίων ημερών προκαλούν αντιδράσεις και σε ορισμένους οργή.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ